Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet ez toxémia? Többi lent

Lehet ez toxémia? Többi lent

Figyelt kérdés
Reggel 164/102 volt a vérnyomásom a védőnőnél, kórházba küldött, vizeletben fehérje nem volt. Bent ctg-t csináltak, vért vettek, vizeletet vizsgáltak és vérnyomást mértek, minden rendben volt, vérnyomás 130/80. Vizesedés nem vészes, estére ha sokat álltam aznap kicsit bedagad a bokám, de nem durva. Lehet véletlen, egyszeri a magas vérnyomás? 36hetes vagyok, ha kijönne már nem lenne nagy baja, nem? Azért maradjon még...lehet még toxémia?

2013. febr. 13. 18:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
SZia! Első babámmal toxémiás voltam, most a másodikkal is magas a vérnyomásom, így muszáj fokozottabban ellenőriznem a vérnyomásom. A kávé és a meleg valóban felviheti a vérnyomást, ellenben a fejfájás is jelezheti ha magas a vérnyomásod. A vizesedés jelezheti, hogy baj van, de nem feltétlenül. Ha hirtelen nagyon bevizesedsz, akkor az jelezheti a bajt, bár én 1 hónapig éltem anno elefánt lábakkal, mire toxémiás lettem. Ezek mind-mind jelezhetik a bajt, de ha magas a vérnyomásod és fehérje van a vizeletedben, az a toxémia. Naponta mérd 2-3-szor a vérnyomásod, de mérés előtt ülj le 2 percre, és relaxálj. Mérj egymás után 3-szor, és ha a mérések közt nincs 5 egységnyi a különbség, akkor az az valós eredmény.
2013. febr. 14. 07:22
 12/13 anonim ***** válasza:
Milyen a vérnyomásod? Ma is magas volt?
2013. febr. 14. 21:59
 13/13 A kérdező kommentje:
magas volt sajnos, úgyhogy kaptam vérnyomáscsökkentőt, de a vizelet, vérkép, ctg jó, nem toxémia. Eddig nem volt magas, lehet hirtelen azért is ment föl, mert megbetegedtem kicsit és kevesebbet is aludtam, plusz ez a hülye front. De nem baj, holnap még visszamegyek, hátha jobb lesz a gyógyszertől. Amúgy mi lehet a bajunk a babával, ha hosszú távon magas a vérnyomásom?
2013. febr. 15. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!