Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit csinálnátok ha nagyon...

Mit csinálnátok ha nagyon idegesek lennétek a baba nemét illetően, akarnátok mielőbb tudni vagy inkább meg se kérdeznétek a végéig?

Figyelt kérdés

3 fiunk van. Nem terveztünk több babát de mégis sikerült egy negyedik. A fiúkkal 16 hetesen voltam uh-n mert ott már egyértelműen látszik a 2 nem közti különbség ( a többi uh-n is részt vettünk természetesen csak ott nem a neme miatt mentünk ugyebár 12, 18, 26 hetesen hanem hogy minden oké e egészségesek stb.).

Most iszonyatosan szorongok és nagyon közeledik a 16.heti uh amire már bejelentkeztem de már ott tartok hogy veszem a telefont és lemondom az időpontot. Mivel csúnyán hangzik tudom de fogalmam sincs mi lesz ha ő is fiú úgy értem persze nyilván elfogadom, de annyira lányt szeretnénk és nem csak én hanem a férjem is teljesen beleélte magát és úgy győzött meg hogy tartsuk meg mivel ő érzi hogy biztos azért jött védekezés mellett mert kislány én meg nem merem elhinni. A fiúknál éreztem valahogy az elejétől hogy fiúk, most nem érzek semmit.

Arra gondoltam hogy inkább meg se kérdezem a végéig a nemét amikor megszületik már nem fogok egy szem csalódottságot sem érezni így meg úgy érzem, csalódott lennék ha most az uh-n mondanák hogy ismét fiú.

Az egész család annyira kislányt vár így számon tartják az uh időpontot is. Nem tudom mitévő legyek félek hogy a férjem is csalódott lenne. Aki esetleg volt hasonlóan több ugyanolyan nemű gyerekkel, hogy csinálta?

2013. márc. 26. 10:56
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
100%
Én inkább tudni szeretném, mert amúgy végig izgulnám/idegeskedném az egész terhességet emiatt, meg legalább lenne időm felkészülni rá, akármilyen nemű is. :)
2013. márc. 26. 11:05
 2/43 anonim ***** válasza:
81%
Én a harmadik gyereknél voltam ugy hogy minden egyes uh megkérdeztem hogy fiu vagy lány ,mert nekem is az volt az egyik legfontosabb hogy lány legyen szerencsére az utolso uh kislányt mondtak ,és kislány is lett. Ne mond le az uh ,és kérdezd meg .
2013. márc. 26. 11:06
 3/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Az a baj hogy most annyira nem érzek semmit (vagyis már belém beszélték a lányt) hogy úgy félek hogy csalódott lennék vagy dühös vagy ilyenek 3 fiú sem egy sétagalopp. Azután meg lelkifurdalásom lenne hogy milyen gáz vagyok hogy nem örülök neki még ha fiú is..:((
2013. márc. 26. 11:10
 4/43 anonim ***** válasza:
100%
Ha ilyen ideges vagy , akkor jobb hamarabb túl lenni rajta. Ha nem tudod most meg, úgyis végig idegeskeded majd a terhességed.
2013. márc. 26. 11:10
 5/43 anonim ***** válasza:
100%
Most nem akarsz a családnak és magadnak csalódást okozni, de amikor megszületik, akkor is az lesz, főleg, ha még közel fél évig beleélik magukat a lányba. Jobb előbb tisztázni, mi a helyzet és elfogadni fél év alatt, mint a "talán"-ba beleélni magatokat és szembesülni vele, hogy mégsem. Szerintem nézessétek meg.
2013. márc. 26. 11:11
 6/43 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen esetben én is inkább megnézetném. Lenne időtök szoktatni magatokat a gondolathoz, ha esetleg mégis fiú.

