Egyetemisták! Mit kellenne most tennem, mit javasoltok?
Tavaly szeptemberben kezdtem az egyetemet, de családi dolgok miatt nagyon rosszul sikerült a félévem, semmiből sem lett meg a vizsgám.
Beadtam a szakváltási kérelmemet, a múlt héten; a tanulmányi előadóm azt mondta, két hét múlva érdeklődjek, sikerült-e a dolog, és ha igen, már a mostani félévtől vagy csak szeptembertől. Viszont a regisztrációs időszaknak pénteken vége...
Szerintetek mi lenne a jó lépés? Nem szeretnék aktív hallgatóként regisztrálni, ha nem kerültem még át a másik szakra; viszont ha mégis átvettek, és én passzívban vagyok, akkor buktam egy egész félévet.
Már teljesen összezavarodtam... :(
Hátha nektek van valami ötletetek, tanácsotok. :)
Hát mindenképpen el kell végezned az új szak első félévét is, szóval nem hinném, hogy fel tudod venni a tárgyaidat (gondolom minden épül valamire). Vagyis hiába vesznek át, passzívnak kell lenned.
A másik lehetőség, ha vannak a két szaknak közös tárgyai (akár "tölteléktárgyak"), akkor azokkal indulj neki, mert azokat még a jelen szakoddal is fel tudod venni, és amikor átvesznek, át tudod vinni.
Köszönöm a tanácsot. :)
Ha felveszem ezeket a közös tárgyakat, és csak azokat, de a főszakom tárgyait elhagyom, abból nem lesz baj?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!