Hogyan védted ki, hogy terhesen a nagyobbik gyermeked ne hozzon haza semmi olyan betegséget az oviból ami a magzatra veszélyes lenne?
Szerintem ezt nem lehet kivédeni.Amikor terhes voltam a kicsivel,akkor nagynál az oviban tombolt a járvány skarlát,és bárányhimlő.Szerencsére nem volt gond,mondjuk,én voltam himlős.
Ki lettetek tiltva az oviből???
Én mindd a két terhesséemnel elkaptam a hányás hasmenést, influenzát, allergia szezonban voltam terhes... Begyulladt a bölcsesség fogam, szájzárat kaptam
Semmi baja nem lett a babának!
Igazából a rózsa himlő ami veszélyes terhesen, de már az is egy ritka betegség, mert oltják ellene a gyermekeket! Multivitamint adj neki, annál többet nem tehetsz!
Mekkora gyökér vagy kérdező!Írtam a skarlát mellett a bárány himlőt is.Értettem a kérdésed.A 9 hónapig szerintem ki se menjetek a lakásból,mert akár a boltban is összeszedhetitek....
Egyébként okozhat gondot
Mi a helyzet a csecsemőkkel, terhes nőkkel? Rájuk nézve fokozott kockázatot jelent a betegség?
A terhes nőkre és magzatukra nézve az első három hónapban minden fertőzés fokozott kockázatot jelent – ebből a szempontból a skarlát sem kivétel, de egyik irányban sem számít annak. Vagyis nem számít extrém rizikófaktornak a várandós anyáknál, és a felnőttek egyébként is kevésbé hajlamosak ilyen típusú streptococcus-megbetegedésre, mint például az óvodások. Elvi szinten persze lehetséges a fertőzés, de az ilyesmi ritka. Az újszülöttek körében szintén nem jellemző a skarlátos megbetegedés.
Na most háromszor átolvastam a kérdésed, és egy szóval nem írtad benne, hogy még nem voltál bárányhimlős.
Arra meg nincs garancia, hogy nem kapjátok el bárhol.
Egyébként ebben a helyzetben nem kell megvárni "kitiltást", hanem otthon kell tartani a nagyot ahogy kiderül, hogy vírus van.
"Kivédeni" pedig úgy lehetett volna, hogy gyermekvállalás előtt beoltatod magad.
De mivel ez most már nem játszik, ki kell várni a lappangási időt, és imádkozni, hogy ne kapjátok el.
Amúgy meg konzultálj az orvosoddal, nem tudom hányadik trimeszterben vagy, lehet, hogy még így is oltani kéne, de majd ő megmondja, hogy mik a lehetőségeitek.
Úgy tudod kivédeni ha nem jár oviba. Én se vittem az enyémet mert nem akartam, hogy elkapjunk valamit.Ennyi.
Amúgy a skarlát nagyon veszélyes terhesen, az egyik legveszélyesebb.
A stílusod meg egész érdekes.
Bolodg, izgalommentes babavárást!
Amilyen a kérdés olyan a válasz.
Amúgy Te nem tudsz semmit a betegségekről ezer féle van amit elkaphatsz pl.coxackie, pillangó vírus stb.
Maximum így tudod kivédeni, ahogy írtad: nem viszed oviba a nagyobbat! Én is terhes voltam, mikor 4 gyerkőcömből 3 elkapta a bárányhimlőt, de szerencsére engem már nem veszélyeztetett, mert korábban átestem rajta.
Remélem, nem kaptátok el, és nem is fogjátok! Addig ne vidd oviba, amíg le nem zajlik biztosan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!