Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magzati adókedvezményt a...

Magzati adókedvezményt a párom nem tudja igénybe venni, a családi adókedvezményt meg fogja tudni igényelni?

Figyelt kérdés

Sajnos nincs munkám, és a párommal nem vagyunk házasok ezért (amit amúgy felháborítónak tartok) nem veheti igénybe a párom az adókedvezményt a terhesség alatt..

Egyébként közös lakcímen élünk...

Ha megszületik a baba, akkor is ugyanerre a megkülönböztetésre számítsunk, vagy akkor már van rá mód, hogy a párom vegye igénybe a kedvezményt? Ugyanis csak gyest fogok kapni és arra szintén nem igényelhetem...

Mi kell hozzá, hogy ő tudja igénybe venni?

2013. febr. 20. 13:48
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
Mi az hogy örüljek hogy kapom a gyest? 25 éves vagyok és lassan egy éven nincs munkám, viszont 17 éves korom óta folyamatosan dolgoztam, nehogy már pont nekem ne járjon, mikor pont egy munkaügyis tanfolyam kellős közepén lettem terhes, és mire végeztem addigra már igencsak látszott a hasamon, hogy babát várok, így gondolom tudod, hogy a kutyának se kellek dolgozni.. De nyugodtan add csak a semmire kellőknek a gyest, akik életükben nem dolgoztak! Remélem megsértettelek, mert neked már sikerült párszor! És mondhatsz akármit, attól hogy egy pár nem házas, még lehet család!
2013. febr. 20. 18:35
 22/37 anonim ***** válasza:
38%

Én nem mondtam, hogy nem lehet család leírtam miért nem működik ez jogilag és kész. Nem a férjed és ezért nem veheti igénybe. Ebbe vagy beletörődsz vagy elmész az önkormányzatba időpontot kérni és 30. nap múlva hétköznap ingyen összeadnak, még gyűrő sem kell hozzá.

A szocpol is például csak házasoknak jár.

Ez a törvény az meg, hogy mikkor mit dolgoztál nem számít mert ha nincs a szülés pillanatában munkaviszonyod ugyan úgy csak a gyes jár.

2013. febr. 20. 18:41
 23/37 A kérdező kommentje:
Igen csak az előbb ezt nem így írtad..., a lényeg, hogy miért is több az a család akiknél a szülők házasok, attól a családtól ahol csak élettársak? Mert meg van különböztetve és számomra ez akkor is felfoghatatlan... de ha kicsit visszaolvasol akkor meglátod miért nem házasodunk össze..
2013. febr. 20. 18:43
 24/37 anonim ***** válasza:
100%

"miért is több az a család akiknél a szülők házasok, attól a családtól ahol csak élettársak?"

Nem ez fordítva van. Anyuka be van bejelentve x lakásba Apuka a szüleihez, egyedülállónak vallja magát az Anya pedig nem az, és így az egyedül álló családit kapja ami több mint a sima családi, vagy pl kevesebb az egy főre jutó kereset így gyerekvédelmi támogatásra is jogosult.

Szóval igen is jár valami ami csak a házasoknak jár, mert bőven a többszörösét csalják el az "egyedül álló" Anyák, minden hónapban évekig.

Szinten nem bántásnak, csak összehasonlításként írtam.

2013. febr. 20. 18:51
 25/37 anonim ***** válasza:
100%

Könyvelő vagyok aki egyben bérszámfejtő is.

Valóban nem veheti igénybe élettárs a magzati adókedvezményt, csak visszamenőleg, majd ha a baba megszületett. AZaz a 2013. évi adóbevallásban tudjátok visszaigényelni azt a 60 000Ft-ot. (DE! Pl mi sem vagyunk házasok, én is beküldtem a párommal a papírt, mondtam, ha kérdezik, mondja meg, hogy persze, hogy házasok vagyunk. De persze senkit nem érdekelt. :) Úgyhogy kapjuk a ahvi 10 000Ft-al többet.

12 éve dolgozom a szakmában, az apeh egy rakás f*s, senki nem fog zaklatni majd emiatt. Ugyanis jár, csak te előbb "kérted" ki mint lehett volna. Ennyi. Ilyen piszlicsáré ügyekkel nem foglalkoznak.

2013. febr. 20. 19:21
 26/37 A kérdező kommentje:

Én úgy tudom, hogy jóhiszeműen kell eljárni az ilyen ügyekben, de te eleve rosszindulatúan indítod a dolgot, senki se beszélt arról, hogy egyedülállóként akarok bármit is igényelni, főként nem azért az 1000 ft különbségért... mert kb annyi a különbség.

A másik meg az, hogy a lényeget nem értetted.. ha én nyilatkozom arról, hogy a párom az édesapja a gyerekemnek, akivel élettársi viszonyban élek, közös háztartásban, és mivel én nem tudom igénybe venni ezt a kedvezményt, ezért átruházom rá a jogot! Akkor miért ne lehetne? Érted már?

Egyébként köszönöm a választ, csak az a baj, hogy a könyvelőt nem tudjuk megkerülni, mert nem hajlandó papírt adni az igényléshez! Még ki is nézem belőle, hogy ha meg is tudnánk kerülni akkor inkább jelentené az apeh-nél! Szóval ilyet nem játszok, de a későbbiekben meg fogjuk igényelni..

2013. febr. 20. 19:28
 27/37 anonim ***** válasza:
26%

Nem értem, miért megy a vita a házas/ nem házas dolgon, amikor ott van a jogszabályban minden ( amit jó páran elmondták itt korábban, hogy) szülés előtt NEM, szülés után IGEN, igénybe vehető az élettárs által - visszamenőleg a 91. magzati napig- az adóbevallással a családi ak.

Kérdező: ha nagyon akarod, megkerülheted a könyvelőt, a 12-es kommentemnél ott a link a nyomtatvánnyal, amit ki kell tölteni.

Ha gyorsítani szeretnétek a folyamaton, gyorsan össze kellene házasodnotok, ha nem, akkor sajnos várnotok kell, ez van. Összességében nem veszítetek el pénzt, "csak" később juttok hozzá.

A házasságban / nem házasságban élőkre vonatkozó többi megjegyzés csak felesleges körítés, ez mindenkinek a magánügye.

2013. febr. 20. 19:48
 28/37 A kérdező kommentje:
Úgy látom egyeseknek nem világos, hogy értem a törvényt.. csak nem tartom jogosnak...
2013. febr. 20. 19:53
 29/37 anonim ***** válasza:
24%
Oké akkor menj tüntetni, tényleg igaza van az előtted írónak. Tetszik nem tetszik ez van.
2013. febr. 20. 19:54
 30/37 A kérdező kommentje:
A másik meg hogy nem vitázok, csak egy személlyel aki kijelentette, hogy a miénk nem család, és hogy örüljek hogy kapok gyest...
2013. febr. 20. 19:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!