Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lett már valaki úgy terhes,...

Lett már valaki úgy terhes, hogy közben bárányhimlős gyermeke (ke) t gondozott? Mi lett belőle?

Figyelt kérdés

Szerdán teszteltem pozitivat, dec. 28-án volt utolsó mensim. A nagyobb lányom jan. 17-én, a kisebb feb. 1-én lett pöttyös.

Már a bárányhimlő megjelenése előtt megtörtént a megtermékenyülés, ill. a kettő közt a beágyazódás.

Én már voltam 8 évesen bárányhimlős.

Van valakinek hasonló tapasztalata? Mármint fogantatás és beágyazódás között lezajlott bárányhimlőről úgy, hogy már volt bárányhimlős?

Mindenhol csak arról irnak, hogy mi van akkor, ha a valaki terhesség alatt kapja el a himlőt.

Köszönöm a válaszokat.

2013. febr. 16. 12:53
 1/7 anonim ***** válasza:
Tapasztalatom nincsen, de úgy gondolom, hogy nem okoz gondot, mivel a betegség a méhlepényen keresztül tud bejutni a babához. Ez még ekkor nem áll fenn, de nem árt, ha megkérdezed az orvosod és esetleg egy genetikus véleményét is. Kívánom, hogy minden rendben legyen Veletek!!! Jó babavárást! :o)
2013. febr. 16. 13:24
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Természetesen megyek orvoshoz, de csak csütörtökön, és az rettenetesen messze van. Addig is próbálom kikupálni magam, hogy mire számítsak, de nem nagyon megy...

A háziorvosom nem biztatott, neki pont igy ment el egy baba.

De ez egy történet, jó lenne tudni, hogy van esély...

2013. febr. 16. 13:30
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy a bárányhimlő miatt ment el neki, lehet, hogy amúgy is valamilyen élettel összeegyeztethetetlen genetikai betegsége volt. Én szorítok Nektek!!! Ha van kedved és időd, írd meg, hgy mi volt az orvosnál. :o)))
2013. febr. 16. 14:07
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia, én most vagyok 23 hetes, minden eredményem rendben van, még amnion is voltam, de minden rendben. És októberben mindkét gyerekem bárányhimlős volt, egymás után, 4 hétig voltunk karanténban. én akkor voltam 5-6-7-8 hetes terhes. Sírva mentem az orvoshoz, de megnyugtatott. Én is gyerekkoromban voltam bárányhimlős, tehát védett vagyok, és védett a magzat is. Szerintem te is megnyugodhatsz, minden rendben lesz.

Jó babavárást!

2013. febr. 16. 14:41
 5/7 A kérdező kommentje:

Ó, kedves 4-es, a Jóisten küldött ezzel a válasszal hozzám, köszönöm! És viszont kívánok minden jót neked :)

Azért ez megnyugtató, és igaz, hogy akár a dokimnak is elmehetett mástól is.

A biztatást és jókivánságot is köszönöm mindenkinek, nagyon kedvesek vagytok!

Ígérem, megirom, hogy mit mondd a dokim, másnak is legyen mégtöbb infó, akinek hasonló problémája adódik.

Egyébként nagyon nem akart összejönni, sajnos inzulinrezisztenciám van, amire Meforalt szedek, ez is nehezítő körülmény. Augusztusban volt egy biokémiai terhességem is.

De én valamiért biztos vagyok benne, hogy ez a baba megmarad, csak annyi negativum ért mostanában...

Mégegyszer nagyon köszönöm nektek :)

2013. febr. 16. 15:34
 6/7 anonim ***** válasza:
Én terhes voltam az ötödikkel, mikor 4-ből 3 gyerkőc bárányhimlős volt. Természetesen én gondoztam őket, de nem volt félnivalóm, mivel én is voltam már gyerekkoromban bárányhimlős. Ez esetben már védett vagy a bárányhimlő ellen!
2013. febr. 17. 15:25
 7/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Aki válaszolt és nézi még a hozzászólásom:

Tegnap voltam dokinál. Jelentem, 7 hetes, 6 napos embiróm van, 11,9 mm, szivhanggal ! :D

Azt mondta az uh-s doki, hogy ha voltam bárányhimlős, akkor nem lehet baj.

2013. febr. 22. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!