Magas vérnyomás vagy magas pulzus a veszélyesebb?
No para, tudom, hogy olyan, mintha mindjárt szívrohamot kapnál, de nem! :-)
Nekem volt 100-105 is a pulzusom...:-(
Ha a vérnyomid 140-hez ér, na az a baj!
Szia!
A kérdésedre sajnos nem tudom a választ, de én csak 13 hetes vagyok és 137/90 körüli a vérnyomásom, a pulzusom pedig 110-120 :(
Terhesség előtt 80-90/60 volt a vérnyomásom és 60-70 a pulzusom.
Ezt csak azért írtam, hogy egyenlőre nálam nem idegeskednek a dokik, így szerintem Nálad biztosan nincs baj!
Minden jót!
Terhesség alatt teljesen normális a megnövekedett pulzus.
Viszont ha a vérnyomásod ugrana meg, arról egyből értesítsd az orvosod. (130-140felett)
A 90-es pulzus egyáltalán nem sok terhesen, és a vérnyomásod is normális! A pulzus egyébként izgalomra is pillanatok alatt felszökik, pl. ha izgulsz nehogy magas legyen, biztos emelkedik...
Még annyit, hogy ha felmenne a vérnyomásod, akkor ha a dokid csak rögtön gyógyszert ír... gondolkodj el a dokin. A magasvérnyomást ki kell vizsgálni, mert nem csak önmagában az lehet a baj... amire tényleg gyógyszer kell, hanem meg kell róla bizonyosodni vérvétellel, vizeletvizsgálattal, hogy nincs e készülődő toxémia a háttérben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!