Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet háton aludni terhesen,...

Lehet háton aludni terhesen, vagy veszélyes?

Figyelt kérdés

Többször hallottam már, hogy nem jó háton aludni x hetes terhesség után. Azt nem pontosan tudom, hogy miért, talán olyasmi, hogy gondot okozhat a köldökzsinórban a megfelelő és elegendő vérszállításban, ilyesmi. Ez igaz? Én ma 19+5 hetes vagyok, szombaton leszek éppen félidős. Mindig az oldalamon alszom el, mert nem is kényelmes a hátamon feküdnöm, olyankor nagyon kellemetlen, tompa nyomást érzek. Viszont éjjel sokszor felébredek, mikor csak átfordulok egyik oldalamról a másikra, és már többször észrevettem, hogy a hátamon fekve ébredek. Ilyenkor nem fájdalom miatt ébredek, hanem csak a helyváltoztatás, vagy pisilés miatt, úgyhogy ki tudja mennyi ideig fekszem hanyatt olyankor. Nem okozhatok ezzel valami bajt?

Köszönöm a válaszokat.

2013. márc. 7. 11:43
 1/5 anonim ***** válasza:
Én eleinte mindenféle pózban aludtam, kivéve hason. Amikor nagyobb lett a hasam, akkor már szinte csak háton tudtam, mert ha oldat feküdtem, vagy átfordultam, fájt a hasam. Az égvilágon semmi baja nem lett a babámnak. 1 hónapja született 56 cm-el és 3980 g-al , 10-as Apgarral. :)
2013. márc. 7. 11:51
 2/5 anonim ***** válasza:
Hehe. Majd meglátod. Amikor hatalmas hasad lesz, hidd el nem fog érdekelni semmi, csak hogy végre tudj egy kicsit aludni. Ha háton, akkor háton. Ha ülve, akkor ülve.
2013. márc. 7. 11:53
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia.

Igen ez igaz,hogy ha jól emlékszem a 30. hét után nem ajánlott a háton fekvés,mert a baba keringése lelassul tőle,neked pedig a hasi ereket elnyomja a baba és leesik a vérnyomásod,ami szédülés rosszabb esetben ájulást okoz.Ilyen terhességi korban már inkább az oldalt fekvés a legmegfelelőbb pozíció.És nekem pl be is jött,mert én már nem tudok háton aludni,mert olyankor érzem,hogy a baba nyomja a hólyagomat és fáj is tőle a pocakom,úgyhogy én csak a 2 oldalamon tudok aludni.

31+2 hkm

2013. márc. 7. 12:44
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha valamilyen póz nem jó, azt úgyis érezni fogod! Én is csak keveset tudok háton lenni, aztán kénytelen vagyok oldalra fordulni (legszívesebben hason feküdnék, de úgy már végképp nem tudok).
2013. márc. 7. 16:16
 5/5 anonim ***** válasza:
Jól mondja az utolsó, érezni fogod, hogyan kényelmes Neked és a baba is beleszól majd ebbe a kérdésbe később :). De egy idő után már nem fogsz tudni háton aludni, és ezt érezni fogod szerintem. Na onnantól ne is aludj háton :)! Szép babavárást!
2013. márc. 15. 01:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!