Nem lesz tejem?

Figyelt kérdés
a terhesség végén járok,ha minden igaz már csak napok vannak hátra. kicsit izgulok mivel a melleim nincsenek megduzzadva egyáltalán és nem is voltak a terhesség alatt sem. ez azt jelenti h nem lesz tejem? mégcsak elotejem sincs. járt már valaki így?
2013. márc. 4. 15:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
szülés utáni napokban fog beindulni a tejtermelődés, majd bedurran a melled, belövel a tej,
2013. márc. 4. 15:25
 2/14 anonim ***** válasza:

Honnan tudod,hogy nincs előtejed??Azért mondod mert nem szivárog semmi sem belőle?Nekem sem.Néha meg szoktam nyomni,és akkor jön belőle egy nagyon kicsi,néha viszont semmi sem.Az én mellem sem nőtt sokat,még most is azt a melltartót hordom,amit a terhesség előtt.Lesz előtejed,ezen nem kell aggódnod.Az előtej egyébként sem sok,és majd szülés után lövell be a tejed amikor a babád már elkezd szopizni,és majd akkor fog hirtelen megduzzadni a melled.Semmi köze sincs a tej mennyiségéhez az előtejnek és a mell nagyságának.Az előtej egyébként is a szülés hatására indul meg igazán,és aztán rá pár napra lövell be a rendes anyatej.Ezek miatt ne aggódj,inkább készülj a szülésre lelkileg és testileg :)

Könnyű szülést kívánok :)

30+6 hkm

2013. márc. 4. 15:25
 3/14 anonim ***** válasza:
A nők 99 %-a tud szoptatni, van tejed, nekem is csak szülés után keményedett meg a mellem és utána sem tudtam spriccelni ha megnyomtam, mégis 6 hónapig csak szoptattam. Ne stresszelj ezen.
2013. márc. 4. 16:02
 4/14 A kérdező kommentje:

"Lesz előtejed,ezen nem kell aggódnod."

Kedves 2.! ahogy említettem napok vannak hátraa a terhességembol, a terhességem 39. hetében járok. Ha eddig nem volt elotejem amit mellszívoval probáltam, nem a hasamra csapva írtam...akkor vajon mikor lesz szerinted???

En nem arra a sok hulyeségre vagyok kiváncsi amit a neten írnak ossze vissza, azokat én is elolvastam. Tapasztalatokra vagyok kiváncsi anyukák részérol, nem pedig elso babát váro terhes kismamik véleményére.

koszonom!

2013. márc. 4. 16:04
 5/14 anonim ***** válasza:
63%
Még jó hogy segíteni akartatok neki... :( Pffff
2013. márc. 4. 16:24
 6/14 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem sem volt semmi előtejem a terhesség alatt és nem voltak megdagadva sem a melleim. Egyáltalán nem is feszültek a végén sem. Szülés után két nappal már csöpögött belőle és megnőttek a melleim is. Nyugi lesz ott tej:-)
2013. márc. 4. 16:45
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A mell növekedése, mérete nem befolyásolja a későbbi szoptatást! Sem az, hogy most van-e előtejed.

A szüléssel indul be az úgy nevezett kolosztrum, ami ugyan kevés, de tele van hasznos tápanyagokkal, vitaminokkal, immunanyagokkal stb. Ez védi a babát az első pár napban. Az " igazi" tej általában a szülés utáni 2-3. napon kezd el termelődni- belövellni, ekkor általában nagyon sok van.

Fontos, hogy ne idegeskedj miatta ( az hátráltat), ne stresszelj, szülés után próbáld minél hamarabb és minél gyakrabban mellre tenni. ( Ez lehet, hogy azt fogja jelenteni, hogy óránként, és 40 percet szopással fog tölteni- ne foglalkozz vele, ha a csecsemősök azt mondják, hogy max 10-10 perc mindkét mellen- neki ez nem csak kaját jelent, hanem sok minden mást is) Nem lesz könnyű az elején, de hamar belejöttök mind a ketten ( pl arra figyelni kell hogy a baba jól kapja be, elég nagyra nyissa a száját- ha ezt nem teszi, rosszul szívja, kisebesedhet a mellbimbód, a baba pedig nem jut elég tejhez, és indokolatlanul pótolják- ami pedig a tej csökkenéséhez vezethet)

Üdv

2013. márc. 4. 16:52
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

És, hogy személyes példát mondjak, egész terhességem alatt ( kerek 41 hét) egy csepp előtejem sem volt. A szüléssel együtt beindult.

18 hónapja szoptatok, 10 hónapig adtam le anyatejet. Mellesleg a szakmában vagyok, tudom miről beszélek

2013. márc. 4. 16:55
 9/14 anonim ***** válasza:

egyszer azt vettem észre, hogy a mellbimbómon beszáradt kis sárga valami volt, rászárad a csepp előtej, ezt akár észre se kellett volna vennem.

Egyébként a 2. kismama jól leírta, de szerintem tőlem is kielégítő választ kaptál,

1. voltam.

3 gyerekes

2013. márc. 4. 16:58
 10/14 anonim ***** válasza:
Szia azért írom le hogy megnyugodj és nézd pozitívan a dolgokat. éppen ma beszéltem az egyik szomszédommal aki elmesélte hogy vele ez történt. 2héttel előbb jött a kisfia és elkaptak valami fertőzés így 2nap után kapta meg a babáját a kórházban még szopiztatni se vitték oda neki. miután helyre jött akkor vitték oda neki. nővérek addig azt mondták neki hogy úgy sem lesz teje. ahogy megkapta a picit első nap 40ml evett és ez egyre csak ment feljebb haza jöveteles napján már 150ml evett a doki is csodálkozott hogy mennyit eszik. pedig neki se volt előteje :) ja és 19hónapig tudta szoptatni a kisfiát :) szóval nem jelent semmit az hogy nincs előtej.
2013. márc. 4. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!