Volt olyan akinek a hormonpótló gyógyszert már akkor el kellett kezdeni szedni amikor csak próbálkoztak a babával, de még nem volt terhes?
Igaz nekem inszemináció volt, de én már a ciklusom 15-16. napjától szedtem az utrogestant, attól függetlenül, hogy még nem voltam terhes. A 28. napon mindig mennem kellett vérvételre és ha negatív volt akkor abba kellett hagyni, amikor pozitív akkor folytatni kellett a gyógyszert a 12. hétig.
Én itt olvastam már olyat, aki kezelés nélkül a peteérés után kapta, úgyhogy van ilyen lehetőség.
Azt nem lehet, hogy szólsz a dokinak, hogy szeretnéd kivizsgáltatni magad, csináljatok egy hormonpanelt? És akkor eldől, hogy szükséged van-e pótlásra. Ugyanis az sem biztos, hogy hormonzavar miatt halt el a terhességed. Ha meg annyira hormonzavarod van, lehet, h nem is tudsz teherbe esni. Ha meg igen, lehet, hogy késő, mire elérsz dokihoz.
Nem értem az ilyen orvosokat.
1es ! Persze, orvosi utasítás nélkül nem fogok szedni semmit,nehogy többet ártsak vele.
Utolsó,tudom,hogy nem biztos hogy a progeszteron hiány miatt volt az elhalás,bár nekem az volt a fura amikor több mint 6 hetesen a tesztem még mindíg elég halvány pozitív volt. (de a baba 3. alkalommal sikerült) Csináltak már a terhesség elött is hormon vizsgálatot,ott a progeszteron szintem jó lett,ha jól emlékszem 1,5.a pajzsmirigy lett kicsit magasabb,azt most fogom kivizsgáltatni majd. Jó lenne,ha a doki felírná a hormonpótlást,hogy megnyugodhassak. Vagy legalább úgy,hogy a pozitív teszt után elkezdhetném szedni,akkor is ha nem az a baj...hiszen amúgy sem tudják az elvetélt kismamák nagy részénél,miért vetéltek,mégis megkapják a gyógyszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!