Mi lehet a baj? Terhesen rosszul lettem a boltban.
Végtaggyengeség, ajakzsibbadás, izzadás, remegés, hirtelen nagyon heves szívverés. éreztem, h fehéredek. Otthagytam csapot-papot és kimenekültem, mert úgy éreztem, h elájulok. A friss levegő segített valamelyest. Természetesen megyek orvoshoz holnap (ettem, a párom hazahozott kocsival, már jobban vagyok), de addig is jó volna tudni, h mi lehetett ez. Én vérnyomás-problémára vagy terhességi cukorbetegségre gyanakszom. Másnak is volt ilyen terhesen? Mitől?
Nekem sosem volt még, első baba, alapból alacsony a vérnyomásom, de még sosem ájultam el és nem is voltam rosszul emiatt, csak többször megállapították az orvosok.
Bár kicsit furcsán hangzik majd amit mondok, de NE AGGÓDJ !! Sajnos ez normális, én is tapasztalom, pl ma is, pedig csak kimentem elmosogatni, és egyből éreztem h megcsap a meleg, és menten elájulok. Szőlőcukrot vigyél magaddal mindenhova, ha ilyet éreznél gyorsan vegyél be egyet, igyál vizet, menj a levegőre !! Ezt nagyon jól tetted. Szerintem egészen biztosan nincs komoly bajod, az is a teresség egyik tünete. Védőnő javasolta nekem is, amiket leírtam, mivel nála is rosszul lettem egyszer. Boltban állás közben is tapasztaltam már, meg liftben is mire felértem a 10.-re.
10+1hkm
Ismerős a helyzet számomra is, én a terhességem legelejétől szenvedek emiatt, 80/50 körül van állandóan a vérnyomásom, egyedül nem is igazán merek menni sehova, mert 5 perc zárt légtérben való állástól szédülök, cseng a fülem, foltokat látok és esek össze, nagyon bosszantó.
Nekem az orvosom azt mondta, hogy ez ellen nem igazán lehet mit tenni, maximum annyit, hogy mindig legyen nálam víz és egy kis keksz vagy müzliszelet, és ha érzem, hogy baj van, akkor üljek vagy guggoljak le azonnal, a fejemet tegyem a térdeim közé (már amennyire lehet így pocakosan), hogy vér menjen az agyamba..
17+3 hkm
megkönnyebbülés azért, h ez a válaszaitokbó ítélve valószínűleg "csak" terhességi tünet lesz és nincs nagyobb probléma.
utolsó, én egyedül és gyalog mentem, mert a párom ma késő éjjelig dolgozik. a bolt elől hívtam fel, szerencsémre értem tudott jönni autóval és hazahozott.
Szia. Pánikroham. Nekem is volt a terhességem első hónapjaiban. Olvass utána interneten.:) Nő a baba a pocakodban, tologatja arrébb a szerveidet. Emiatt idővel légszomjad is lehet, kevesebb oxigénhez jutsz. Semmi esetre se kezd el kapkodni a levegőt, mert az okozza a zsibbadást, és csak fokozza a heves szívverést..ugyanis ilyenkor túl sok oxigén áramlik a vérbe és a szervezet így reagál erre. Ha esetleg megint előfordulna veled, ajánlom a lassú levegővételt. A vérnyomásproblémának más tünetei vannak (néha nincs semmi tünete), a terhességi cukorbetegségnek köze nincs ezekhez a tünetekhez mint amit éreztél. (terhességi cukor tünetei:Gyakori vizeletürítés, Bőrviszketés, Gombásodást,túlzott fáradékonyság)
Mennyire vagy stresszes mostanság? Sietős voltál amikor a boltba mentél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!