Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magzati adókedvezményt a...

Magzati adókedvezményt a párom nem tudja igénybe venni, a családi adókedvezményt meg fogja tudni igényelni?

Figyelt kérdés

Sajnos nincs munkám, és a párommal nem vagyunk házasok ezért (amit amúgy felháborítónak tartok) nem veheti igénybe a párom az adókedvezményt a terhesség alatt..

Egyébként közös lakcímen élünk...

Ha megszületik a baba, akkor is ugyanerre a megkülönböztetésre számítsunk, vagy akkor már van rá mód, hogy a párom vegye igénybe a kedvezményt? Ugyanis csak gyest fogok kapni és arra szintén nem igényelhetem...

Mi kell hozzá, hogy ő tudja igénybe venni?

2013. febr. 20. 13:48
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
100%
Nekem igénybe tudta venni terhesség alatt is, ti miért nem tudjátok? pedig mi még akkor nem is voltunk egy címen és nem vagyunk házasok.
2013. febr. 20. 13:51
 2/37 A kérdező kommentje:
Törvényileg nem veheti igénybe csak házastárs, és a párom munkáltatójának a könyvelője nem hajlandó meg se próbálni beadni a kérvényt... mert egy hagyjuk mi... Pedig tudom hogy sokan megkapják úgy is ha nem lehet...
2013. febr. 20. 13:54
 3/37 A kérdező kommentje:
Vagy elintézhetjük ezt a könyvelőt megkerülve is? Mondjuk az apeh-nál? Bár szerintem ott is körberöhögnek...
2013. febr. 20. 13:55
 4/37 anonim ***** válasza:
74%
a családi adókedvezményt ha megszületik a baba már tudja igenyelni! nem tudom pontosan mi kell hozzá sajnos mert nálunk eddig én igényeltem mert mi se vagyunk házasok így majd ha megszülök tudja nálunk is a párom igénybe venni! de ha gondolod megkérdezem sógorom mert ő ezzel foglalkozik hogy mi kell hozzá pontosan!
2013. febr. 20. 13:58
 5/37 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok hát szerintem ne játsz ezzel mert pont itt olvastam hogy valami kiírta hogy ök is megkaptak és kiderült hogy nem jogosan és vissza kellett fizetniük
2013. febr. 20. 14:01
 6/37 A kérdező kommentje:
Kérdezd már meg, mert úgy hallottam hogy a családi pótlékra jogosult személy igényelheti.. Akkor azt is az ő nevére kell igényelnünk? Az nem túl bonyolult?
2013. febr. 20. 14:04
 7/37 A kérdező kommentje:
Jah és nagyon köszönöm :D
2013. febr. 20. 14:04
 8/37 anonim ***** válasza:
21%

Házasodjatok össze!

Azért családi adókedvezmény, mert családnak, családban lett igénybe venni!

Hivatalosan ti senkik vagytok egymásnak, egy nő vagy, aki gyermeket vár egy palitól! A palinak semmi köze nincs hozzád hivatalosan!

2013. febr. 20. 14:09
 9/37 anonim ***** válasza:
74%
első vok. ha törvényesen nem kaphatja meg akkor az én párom h tudta igénybe venni? országos mentőszolgálatnál dolgozik én is egy nagy cégnél. na fasza ha vissza kell fizetnünk...
2013. febr. 20. 14:16
 10/37 A kérdező kommentje:

Nem biztos hogy vissza kell, csak ha véletlen észre veszik, de az esetek 90 %kában megadják, csak mi el se jutunk odáig.. Egyébként az előző válaszolónak üzenem, hogy elég baj az, hogy a törvény szerint mi senkik vagyunk mert nem vagyunk házasok.. lesz egy közös gyerekünk, akit együtt nevelünk, és egyébként azért nem házasodunk össze, mert van egy nagyobb tartozásom, és nem akarjuk, hogy a párom lakásához bármikor is hozzá nyúlhassanak, így fizetjük a tartozást, de ha véletlen megcsúszunk, nem vihetik a fedelet a fejünk fölül...

Amúgy szeretnénk összeházasodni, de egyelőre nem érezzük fontosnak..

2013. febr. 20. 14:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!