Írna nekem, akinek volt terhesség alatt (nem után) depressziója?
Hogy viseltétek? Lett valami baj vagy végül minden rendben lett? Egyáltalán milyen probléma lehet a terhesség alatti depresszióból?
Nálam nagyon durva, de nem szeretnék gyógyszert szedni, soha nem szedtem, terhesség előtt évekig tünetmentes voltam. Nem gondoltam volna, hogy újra ennyire előjöhet. Majdhogynem durvább, mint régen.
köszönöm a válaszod, de tényleg azt szeretném, ha olyanok írnának, akik átestek ezen. Tudod, ha már egyszer valaki igazán átélte ezt, tisztában van azzal, hogy egy "gyereket vársz, boldgonak kell lenned" mondat nem fogja a depresszióst visszahozni életbe és hejehuja jó kedvre deríteni. Sajnos azt kell mondanom, hogy ez csak még nehezebbé teszi. Mi is tudjuk mit kéne nem is ezzel van a baj.
Ha mégis írna valaki hasonló tapasztalattal, az is érdekelne, hogy a párotok, a környezetetetek, hogy viselte? El tudtátok titkolni valamennyire? Milyen eredménnyel?
Szia!
Én csak magát a depressziót ismerem, most vagyok első babával várandós, szerencsére nyoma sincs, de szóval tudom miről beszélsz.
Oks nagyon jól teszed, hogy nem akarsz gyógyszert szedni DE lásd be , hogy sígtségre van szükséged!!!Ne akard eltitkolni a párod, családod, s az 1-2 legjobb barátnőd elől! Ilyenkor az egyik legfonotsabb szerintem, hogy érezd, hogy melletted állnak. Ha eltitkolod, csak még jobban egyedül érzed magad a világban. Hozzám jött a barátnőm, vitt kötelezően sétálni, ha akartam, ha nem. Anyukám, párom mind-mind egyfolytában kiemelten törődtek velem. AZ ő segítségük nélkül ... na hagyjuk.. Tehát a legközelebbi embereket vond be!! Valamint amennyiben anyagilag megteheted menj még külső segítség után!! AZért fontos itt az "anyagilag megteheted" mert az sztk-s pszihológussal, pszichiáterrel kitörölheti az ember a sej-haját. Én nekem is lett még külső segítségem, s olyan szinten kijöttem belőle, hogy azóta vissza se estem.Ennek már 3 éve. (most 33 vagyok)
Az elején én is egyedül akartam megoldani, meg azt hittem ez csak "hiszti", s szégyelltem magam miatta.. mire eljutottam odáig, hogy ez bizony nem hiszti, meg nem elég vígjátékokat nézegetni, mert semmit nem hatnak addig el kellett telnie egy kis időnek. :-/ Pont nem arról szól csak sajna amit az első válaszoló írt.. Szerencséjére ő csak könyvekből olvasott róla. Aki nem esett át rajta az nem tudja mi ez a sz*r.
Az nem úgy megy,hogy "babát vársz és depressziós vagy?"
Ha tanultál róla tényleg akkor tudhatnád,hogy pont az a szörnyű a depresszióban,hogy hiába van meg mindened vagy örülnöd kéne mégsem tudsz.
Én pánik beteg vagyok illetve voltam terhesség előtt de most terhesség alatt volt egy kis depresszióm.Hál' Istennek elmúlt.Szerintem az lesz ezzel a gondod,hogy ha most depis vagy szülés után is az leszel úgyhogy mindenképp beszélj orvossal.A nővérem már egy éve szült én látom rajta,hogy azóta is depressziós.Ő azt mondja nem csak minden szar kilátástalan és élni sincs kedve.:S
Még 10 percet nem örült felhőtlenül a babájának.Sokat sír pedig sokat segítünk neki,hogy legyen szabad ideje,tudjon pihenni ,magával törődni.És hozzáteszem kb 8 éve próbálkoznak babával.
Próbálom rábeszélni dokira,hogy legalább ha nem is szed gyógyszert akkor is beszélgessen el egy pszichológussal.Szerintem ha idődbe belefér akkor neked is ezt kéne tenned.Ártani tuti nem árt.
Tiszta szívből kívánom,hogy érezd jobban magad!!!!
Köszönöm a válaszokat és, hogy nem toltatok le.
Az az igazság, hogy én beszélnék róla... legalábbis a közvetlen környezetemnek. Végülis 1-2 barátom, aki ismer elfogadja, de most anyuval kényszerülök lakni, távol a páromtól és anyu egyáltalán nem érti meg. Vannak nagyon mély pontjaim, de nem állandó szerencsére, jobbára inkább lapos a hanglatom, de tegnap kezdődött egy ilyen mélypont (mióta itthon vagyok, az elmúlt 2 hónapban másodszorra) és anyám nem érti. Besértődik és egy utlsó szemétként viselkedik velem. Nagyon rossz a hangulat és mivel feküdnöm kell, így elmenni sem tudok itthonról. Csak max bevonulni a szobába, de hát a fagyott levegő az ajtókon is átjön.
Nagyon valószínű, hogy az állandó fekvés, az, hogy kiestem a munkából és így bevételem sincs, hogy a terveink is borultak ez miatt az, ami kihozza belőlem ezt. Ha természetesen viselkedne velem könnyebben visszazökkennék a lapos állapotba, de így nagyon nehéz, és nem tudom, hogy kezeljem.
Nem tudok elmenni pszichológushoz sem. Inkább technikai, mint anyagi akadálya van, bár azért a büdgének sem tenne jót. Már sikerült egyszer egyensúlyba kerülnöm és tudom, hogy abban voltam, nagyon remélem, hogy most is sikerül.
Hát igen, csak tudod azzal jön itt nekem, hogy milyen király dolgom van és milyen szuper helyzetben vagyok, hisz megtehetem, hogy csak fekszem és azért a kiesett munka sem vág padlóhoz minket.
Én tudom, hogy jó helyzetben vagyok, mert nem mindig voltam ilyenben és hálás is vagyok a sorsnak, hogy nem kell úgy kínlódnom, mint anno neki, de a depresszzióról nem tehetek, és ez nem az ő tragédiája. Nem neki kéne úgy viselkednie, mintha a világ szégyene hullott volna a házára.
Mondjuk mindig is ilyen volt. Soha nem tudta jól kezelni a helyzeteket. Egy dráma queen, aki az alapján viselkedik, amit szerinte a nagyvilág elvár tőle. Nem értette meg soha, hogy egy problémát nem kifele kell mutatni, hanem befele kéne kezelni.
Már kértem a húgomat, hogy beszéljen vele, csak ő nagyon elfoglalt... de úgyis elmondom előbb utóbb amit gondolok. Csak tudom, hogy botrány lesz, mert soha nem a lényeget szűri le egy beszélgetésből, hanem azt, hogy őt bántják és automatikusan védekezik, és nem pedig elgondolkodik hallottakon. De valahogy akkor is meg kell vele értetnem, hogy ez nem így működik.
Ma már jobban vagyok.
Köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!