Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi lehet a baj? Terhesen...

Mi lehet a baj? Terhesen rosszul lettem a boltban.

Figyelt kérdés

Végtaggyengeség, ajakzsibbadás, izzadás, remegés, hirtelen nagyon heves szívverés. éreztem, h fehéredek. Otthagytam csapot-papot és kimenekültem, mert úgy éreztem, h elájulok. A friss levegő segített valamelyest. Természetesen megyek orvoshoz holnap (ettem, a párom hazahozott kocsival, már jobban vagyok), de addig is jó volna tudni, h mi lehetett ez. Én vérnyomás-problémára vagy terhességi cukorbetegségre gyanakszom. Másnak is volt ilyen terhesen? Mitől?

Nekem sosem volt még, első baba, alapból alacsony a vérnyomásom, de még sosem ájultam el és nem is voltam rosszul emiatt, csak többször megállapították az orvosok.

2013. febr. 27. 19:01
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
hát, ciki vagy nem ciki, én felbontottam egy csokit és megettem sorbanállás közben, mert tényleg attól tartottam, h ráájulok a többi emberre meg a kosaraikra. de ez önmagában nem segített. jó nagy sor volt. végül otthagytam, amit vásároltam, előre mentem, elnézést kértem a sorbanállóktól és kértem a pénztárost, h hadd fizessem ki azt a csokit soron kívül, mert ki kell mennem a friss levegőre. ott lett jobb. de nekem is volt egy olyan érzésem, h ez az egész összefüggésben lehet a vércukor szinttel.
2013. febr. 27. 21:24
 12/19 A kérdező kommentje:

10.:

nem voltam stresszes, viszont picit éhes (nem farkaséhes, előtte 3 órával ettem). már amikor bementem a boltba és megcsapott a meleg, éreztem, h nagyon ne esik jól ebben a melegben kabátban járkálni

nem tudom, milyen a pánikroham, mert nem vagyok pánikbeteg. de feltételezem, h a pánikbetegség az tök független a terhességtől és magától a terhességtől nem alakulhat ki. tehát elvileg már eleve pánikbetegnek kellett volna lennem ahhoz, h terhesen is pánikrohamaim legyenek (potenciálisan), nem?

2013. febr. 27. 21:35
 13/19 anonim ***** válasza:
A meleg és a levegőtlenség nekem is kihozza az ájulásközeli állapotot. Néha utolsó pillanatban tudok csak leülni, inni. Másoktól is hallottam már ilyeneket, normális terhességi tünetnek tudtam be. (De nekem zsibbadás nem volt.)
2013. febr. 27. 21:44
 14/19 anonim ***** válasza:

10-es válaszoló vagyok. Nem vagyok orvos, de egy-két dolgot már átéltem..a zsibbadás tipikus tünete lehet a pánikrohamnak. Nem írtam olyat, hogy pánikbeteg lennél..csupán a megváltozott hormonok, a terhesség kihozhat enyhe pánikrohamot. Mondom, lehet tévedek..ha nagyon éhes voltál az is okozhat hasonló tüneteket, mint ahogy többen is írták. Mindenesetre ha legközelebb előfordul ilyen veled egyél valamit..ha elmúlik akkor az éhség az oka. De azért kérdezd meg a dokidat neki mi a véleménye erről.

Boldog babavárást és egészséget nektek.

2013. febr. 27. 21:59
 15/19 A kérdező kommentje:

14:

köszönöm

ettem utána, amint kijöttem bemnetem egy pékségbe, ahol semmi sor nem volt vettem kaját és megettem, amíg vártam a férjemre. a hidegtől és az evéstől így együtt jobban lettem, mire megérkezett. de önmagában a csokievés (még a sorban) pl nem segített, amíg továbbra is a meleg boltban voltam

köszönöm a válaszokat, holnap megkérdezem a védőnőt, dokit, h mit kezdjünk ezzel a kis incidenssel :)

2013. febr. 27. 22:20
 16/19 anonim ***** válasza:

Én is nagyon rosszullevős voltam terhesség alatt, egyébknét is alacsony volt a vérnyomásom, kismamként meg főleg. Én el is ájultam párszor, és nagyon sokszor voltam ájulás közeli állapotban.

Ami segített- reggel-délben kávé, és nagyon nagyon sok folyadék és kis édességek utravalónak. MIndenhova félliteres vízzel és sportszelettel jártam és állandóan ittam otthon is meg mindenhol.

2013. febr. 27. 22:39
 17/19 anonim ***** válasza:
Nem csak a terhessegi cukorbetegeknek eshet le a cukruk.Terhesseg alatt akkor is elofordul ha nem vagy cukros.:-)
2013. febr. 27. 22:52
 18/19 anonim ***** válasza:
Na mit mondott a doki?Hogy vagy?
2013. febr. 28. 10:29
 19/19 A kérdező kommentje:
még nem rendel, csak du 3 órától. köszönöm, azóta jól vagyok, tegnap még volt egy olyan érzésem, amikor gyorsan keltem ki az ágyból, mintha a fülemben hallanám a szívem lüktetését. a férjem szerint az meg a magas vérnyomás jele lehet, szóval van pár teória, majd meglátjuk :)
2013. febr. 28. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!