Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 19 éves vagyok és babát...

19 éves vagyok és babát várok. Mit JAVASOLTOK mit kellene tennem?

Figyelt kérdés
Szüleimmel élek, főiskolára járok és mellette dolgozom. A párom 3 éve állt munkában, jól keres, de nem érzem magam felkészülve, hiába nem lenne gond az anyagiakkal.
2013. márc. 13. 16:23
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
Akkor ez a baba nagyon jönni akart valamiért.Én 23 vagyok és terveztük a babát,a legelején én is nagyon elbizonytalanodtam,de most már elmúltak a félelmeim.Oké,hogy mostanában nem szülnek olyan idősen,mint te,de azért 19 évesen már csak komolyabb az ember,mint egy 16 éves.
2013. márc. 13. 17:22
 12/45 anonim ***** válasza:
70%

AZ ilyen "meg tudnád ölni" hozzászólóktól kiver a hideg. Igazán beteg dolog érzelmileg még egy jó nagyot bele rúgni abba, aki ilyen nehéz döntés helyzetbe kerül.

Vlószínű erre élvezdkezdsz unalmas perceidben... :-/

Keves Kérdező, én még 30 évesen sem érzetem magam érettnek rá. Nekem soha nem volt abortuszom, de van egy-két barátnőm aki így járt 20 éves kora előtt. Pontosabban 2-en. Mindketten más férfival alapítottak boldog családot, mint akivel 17-19 évesen voltak. (Persze ez nem azt jelenti, hogy ti nem maradnátok együtt, csak leírom náluk hogyan alakult az élet. ) Mindketten elvégeztek főiskolát, egyetemet, végigi bulizták, végig élték, az egyikük élt 2 évet külföldön, mindeketten dolgoztak 2-3 évet . Az egyikük 26 évesen lett anyuka, azóta 3x -os, a másik barátnőmnél 2 gyerkőc van ő 27 évesen szült először. Szal nem kis döntés. Ők sem voltak felkészülve rá. S akárhonnan nézzük, jól döntöttek.

2013. márc. 13. 17:24
 13/45 anonim ***** válasza:
Én sem vagyok abortusz párti egyébként,de én meg arra lennék képtelen,hogy örökbe adjam.Tudom,hogy ezzel egy másik párt tennék boldogabbá,de képtelen lennék azt a gyermeket,akit 9 hónapig a szívem alatt hordtam és óvtam mindentől "csak úgy" odaadni idegen embereknek,még akkor sem,ha láthatnám időközönként.A szívem szakadna meg.Ráadásul nem mindenki teste tud szépen regenerálódni és ha ne adj isten császárral születik a baba,akkor meg egy életre ottmarad a "bélyeg" hogy igenis volt már egy gyermekem,de örökbe adtam.Én azt mondom,hogy szerintem tartsátok meg.
2013. márc. 13. 17:33
 14/45 anonim ***** válasza:
Mindenkiben van félsz bizonytalanság,az elsö gyerekemnél benem is volt félsz,másodiknál is ,sőt a harmadiknál is.de idővel elmultak,téged mindenki támogat,pénz is lenne akor meg miért ne tartanád meg.
2013. márc. 13. 17:45
 15/45 anonim válasza:
0%

Én jelenleg harmadik gyerekünket várom, és azt tudom mondani minden gyerek Isten áldása , akkor is ha sokszor ezt nem így gondoljuk. A magzat , akit szíved alatt hordasz egy ÉLET, a megölése gyilkosság lenne. Lehet ez keményen hangzik , de ez az Igazság. Sokan nem beszélnek az abortusz következményeiről , pedig kellene.

letölt (FLV fájl, 63.3 Mb)

lejátszás(normál) »

