22 éves, már évek óta önellátó, teherbe esett nő vagyok és senki nem áll mellettem. Mit tegyek?
Borzasztóan kétségbe vagyok esve, miután 3 napja megtudtam, hogy terhes vagyok.. Védekezés (fogamzásgátló) mellett alakult ki ez a helyzet, nem terveztünk még a párommal babát.
Számára egyetlen lehetőség létezik ( az abortusz ), és anyám sem áll pozitívan a dologhoz, bár konkrétan nem mondja, mert ugye nem mondhatja, célozgat, hogy ő nem tudna nekem segíteni (pedig, ha akarna tudna) fiatal vagyok még hozzá, stb.
Nem akarom elvetetni a babát, iszonyatosan kétségbe vagyok esve. SENKI nem áll mellettem, mióta tudom ezt az egészet csak forgolódok éjjelente, agyalok és nagyon félek. Holnap hívom a nőgyógyászomat időpontért, mit mondjak majd neki?? Ezalatt a pár nap alatt kb. tönkrement az életem- párom elfordult tőlem, tegnap már éjszakára sem jött haza, annyit nem kérdezett meg, jól vagyok-e, egyszerűen nem beszél a dologról, teljesen kizárja. Neki nem létezik más lehetőség, pedig nem élünk rossz anyagi helyzetben, megvan mindenünk. ( a lakás nem saját, de kinek az manapság ilyen fiatalon?) Mit tegyek? Ilyenkor miért nem áll mellém senki? Miért van az, hogy csak én nem rökönyödtem meg a hirtelen hatalmas döntéstől és nem a könnyebb utat választanám??
Akárhogy is alakul, az tuti, hogy ennek a kapcsolatnak vége lesz. Ha megtartod azért, ha nem, akkor meg sosem fogod tudni megbocsájtani a pasidnak, amit művelt, és elvtette a gyereket.
Úgyhogy bárhogy döntesz egyedül maradsz....
Én is úgy érzem, hogy vége lesz a kapcsolatomnak, attól függetlenül, hogy hogy döntök.
Egyszer erre a megoldásra hajlok jobban, másszor a másikra... Szóval még fogalmam sincs. Szerdán megyek ultrahangra, ekkorra kaptam időpontot. Itt majd megtudom, mennyi idős lehet a terhességem, minden rendben van-e egyáltalán, és úgy érzem igazán csak ezután fogok majd tudni dönteni.
Na én is azt akartam írni,amit azt hiszem a 30. válaszoló.Akárhogy döntessz,ennek a kapcsolatnak sajnos nincs értelme.Amikor a legnagyobb "bajban" vagy akkor hagy magadra? Azért akkor tényleg vagány volt,mikor meg kellett csinálni,mikor meg gyerek lett belőle,akkor már menekülőre kell fogni?Látod a bajban derül ki,hogy ki van melletted?És a "párod" szülei mit mondanak?
Anyukádról sem írok már semmit.Nem különb mint a párod.Érzelmi trauma??Na az én szüleim nem mondtak ilyet,annyira várták,hogy unokájuk legyen és imádják most is.Pedig 20 évesen lettem terhes.
Nem dobog a szív 5 hetesen. 6 hetesen is még csak látható valami kis érösszehúzódás. De azt hiszem ebben az esetben nem a biológiai felkészültségről van szó. Ez egy nehéz döntés, szóval nem hiszem, hogy bárki gusztustalan lenne, bármiért, amit ír.
14hkm
Inkább az a gusztustalan, aki az érzelmeire alapozva megpróbálja manipulálni a kérdezőt. Mi az, hogy gyilkosság, meg hogy már "benned dobog a szíve"?
Arra nem gondoltok, hogy annak a gyereknek később enni kell? Hogy a kérdező talán a fenének sem fog gyerekkel kelleni? Hogy semmi segítsége nincs?
És ha majd éhes lesz az a gyerek, akkor odamentek segíteni szegény lánynak vagy szegény gyereknek, hogy egyen?
Ti sem vagytok különbek ezekkel a "zsaroló" tanácsokkal a kérdező párjánál.
Úgy dönt, ahogy dönt, de senkinek sincs joga gyilkosnak nevezni, vagy baromságokat szajkózva bunkón beszélni vele.
Én azt mondtam hogy aki kiolt egy életet az gyilkos. Talán nem így van?
Egyébként pedig én nem gondolom hogy a kérdező el fog menni abortuszra, érezni az írásából hogy már most szereti a csöppségét. Éhezni nem fog, hiszen van munkahelye a kérdezőnek, fog kapni gyedet is, meg fizetni fogja az apja a gyerektartást. Gyerekkel is lehet még párja is, Te ne beszélj már hülyeségeket... szerinted az a sok elvált gyerekes nő élete végéig egyedül marad?
Az én kisfiamnak igenis már volt szívhangja 6 hetesen, és az orvos is így hívja hogy szívhang (még ha nincs is annyira kifejlődve a kicsi szívecskéje mint egy felnőttnek, de már dobog, tehát él!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!