Nekem a dédapám mindenáron fiút akart, erre lett négy lánya. A harmadikat már napokig meg sem nézte, a negyediknek meg bosszúból adta azt a nevet, amit a felesége annyira nem szeretett volna. Aztán persze megszerette őket (vagyis a kicsit már nem volt ideje, pár hetes volt a baba, amikor dédapám meghalt), de ez a történet szerintem azt mutatja, hogy lehet nagyon csalódottnak lenni akkor is, amikor már megvan a baba. Jobb hamarabb túlesni rajta.

Azért én szorítok, hogy kislány legyen. :)

2013. márc. 26. 11:17
 7/43 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanígy voltam, pontosan tudom mit érzel. Csak nálunk lányok vannak, még nekem a tesóm is lány. Egyszerűen hihetetlen is volt valahogy h fiam lehet....De azt sem tudtam mi lesz ha lány, persze imádni fogjuk, de akkor is....Féltem az UH-tól, h mit mondanak, így inkább mondtam nem is akarom tudni, aztán azt gondoltam mégis....meg a sok kérdés az ismerősöktől, na ez is lány lesz? Meg hogy ugye ez már fiú??? Na ettől kiborultam, nem volt elég a magam gondolatai ott volt a környezet is. Aztán a 18. heti UH-n megkérdezte a doki akarjuk-e tudni micsoda, mondta a férjem, nézze doktor úr...olyan szép nap van, kellemes zene szól, minden tökéletes....jó lenne látni, h fiú....erre azt mondja, hát erre minden esély megvan, nézze ahogy fordul ott "röpül" a fütyi, mit mondjak, sírtunk mindketten:-) De azért még nem hitte akkor el, úgyhogy még 2-3 uh képek a golyókról, fütyiről, akkor már talán elhittük, aztán 4 hete mikor megszületett, feszülten vártuk, h micsoda....kisfiú, itt szuszog az ágyikójában:-) Hidd el vannak csodák, csak tényleg higgy benne!
2013. márc. 26. 11:18
 8/43 anonim ***** válasza:
49%

Én is így voltam.

Csak nekem első baba -és sajnos egyetlen babám is- és annyira lányt akartam, hogy állandóan kérdeztem a nemét, de a kicsi nem mutatta meg magát a 26. hétig.

Szerencsére kislány. :)

Nagyon boldog voltam, főleg úgy hogy mindenki azt mondta, hogy ilyen csúcsos pociba csak fiú lehet... :)

Úgyhogy szerintem mindenképpen menjetek el az uh-ra ha lány akkor örülhetsz, ha fiú akkor van időd megbarátkozni a gondolattal.

De mindenképpen írd meg, hogy mi volt.

Egyébként nekem a párom volt az egyetlen aki kijelentette, hogy tutira lány... ;)

28 hkm

2013. márc. 26. 11:20
 9/43 anonim ***** válasza:

Drukkolok a kislányhoz!majd ird meg mi volt!

Nézd azt az oldalát,ha mégis fiu,nem lesznek meglepetések...hisz a fiukat már "ismered:)))

2013. márc. 26. 11:23
 10/43 anonim ***** válasza:

nagyiéknak azért van 7 gyerekük,mert szerettek volna egy fiút is. egy sem lett :) ne fogd fel kérlek ezt ilyen drasztikusan! biztos vagyok benne,hogy a vágy egy kislány után nem elnyomható és természetes is, csak ha meggyőzöd magad arról,hogy semmi tragédia nem lesz még egy fiú miatt,akkor talán könnyebb lesz elfogadni,ha kukacosan jön a világra! :)

egyébként én a helyedben nem bírnám ki h ne tudjam meg a nemét még most, egyrészt azért,hogy ha fiú,legyen idő "feldolgozni" mindenkinek, legfőképp Apának,hisz veled a szülés úgymond feledtet,de Apának biztos nehezebb lenne, pláne ha ennyire akarjátok a kislányt. másrészt ha kislány, szeretném,hogy élvezhessem a hátralévő hónapokat és lubickolhassak a boldogságban, hisz kislányom lesz :)

2013. márc. 26. 11:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!