Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 33-34 hetes kismamik! Kimostát...

33-34 hetes kismamik! Kimostátok már a babaruhákat? A kórházi pakkotok készen van már?

Figyelt kérdés

Én még nem mostam, mert várom a napsütést, hogy jó illatúak legyenek a ruhák. A kórházi csomag sincs még kész, de összeírtam a listát, hogy mit kell bepakolni.

Hol fogtok szülni egyébként?

2013. márc. 19. 14:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Az új ruhák kimosása nem túlzásba vitt tisztítás...de te tudod. Túlzásba vitt dolog az állandó fertőtlenítés pl. De tényleg te tudod, saját babáddal kapcsolatban azt csinálsz amit akarsz. Én mindig kimosom az új ruhákat, magunknak is. És nem, nem vagyunk betegesek, én az utóbbi 2 évben még csak náthás sem voltam. :-) A babának amúgy még nincs immunrendszere, kb. 6 hós korára alakul ki (de a sok védőoltás miatt akkor is még nagyon gyatra).
2013. márc. 19. 15:31
 12/14 anonim ***** válasza:

Most szedtem le a szárítót. Egy-két törölközőt, hálóinget, pizsamát már külön polcra raktam, így ha vészhelyzet van a párom is könnyen be tudja gyűjteni a dolgokat.

A babaholmikat még nem kezdtem el kimosni. Nekem vannak új és használt dolgaim is. Valamiért külön fakkban tartom őket, de úgyis kimosom mindet a 36. hét környékén. Most még korainak tartom.

Amúgy fura, mert én a használt dolgoktól nem tartok annyira /mindent jó helyről vettem, még csak nem is turiba. Finom babaszaga van mindennek, pedig már hetek óta a szekrényben pihennek. Meg kellett volna kérdezni, mivel mostak, mert én már az összes létező senzitiv öblítőt kipróbáltam és csak annyit értem el vele, hogy a ruháinknak semmi illata:( Szerintem első körben dreft babyvel kimosok mindent, aztán átállunk a tomi babyre, az öblítő pedig ezek szerint mindegy.

Az én 'mumusom' a vasalás. A badykat kivasalom, de hogy a plüss rugikkal mi lesz...

2013. márc. 19. 15:41
 13/14 anonim ***** válasza:

Igaz, hogy én még csak 32 hetes vagyok, de a babát az uh-n már 35 hetesnek mérték, így lassan elkezdtem mosni-pakolni én is, ki tudja...

A saját ruhákat már kimostam (az új hálóingeket, az új törölközőket, a kölcsönkapott köntöst, a kórházi napokra szánt nem eldobható új fekete bugyikat, stb.), de a baba rucijait még nem kezdtem el, hiszen még mindig kapunk innen-onnan egy-egy darabot, talán majd jövő héten egyben kimosok mindent.

A babának is vettünk új törölközőket, kifogót, mosdókesztyűt, stb., és úgy megszívtam :D , sikerült az első 60°C-os "törölközős" programban az összes törölközőt és textilpelust halványzöldre összemosnom... :D Azt hiszem lesz még egy kanyarjuk a mosógépben... Ennyit a zöld törölközőnkről...

Vettem szenzitív öblítőt én is, de szerintem tök kemények lettek tőle a törölközők... Nem is értem...

Majd a Honvédban fogok szülni, elvileg. :)

2013. márc. 21. 11:32
 14/14 A kérdező kommentje:
Én végül tegnap kimostam a ruhákat, textilpelusokat, plédeket stb. Nagyon szép ídő volt, így meg is száradtak. Öblítőt én nem használok, helyette ecetet szoktam tenni.
2013. márc. 21. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!