Kb.8 hetes terhesen mekkora láz lehet veszélyes a babára?
Langyos zuhany, sokat segít, és kibírod vele délutánig.
Mondjuk nekem a nőgyógyász és a védőnő is azt mondta, hogy nyugodtan be lehet venni lázcsillapítót, de szerintem várd meg mit tanácsol ma du.
Nem akarlak megijeszteni de az nem valami jó ha lázad van,sőt a torokgyulladás sem.
Én most voltam beteg 21 hetesen és azt mondta a védőnőm is hogy amíg nincs gyulladás a szervezetben meg láz addig nincs baj.Ha láz meg torokfájás van akkor azonnal orvos.Na szerencsére nekem nem volt lázam.
De úgy tudom hogy 37,5 felett már nem jó a hőmérséklet.
Hűtőfürdő meg negró,méz és sok tea a torkodra és minél előbb doki.
ja és igen,ami gyógyszer szóba jöhet az a paracetamol alapúak...be lehet venni algopyrint meg rubophent is...
de ilyen ACC meg strepsils felejtős!!!!!
Nekem kb 10 hetesen volt 40,5 fokos lázam. Rubophent vettem be és hűtő fürdőztem. Most vagyok 22 hetes. A kombinált 12. heti UH és a 18. heti UH is azt mutatta hogy minden rendben a babával.
Szerintem menj haza, terhesen és betegen ne ülj a munkahelyeden ha nem muszáj. Igyál sok mézes, citromos teát, de lehetőleg ne a forró teába tedd a mézet és a citromot. Szedjél extra C vitamint. Ne aggódj és jobbulást.
Köszönöm a válaszokat! Lázat még mindig nem mértem, de a torkom fáj... Figyelek, és hoztam magammal algopirint is. Holnapra már szabadságon vagyok, de mivel ma lett ez ilyen, ezért most rögtön nem mehetek haza. Sajna.
Mégegyszer köszönöm!
Utolsó:Te normális vagy?!Rubophent NEM SZABAD szedni terhesség alatt!Itt van a betegtájékoztatójából a vonatkozó rész:
Terhesség és szoptatás
Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével!
Terhesség és szoptatás ideje alatt történő alkalmazása során a magzat, illetve az újszülött károsodásának lehetősége nem zárható ki teljesen. Ezért a terhesség első harmadában a készítmény csak kifejezett orvosi utasításra alkalmazható, a lehető legrövidebb ideig és lehetőleg egyszeri adagok bevételével. Szoptatós anyáknak történő adása egyedi orvosi megfontolást igényel.
Kérdező:a Panadol és az Algopyrin nyugodtan mehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!