Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A párotok meg tudta igényelni...

A párotok meg tudta igényelni a családi adókedvezményt már a terhesség alatt házasság nélkül? Közös lakcím kell?

Figyelt kérdés
2013. jan. 9. 18:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mi csak a gyerek születése után igényelhettük meg és nem voltunk, még ma sem vagyunk közös lakcímen. Nem tudom , azóta volt-e változás (ez már 2 éve volt). Viszont, ha jól emlékszem házassági anyakönyvi kivonat kellett.
2013. jan. 9. 18:53
 2/11 anonim ***** válasza:
Mi is most akarjuk megigényelni, de úgy tudom elég ha, teszel nyilatkozatot hogy élettársak vagytok! De ahhoz meg ugye közös lakcím... gondolom! Nem értem miért ne kapná meg az aki nem házas, ez elég erős diszkrimináció lenne...
2013. jan. 9. 19:51
 3/11 anett1990 ***** válasza:
Mi most igényeltük meg,nem vagyunk házastársak,és bejelentett élettársak sem. Közös lakcím kellett hozzá. 15hkm
2013. jan. 9. 21:21
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2013. jan. 9. 21:27
 5/11 anonim ***** válasza:
Mi szeptemberben kaptuk meg a papírt h betöltötten a 91.napot és bevitte párom a munkahelyére teszem azt nem vagyunk házasok sőt ő még ráadásul nem is magyar állampolgár. De itt dolgozik ide fizet adót,TB-t, lakás van a nevén így akadálya nem volt. És a mai napig kapja az adókedvezményt. 31hkm
2013. jan. 10. 07:38
 6/11 anonim ***** válasza:

Most már nagyon érdekel, hogy hogy is van ez, mert a törvény így írja!:

[link]

29/B § és 1b bekezdés

azaz élettárs is igényelheti, ha a jogosult azaz a terhes nő nem tudja igényelni!!!

De olyan ellentétes infókat kapunk, hogy iszonyat, ennek a törvénynek is nekem kellett utána nézzek, mert a párom munkáltatója egyből azt mondta, hogy csak házasok vehetik igénybe...

Ha nincs igaza akkor elszégyellheti magát, hogy adóügyekkel foglalkozik, és nem tudja a törvényt!!! És még kikeresni se képes!

Segítsetek, nagyon fontos lenne nekünk ez a kis pénz...

Meg még annyit, hogy ez ugye a havi fizetésben is jóvá lehet írni, nem csak az éves elszámolásnál?

Mert ilyet is mondott a könyvelő.....

2013. jan. 14. 15:01
 7/11 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, az elsőnél azt akartam írni hogy a munkáltató könyvelője... :D
2013. jan. 14. 15:02
 8/11 anonim ***** válasza:
Én az előtted író vagyok. Én úgy tudom h megkaphatja az is aki nem házas hiszen megkaptuk és egy árva szó nem esett róla még kérdezni se kérdezték h házasok vagyunk-e amikor párom leadta. Kikértem a papírt a dokitól annyi volt és páromnak adtam oda. Ő kapott egy formanyotatványt amit ki kellett töltenie és mellékelve ezzel az orvosi igazolással együtt kellett leadnia és így minden hónapba a fizetése nőtt 10 ezer Ft-al ami a bérpapírján is fel van tüntetve h kapja...évesen is gondolom h igényelheted de az 100% biztos h havonta is kapnia kellene ha ő úgy igényli...szóval nem tudom miért mondta az a könyvelő nektek h nem lehet hiszen lehet...és mástól is hallottam h ugyanígy intézte SIKERESEN....érdekes mindenesetre :S
2013. jan. 14. 16:37
 9/11 anonim ***** válasza:

találtam még egy páldányt itthon a nyomtatványból gondoltam elküldöm h lásd tutira lehet élettársként is hivatalosan hiszen jelölve van rajta!!!! Szóval nem értem miért beszélt neked ilyeneket!!!!

[link]

[link]

2013. jan. 14. 20:37
 10/11 anonim ***** válasza:

Köszönöm! :) egyébként ilyet kérhetünk az apehtől is vagy csak a munkáltatótól?

Csak komolyan mondom már nem szeretném ha ez a könyvelő nagyon foglalkozna a mi ügyünkkel.. tavaly ő csinálta az én adóbevallásomat is, és hagyjuk....

2013. jan. 14. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!