Miért veszélyesebb ránk terhesekre az újinfluenza mint
másokra?
Pont tegnap olvastam utána (keress rá te is neten), mert én is tartok/tartottam tőle. Állítólag a 3. harmadban veszéles, amikor a baba amúgy is nyomja felfelé a légzőszerveket...stb. Az oltás pedig állítólag kevesebb kockázattal jár, mint maga az influenza. Újszülött csecsemőt nem kell tömegbe vinni, ahol elkaphatja. A beteg felnőttnek, aki a babával érintkezhet pedig olyan gézt v.mi ajánlott hordania.
2009. szept. 9. 19:41
2/10 A kérdező kommentje:
én pont a harmadik harmadban vagyok :(
Nekem azt mondta az orvosom, hogy felejtsem el a védőoltást, mert nem tudni, milyen mellékhatásai lehetnek. A páromat beoltatjuk, én meg táppénzen vagyok, majd próbálom kerülni a tömeget. Mondjuk gondoltam maszk viselésére is, de lehet, hogy ez már túlaggódás, nem tudom... Külföldön elfogadott a maszk az utcán...
2009. szept. 9. 19:46
Az 1. válaszoló vagyok.
Mindenesetre ne ijedj meg! Szerintem nyugodtan lehet maszkot használni az utcán, miért is ne?! Nem kell azzal foglalkozni, ki mit gondol. Itthon is sokan hordanak maszkot pl. szmog vagy pollen miatt. Akkor influenza járvány idején egy kismamának miért ne lehetne?
Azért szedj mellé valami vitamint is-biztos ami biztos :)
Egyébként szerintem nem törvényszerű, hogy minden egyes megfertőződött kismamánál szövődmény lépjen fel.Szerintem nálad sem fog :)
2009. szept. 9. 20:02
Ez ellen a betegség ellen még senkinek sincs védettsége, neked sincs. Ha tehát találkozol vele, akkor el fogod kapni. Magas lázzal jár, és ez az, ami a babára nagyon veszélyes, különösen az első trimeszterben: vetélést és/vagy fejlődési rendellenességet okozhat. Később sem tesz jót a láz a babának, és szövődmények is léphetnek fel, amik különös előszeretettel támadják meg azokat, akiknek már van egy alapbetegségük, vagy épp az immunrendszerük sérülékenyebb.
2009. szept. 9. 20:45
6/10 anonim válasza:
Feletsd el az oltást!!!Veszélyesebb mint ha elkapod.Úgyis kilábalsz sok vitaminnal mint bármilyen más influenzából!
2009. szept. 9. 21:00
2009. szept. 9. 21:44
8/10 A kérdező kommentje:
ezt nem lehet igaz ilyen tényleg létezne?
Igen sajna ilyen világ van,
hiába ugatom mindenkinek, hogy plusz oltást ne adjon a gyerekének meg magának! Meg tápszert 6 hó után...
Csak a gyógyszergyártók vagyonát növelik!
És még mennyi minden van amiről nem tudunk semmit, csak esetleg sejtjük, hogy valami nincs rendben!!!
AIDS, rák...
2009. szept. 10. 10:12
nem hiszem h ez a cikk igaz lenne. de valóban az oltás veszélyes lehet, egyébként várandósság alatt semmilyen oltás nem javasolt. azért veszélyes a várandósokra, mivel maga a várandósság gyengíti az immunrendszert. tehát a megelőzés a legfontosabb, gyakori kézmosás, sok gyümölcs, zöldség és a homeopátiás oscillococcinum heti fél ampullával.
2009. szept. 10. 18:02
Kapcsolódó kérdések: