Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy a fenébe létezik hogy...

Hogy a fenébe létezik hogy tartom a cukros diétát (összeszámolva kalória ügyileg is fogynom kéne vagy max. Stagnálni) és mégis hízok?

Figyelt kérdés
Tudom kisebb gondom is nagyobb legyen ennél de egyszerűen nem fér a fejembe. 10 hetes vagyok plusz 2 kg-nál járok. A második babámnál 24 hetesen kiderült a terhességi cukor, onnantól értelemszerűen diétáztam addig feljött plusz 8-9 kiló, utána már "csak" 4 amiből 4 kiló volt a babám. Most gondoltam már az elejétől fogva tartom a diétát mert nem akarok 24.hétre plusz 10 nél járni (iszonyú nehezen is adom-adtam le a felesleget). Mindenre odafigyelek, számolgatok, semmit nem eszek meg amit amúgy megkívánnék, csak egészéges dolgokat és mégis hízok. Pedig amúgy is van rajtam túlsúly (176 cm vagyok és 72 kg). Tud vki erre vmi épeszű magyarázatot?
2013. márc. 18. 08:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Milyen diétát csinálsz?
2013. márc. 18. 08:43
 2/11 A kérdező kommentje:
180 gramm szénhidrát diétát mint a terhességemnél. És ugye meg van adva mit lehet mit nem vagyis miben mennyi ch van, mivel nem vagyok egy nagy húsevő a zöldségeket is csak módjával ezért gyakorlatilag összeszámolva olyan 1500 kcal jön ki amennyit megeszek egy nap mert van hogy inkább nem eszek mert pl. már csak húst halat tojást (nem bírja az epém) vagy tejterméket ehetnék, amit meg nem kívánok egyáltalán aznapra már.
2013. márc. 18. 08:46
 3/11 anonim ***** válasza:
Sorstársak vagyunk! Én ugyan nem konkrétan a 180 g ch-diétát csinálom, hanem kerülöm a cukros és fehér lisztes dolgokat (gondolom, én is beleférek a 180g-ba), és a mennyiségekre is vigyázok, mert nem szeretnék sokat hízni. Ennek ellenére az elmúlt egy hétben pl. másfél kiló jött föl, holott max. fél kilót lehetne hízni hetente. Gyakorlatilag így a 20. héten ugyanott tartok már, mint a többi terhességemmel (+6 kiló), pedig akkor nem vigyáztam, most meg nagyon. Én sem értem... És engem is nagyon bosszant...
2013. márc. 18. 09:21
 4/11 anonim ***** válasza:

Sajnos nem csak étkezéstől függ, hanem alkati kérdés is, a hormonváltozás hatására is beindulhat a hízás. Sógornőm kifejezetten vékony, nem hízékony alkat, és mind a négy terhessége alatt 30 kiló felett hízott, pedig nem evett többet mint máskor. Aztán mind a négyszer le is adta az utolsó grammig, de a terhesség alatt egyszerűen így működött a szervezete.

Amúgy én is 180 ch diétán vagyok, kb. 28. hétig szinte semmit nem híztam, aztán beindult, elvileg heti fél kg lenne normális, nos én most az utóbbi 3 hét alatt 3 kg-t szedtem fel (34 hetes vagyok), pedig ugyanúgy eszek mint előtte...1 hét múlva megyek megint a cukros terhesgondozásra, jól le fognak cseszni miatta, de egyszerűen nem tudok mit csinálni azon kívül, hogy tartom a diétát.

2013. márc. 18. 09:26
 5/11 anonim ***** válasza:
Nem vizesedsz véletlenül? Attól is mutathat többet a mérleg!
2013. márc. 18. 10:01
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszi:( Tőlem kérdezted a vizesedést? Gondolom nem:) de nem vizesedek. Puffadok mint a fene dehát akkor sem viszek be többet hát ennyitől fogynom kéne-...hát mindegy csak olyan idegesítő mindenki szóvá is teszi én meg hiába mopndom hogy higgyék már el hogy egyáltalán nem eszek se sokat, se többet, úgy fest mintha jól kétpofára tömném magam, csak mert terhes vagyok...
2013. márc. 18. 11:14
 7/11 anonim ***** válasza:

Ez érdekes... Mármint, én nem vagyok cukros meg nem is híztam sokat eddig. Talán 1 kilót vagy max kettőt a 14. hétig. Viszont én is 177-8 cm vagyok és 72 kg és nem érzem magam túlsúlyosnak. Mondjuk nyár óta rajtam is volt egy kis felesleg, mert 70 kilósan indultam a terhességnek, nyáron meg 66-67 kg voltam. De ehhez a magassághoz szerintem ez nem vészes. Vagy lehet rajtad máshogy oszlik el, nem tudom. Rólam senki nem mondja, hogy husi vagyok,meg, hogy mért eszem sokat a terhesség alatt, és bár jött a csípőmre meg a derekamra a terhesség miatt is, de nem értem, hogy ugyanazokkal a méretekkel, mint én, hogyan érezheted magad rosszul ennyire.

Csak a poén kedvéért feltettem egy képet. Itt 10 hetes voltam, ugyanazokkal az adatokkal mint te.

[link]

2013. márc. 18. 12:29
 8/11 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszoló vagyok. A puffadás nálam is jelen volt már akkor is, és ha megnyugtat, az le fog menni :) Nekem legalábbis most kisebb a hasam, mint a képen :D
2013. márc. 18. 12:31
 9/11 A kérdező kommentje:

Nagyon csinos vagy!!! Majd én is teszek fel közel nem nézek ki ilyen jól. Nem tudom valahogy biztos másképp oszlik el.Vagy más a csontozat, van egy barátnőm 10 cm mel alacsonyabb nálam és 70 kg. de mivel vastagcsontú így ránézésre nagyon is csini senki meg nem mondaná ezt a kg-t róla.

Pedig ennyi kiló vagyok, de sose mondtak normál alkatúnak inkább túlsúlyosnak. Már akit kérdeztem egyáltalán. Mondjuk többedik baba szóval akármit csinálok nekem már lazább a hasfalam is pl. torna, mozgás ellenére sem lesz már olyan mint lánykoromban.

Csak ez a kaja téma idegesít bosszant de roppantul, hogy minek küzdök szenvedek én itt ha semmi értelme a világon...

2013. márc. 18. 12:34
 10/11 anonim ***** válasza:
7-8-as válaszoló vagyok. Szerintem emiatt most ne idegeskedj. Én is nézegetem magam a tükörben, h hova jött már megint plusz, és jött sajnos. De úgy vagyok vele, hogy leszarom most, mert ez az időszak nem arról szól, hogyan nézünk ki. Persze azért amennyire lehet én is odafigyelek, de ha most ezt dobta a gép, akkor ezt kell elfogadni. Sztem továbbra is tartsd a diétát, azzal nem árthatsz, főleg, ha cukros voltál az előző babáddal és majd látni fogod a különbséget. Amúgy a kilók jöhetnek attól is, hogy a szervezeted a vizet jobban raktározza. Hiába nem érzed, hogy vizesedsz, +1-2 kilót simán jelenthet a sok víz. :) Én pl. 4-5-6 liter vizet megiszok egy nap, és este 1,5 kilóval többet mutat a mérleg, mint reggel :D
2013. márc. 18. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!