Ki várja szeptemberre babáját?
én ma voltam ultrahangon,utolsó menszesz alapján 10 hetes és 2 napos,méretei szerint 10 napos és 6 napos. :)
Tehát szeptember közepén valamikor.Szerencsére kezdenek múlni a reggeli rosszullétek :)
utolsó vagyok.Mérete 4,2 cm,jó szívhang,magzati genetikai uh és vérvételen voltunk,március 12-én lesz eredmény,harmadik babónk,de 35 évesen már úgy gondoltam jobb az alaposabb vizsgálat,még ha fizetős is.
" Kombinált teszt: a terhesség 10-14 hete között, optimálisan a 12.héten, anyai vérből egy hormon és egy fehérje szintet mérünk (HCG és PAPP-A), továbbá
ultrahangvizsgálatot végzünk, melynek során elsősorban a magzat ülőmagasságát (CRL) és tarkóredő vastagságát (NT) mérjük. Ez szintén széleskörben elterjedt szűrőmódszer.
A szűrések eredménye egy kockázatbecslés. Speciális számítógépes kiértékelő program (Alpha) segítségével az anyai életkor és a mért biokémiai paraméterek, illetve a kismama egyéb adatai alapján (testsúly, dohányzás, stb.) meghatározzuk a Down-kór és egyéb kromoszóma-rendellenességek, valamint a velőcső-záródási rendellenesség kockázatát." volt valamelyikőtök ilyenen?
Én a harmadikat várom szeptember 25-re! Elég vacakul vagyok, bár mostanában enyhülnek a tünetek. Puffadás, émelygés, szagundor, fellfájdalom... szerencsére itthon vagyok, tudok eleget pihenni, így is délután alig bírom rávenni magam, hogy menjek a két nagyobbért az óvodába.
Most meg is vagyok alaposan fázva, szerencsére lázam nem volt. 3 hét múlva genetikai vizsgálat + kombinált teszt, mert már elmúltam 36 éves. Remélem minden rendben lesz!
Nektek is jó egészséget!
13-as vagyok. A kombinált teszt 9000 ft. Ma voltam, 2 hét múlva eredmény. UH-n minden rendben volt a méretekkel! :-)
Boldogságos babavárást! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!