Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 10+2 hetes kismama vagyok,2...

10+2 hetes kismama vagyok,2 generációs a lakás, anyós papucsban is át tud jönni, milyen tapasztalataitok vannak a későbbiekre nézve?

Figyelt kérdés

Szeretem az anyósom, és alapjáraton tényleg nagyon jó fej, sokat segít meg minden, csak sajnos túl aggodalmas fajta. Mindenen nagyon aggódik, és mindenben annyira akar segíteni, hogy az már teher néha...

Félek, ha megszületik a baba, ez még rosszabb lesz. Mik a tapasztalatok?

Illetve van egy kutyánk, akire anyósom vigyázott, amíg dolgoztam, (hiszen mért legyen a kutyus egyedül, ha a másik lakásban ott a mama), viszont most, hogy itthon vagyok a terhesség miatt, a kutya nem akar velem lenni, és nem is szeret, csak az ajtóban ül egész nap, hogy végre átmehessen a másik lakásba. Félek ez lesz majd a gyerekkel is, hiszen a mamák dolga, hogy szeressék és kényeztessék a gyereket (és ez sztem alapjáraton így is van jól), de mi van akkor ha a mama ilyen közel lakik, és tesztem azt, majd a gyereket neveljük, és a gyerek majd rögtön rohan majd a mamához? Ha neki nem tetszik valami?

Kérlek írjátok meg (aki hasonló helyzetben vannak), hogyan oldjátok meg az ilyen helyzeteket.

Köszönöm!

2013. febr. 18. 17:51
 1/7 anonim ***** válasza:
Ehhez hasonló a helyzetem. Anyósék házában a tetőteret csináltuk meg magunknak. Nincs külön feljáró, ami elég nagy baj. 5 hónapja (babám 7 hós korában költöztünk ide, még szerencse h nem előbb, mert emberundorom volt szülés után), sokkot kapok mikor meglátom h jön felfelé hozzá. Múlt héten összevesztem apóssal és anyóssal a feljárkálás miatt. Elhiszem h nem hozzám jön hanem a gyerekhez, de attól h egy házban lakunk nem kell egy nap 15x jönni. Most ott tartunk, h hétvégén lezárjuk a lépcsőt egy fallal és ajtóval, mert most szabad a feljáró, sokszor úgy jön fel h észre sem veszem. Az lesz a legjobb ha lent bezárom az ajtót, és amikor úgy gondolom h jöhet, akkor kinyitom az ajtót. Mostanra idáig fajult ez a dolog, h csak az az egy megoldás van ha lezárjuk a lépcsőt. Pedig régebben anyós is tök normális nő volt, amióta megszültem kissé hibás lett, sokszor túlzásba viszi a dolgokat.
2013. febr. 18. 18:00
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát nem egyszerű helyzet. Nekünk van ajtónk, de nem bejárati ajtó, de venni fogunk bejárati ajtót és zárni fogjuk. Csak olyan "rosszul veszi ki magát", hogy én majd "elzárom a gyereket" a nagyitól. Nem? Nem tudom mi a legjobb megoldás :(
2013. febr. 18. 18:09
 3/7 anonim ***** válasza:
Mi ugyanigy vagyunk. Anyosom egy vészmadár mindenért annyira aggòdik mikor szültem a kisfiam akkor is felhivott sirva hogy drágám most mi lesz erre én nevetve hát megszülöm a babát:) hozzánk hál isten nem járkál fel csak nagy ritkán ink én viszem le a fiamat néha. Nem szeretem ba feljön mert egyből nekiáll takaritani hiába szolok rá. De a gyereknevelésbe nem szol bele vagy ilyesmi kisfiam már 1 éves és egyáltalán nem szereti jobban a mamát mint engem bármi van én kellek neki:) most várjuk a tesot rem nem változik a helyzet semmibe.
2013. febr. 18. 18:22
 4/7 anonim ***** válasza:
Tragédia lesz. Mi el is költöztünk albérletbe.
2013. febr. 18. 18:24
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem is nagyon jó fej az anyósom szeretem.Ő pedig szeret mindenbe beleszólni.

Szerencsére nem akar útban lenni csak akkor jön ha hívom.Az ajtót zárd be nyugodtan a baba az első!

2013. febr. 18. 18:56
 6/7 anonim ***** válasza:
első vagyok. igen, elég hülyén fog kinézni h zárom az ajtót, de sajnos más megoldás nincs, nem érdekel kinek mi lesz a véleménye. többször meg lett neki mondva h vegyen vissza, de mint aki meg se hallotta...
2013. febr. 19. 11:01
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia!Hát nálunk szörnyű a helyzet.Amikor még nem volt meg a gyerkőc akkor tök jól kijöttünk anyósommal.Aztán mikor megszületett hát onnan aztán vége lett mindennek.Mi fent lakunk az emeleten ők lent a földszinten.Még nincs kész a külön bejáró,így egy helyen jövünk be.Lehet túlzás amit írok,de ha rajtam múlva az ország másik felére költöznék.Sajnos ő annyira beleakar szólni mindenbe,hogy első este megsértődött hogy nem hívtuk fel a gyerek fürdetésére.Mert neki az rosszul esett.Azt sem tudtam hol vagyok,nem hogy még arra is gondolni,hogy neki szóljunk.Meg szerintem az első napok had legyenek az anyukáé apukáé,és a gyereké.Azóta már 3 éves a gyerek de a helyzet csak romlik.Nemtudom mi lesz később.Amit mi kérünk hogy így csinálja ne úgy ezt nem szabad a gyereknek,azt nem,ő pont az ellenkezőjét csinálja.Ez odáig fajult hogy a gyereknek hisztire perecet adott,ebéd előtt csokit,mert a gyerek toporzékolt,és hogy 1 kocka nem a világ,csak a gyereknek nem 1 kocka kell akkor már.Tudnék még mesélni,mert már a hócipőm kivan.De remélem neked szerencséd lesz..És persze az is bejött neki hogy a gyerek rohan hozzá,ahogy írtad is.:( Nem mindenki ilyen peches,sok sikert kívánok nektek.
2013. febr. 20. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!