Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » S. O. S. segítség! Tesóm...

S. O. S. segítség! Tesóm terhes és el akarja bocsátani a főnöke, mit kell tennnünk?

Figyelt kérdés

Tehát, húgom 8 hetes terhes és a főnöke miután megtudta (szóban) azt mondta, hogy maradhat amíg akar! Tegnap arra ment be a munkahelyére h ma már megy helyette egy próbanapos lány. Na most tesóm határozatlan szerződéssel van ott és most olvastam, hogy írásban kell bejelenteni a terhesség tényét!

Ilyenkor mit kell beleírni?

Köszi a segítséget!

2013. márc. 6. 11:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
48%
El kell menni az orvoshoz és ő már tudni fogja pontosan. De amit én gondolok. A tesód adatait a terhesség korát és azt, hogy szeretné bejelenteni. Szerintem ennyi elég is de ezt akkor minné előbb tegye meg. Lehet már arra készül a főnöke amikor ő már nem lesz, hogy ne legyen fennakadás a munkában. Azért kell a betanulási idő is a másik embernek, meg kiderül ő alkalmas e erre a feladatra.
2013. márc. 6. 11:15
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Pl:

Tisztelt XY úr/hölgy!

Alulírott ... (tesód) ezúton szeretném önt tájékoztatni arról, hogy várandós vagyok. Szülés várható ideje: és ide írja az uh-n található dátumot.

Tisztelettel: a tesód aláírása.

Nem kell körberajzolni, meg magyarázkodni. Bejelenti a tesód a terhesség tényét, és ennyi, pont. Ja, és ajánlott levélben, hogy nyoma legyen a levélnek és a dátumnak. Ez után már nem rúghatja ki.

2013. márc. 6. 11:17
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
2. vagyok. Ezt a levelet már holnap postázza el a tesód. Orvosi igazolást csak akkor kell bemutatnia a tesódnak a terhességről, ha a főnöke ezt kifejezetten kérné. Előre nem kell igazolgatni.
2013. márc. 6. 11:19
 4/12 anonim ***** válasza:
valamelyik nap volt pont erről szó a tévébe!! ha a főnök tud a terhességről és tudja a tesód bizonyítani,hogy terhes akkor nem bocsáthatja el a főnöke!! tehát védet!!
2013. márc. 6. 11:20
 5/12 anonim ***** válasza:
Ha még nem rúgta ki, azonnal be kell jelenteni levélben, vagy e-mailben.
2013. márc. 6. 11:30
 6/12 A kérdező kommentje:
És az úgy nem jó ha személyesen odaadja neki és a másodpld. aláíratja?? Mindenkép postán kell feladni??
2013. márc. 6. 11:47
 7/12 anonim ***** válasza:
Nem. Ha ki akarja rúgni . nem fogja aláírni, hanem mondjuk azonnal elbocsátja. Postai úton nem teheti meg, hogy nem veszi át.
2013. márc. 6. 11:57
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
már a szóbeli bejelentéstől számítva védett a tesód de közben tegye meg írásban is. én is így jártam. szóban szóltam hogy babás vagyok másnap már ki akartak rúgni de be mentem az irodába és mondtam hogy tegnap be jelentettem a főnökömnek és ma meg elakart küldeni. ott mondták hogy ha már szóban be jelentettem akkortól már védett vagyok és nem küldhet el de tegyem meg írásban is. én bele írtam az adataimat és hogy szóban mikor jelentettem be.
2013. márc. 6. 12:01
 9/12 anonim ***** válasza:

Én e-mailben jelentettem be. Ha tudja a főnök mail címét, küldje el ott is, mert azt pl. nem tudja letagadni, hogy megkapta és neked is van papírod arról, hogy elküldted.

És ja, minél hamarabb küldjön vagy adjon át egy levelet, reméljük a főnök nem egy gerinctelen féreg...

2013. márc. 6. 12:21
 10/12 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi a segítséget, a levelet megírtam tesó aláírja és holnap dobhatja postára :)

Köszi mégegyszer!

2013. márc. 6. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!