Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan és mikor jelentesem be...

Hogyan és mikor jelentesem be a főnökeimnek, hogy terhes vagyok?

Figyelt kérdés
Egy éve dolgozok a munkahelyemen, teljesen pályakezdőként kerültem ide. Ennek megfelelően a végletekig kihasználtak, de ezzel nincs is probléma. Minimálbért fizettek (diplomásként), de elég nagy felelősséggel járó munkákat bíztak rám (pénzügyi szektorban dolgozom). Most meg lett a kemény munkának a gyümölcse, kb. egy hónapon belül előléptetnek, és a fizetésem is több mint duplájára fog emelkedni. Aláírva még nincs semmi, de amit megígérnek a főnökeim, azt betartják. Álmaim munkáját kapnám meg, szuper új főnökkel, de lenne betanulási időszak, emellett egy drága tanfolyamot is fizetne nekem a cég. Nemcsak anyagilag járnék jól, hanem szakmailag is hatalmasat fejlődhetnék. DE teherbe estem. 7 hetes terhes vagyok. Nem tudom, hogy mit tegyek. A babát megtartjuk a férjemmel, ezen nem is gondolkodunk. Egy csoda, hogy ő meg tudott foganni, hatalmas szeretettel várjuk, habár nem tervezett baba. De nem tudom, hogy mikor jelentsem be a munkahelyemen. Várjam meg, míg lepapírozzák az új munkakörömet vagy szóljak előtte, mégis csak tisztességesebb lenne. De félek, ha előtte szólok, akkor megkapja más az állást, és nem kapnék fizetésemelést (minimálbérből meg elég csekély tgyás lenne), míg ha azután szólnék csak, hogy én már beletanultam, akkor talán csak helyettest raknának a helyemre, amíg tgyáson leszek (gyedre már a férjem menne, ő is így szeretné, sőt ő vetette fel), és magasabb lenne a tgyásom is. Nem tudom, mit lehetne tenni ilyen helyzetben. Sajnos nincs jó megoldás. A tisztesség diktálta megoldás nem az én javamat szolgálja, de nem szeretnék hálátlan sem lenni, hiszen pályakezdőként bizalmat szavaztak nekem. Bármilyen ötletet szívesen fogadok!
2013. febr. 16. 19:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem mond el előtte, szerintem nagyon sok embert azért nem vesznek vissza dolgozni mert kijátssza a főnökét. Mond el, hogy igen terhes vagy de gyed-re már a férjed fog menni nem te. Semmi értelme tanulnod küzdened ha utána egy nap visszavevés után kirúg.
2013. febr. 16. 19:44
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
ne mondd el előre, csak akkor mikor a kiemelést adják ... mondd el, hogy nem számítottatok a babára, bejött és örültök, és a legrövidebb időn belül visszamész dolgozni, mert a babával a férjed lesz otthon
2013. febr. 16. 19:48
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak a tgyás miatt aggódsz, akkor el kell, hogy keserítselek. A tgyást a 2012. évi kereseted szerint fogják számolni, az pedig a minimálbér.
2013. febr. 16. 19:59
 4/4 anonim ***** válasza:
Es mindenekepp irasban ertesitsd,hogy legyen nyoma.
2013. febr. 17. 01:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!