Oszd meg barátaiddal

Gianna Jessen abortusztúlélő bizonyságtétele

2011.09.12

Isten életpárti Úr! Jaj annak, aki önzésből, kényelem- vagy pénzszeretetből emberi magzatot öl! - Ha viszont Istennek terve van egy élettel, akkor azt még gyilkos kezek között is megmenti. Boldog, aki nem félelemből, hanem Isten szeretete és hűsége iránti bizalom alapján tervez családot és csak a házasságban létesít szexuális kapcsolatot! "Alaktalan testemet már látták szemeid; könyvedben minden meg volt írva, a napok is, amelyeket nekem szántál, bár még egy sem volt meg belőlük. Mily drágák nekem szándékaid, Istenem, mily hatalmas azoknak száma!" (Zsoltár 139,16-17) (Vö. lejjebb: Sarah választása, illetve: Hit és tudomány menü, Az ember teremtése és a Néma sikoly című videók)

A video linkje:

[link]

ajánlom nézd meg ezt a videót. Azóta egy film is készült ennek a lánynak az életéről. A döntés a tied, ez az én véleményem. A jó Isten áldása legyen életeden!!!

2013. márc. 13. 17:48
 16/45 anonim ***** válasza:

Én ismerek is abortusztúlélőt... Na, de nem ez a kérdés.

Szóval, képzeld! Én, amikor megcsináltuk az első gyermekünknél a tesztet, hát, örültem, persze, de hirtelen az jutott eszmbe, hogy neki valahogy majd ki is kell jönni. Meg ugye én mgé olyan gyereknek érzem magam. És ez az egész milyen lesz? Persze nem ugyanaz volt a helyzetem, mint neked, mert te még a tanulmányaid közepén vagy. De tény, ma már ezt is meg lehet oldani.

Szóval csak azt akartam mondani, hogy még tervezett baba esetén is olyan bizonytalan tud lenni az ember lánya.... :)

Szóval: én drukkolok neked, párodnak és a babaátoknak! :)

2013. márc. 13. 18:31
 17/45 anonim ***** válasza:
Taaaaaartsd meeeeeg :)! Főleg ha a szüleiddel szuper a viszony, rájuk is biztosan tudsz-tudtok számítani. Ha meg ilyen körülmények mellett jött össze a pici akkor Ő nagyon akarhat benneteket ;)! Én drukkolok! Persze ha nem így döntesz akkor sincs senkinek joga téged elítélni!
2013. márc. 13. 19:36
 18/45 anonim ***** válasza:

Én ennyi idősen megtartottam volna egy komoly kapcsolatban. Pedig én sem dolgoztam még akkor, a szüleim segítségére szorultam volna, de tudom, hogy mellettem álltak volna. Egyetemre jártam már 19 évesen, amit mindenképp be akartam volna fejezni, de szerintem gyerek mellett is megoldható. Vagy max. 1-2 év halasztás, aztán befejezni.

Szerintem 19 évesen már nem gyerek az ember.

De persze nem nekem kel dönteni.

2013. márc. 13. 20:25
 19/45 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenki támogatását, véleményét. Szívem szerint meg szeretném tartani a babát. De félek, hogy nem leszek jó anya, nem tudok majd elég időt vele tölteni, mert tanulnom kell. Mindenki támogat és a legnagyobb meglepetésemre még örülnek is neki. Percről percre egyre jobban magaménak érzem a babát, de nagyon nagyon félek a jövőtől. Saját lakásunk nincs, de meg tudnánk oldani a dolgot, spórolunk a párommal saját házra, de az rengeteg pénz, és még közel sincs annyink amennyiért tudnánk venni. Rettegek, de egyre jobban szeretem a babát, és meg fogjuk tartani, tisztességesen felnevelni, de félek hogy ez még túl nagy kihívás nekem.
2013. márc. 13. 22:59
 20/45 anonim ***** válasza:
Nekem 3 gyerek válalásakor volt ilyen félszem mert hogy fogok 3 gyerekel birni,hogy fogunk kijöni anyagilag,de kislányom születése után az is megoldodott,ha nem is fényüzöen de elvagyunk . 3 gyerekem hol nagyon jol elvagyunk hol az agyamra mennek.
2013. márc. 14. 07:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!