Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Volt olyan akinek a hormonpótl...

Volt olyan akinek a hormonpótló gyógyszert már akkor el kellett kezdeni szedni amikor csak próbálkoztak a babával, de még nem volt terhes?

Figyelt kérdés
Volt egy elhalt terhességem és nemsokára próbálkozhatunk újra a babával,de a dokim nem mondott semmit arról,hogy adna hormonpótlást,én viszont csak úgy tudnék megnyugodni,hogy a következő baba megmarad,ha szedhetném.De ha terhes leszek és mire eljutok a dokihoz már nem lesz túl késő,hogy felírja?

2013. márc. 5. 16:50
 1/7 anonim ***** válasza:
Orvosi javaslat nélkül ne szedj semmit. Lehet, hogy többet ártasz vele, mint hasznot.
2013. márc. 5. 16:53
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem már a próbálkozás hónapjában felírta, de hozzátette, h csak akkor kezdjem el szedni, ha pozitív lett a terhességi tesztem!Így is tettem, minden rendben volt :)
2013. márc. 5. 17:13
 3/7 anonim ***** válasza:

Igaz nekem inszemináció volt, de én már a ciklusom 15-16. napjától szedtem az utrogestant, attól függetlenül, hogy még nem voltam terhes. A 28. napon mindig mennem kellett vérvételre és ha negatív volt akkor abba kellett hagyni, amikor pozitív akkor folytatni kellett a gyógyszert a 12. hétig.

Én itt olvastam már olyat, aki kezelés nélkül a peteérés után kapta, úgyhogy van ilyen lehetőség.

2013. márc. 5. 18:04
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem is egy volt vetélésem. Most pozitív teszt után rögtön elmentem orvoshoz, de azt mondta, még nem lát semmit, addig nem ír fel hormonpótlást. Visszamentem 5 nap múlva, látott petezsákot és fel is írta a duphaston.
2013. márc. 5. 18:47
 5/7 anonim ***** válasza:

Azt nem lehet, hogy szólsz a dokinak, hogy szeretnéd kivizsgáltatni magad, csináljatok egy hormonpanelt? És akkor eldől, hogy szükséged van-e pótlásra. Ugyanis az sem biztos, hogy hormonzavar miatt halt el a terhességed. Ha meg annyira hormonzavarod van, lehet, h nem is tudsz teherbe esni. Ha meg igen, lehet, hogy késő, mire elérsz dokihoz.

Nem értem az ilyen orvosokat.

2013. márc. 5. 19:34
 6/7 A kérdező kommentje:

1es ! Persze, orvosi utasítás nélkül nem fogok szedni semmit,nehogy többet ártsak vele.

Utolsó,tudom,hogy nem biztos hogy a progeszteron hiány miatt volt az elhalás,bár nekem az volt a fura amikor több mint 6 hetesen a tesztem még mindíg elég halvány pozitív volt. (de a baba 3. alkalommal sikerült) Csináltak már a terhesség elött is hormon vizsgálatot,ott a progeszteron szintem jó lett,ha jól emlékszem 1,5.a pajzsmirigy lett kicsit magasabb,azt most fogom kivizsgáltatni majd. Jó lenne,ha a doki felírná a hormonpótlást,hogy megnyugodhassak. Vagy legalább úgy,hogy a pozitív teszt után elkezdhetném szedni,akkor is ha nem az a baj...hiszen amúgy sem tudják az elvetélt kismamák nagy részénél,miért vetéltek,mégis megkapják a gyógyszert.

2013. márc. 5. 21:04
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem már akkor is kellett szednem mikor nem voltam babás. a ciklus 17. napjától a 27-ig szedtem este kettő utrót. 28. nap reggeli vizeletteszt, pozitív teszt után nem hagytam abba.
2013. márc. 6. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!