Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet ez toxémia? Többi lent

Lehet ez toxémia? Többi lent

Figyelt kérdés
Reggel 164/102 volt a vérnyomásom a védőnőnél, kórházba küldött, vizeletben fehérje nem volt. Bent ctg-t csináltak, vért vettek, vizeletet vizsgáltak és vérnyomást mértek, minden rendben volt, vérnyomás 130/80. Vizesedés nem vészes, estére ha sokat álltam aznap kicsit bedagad a bokám, de nem durva. Lehet véletlen, egyszeri a magas vérnyomás? 36hetes vagyok, ha kijönne már nem lenne nagy baja, nem? Azért maradjon még...lehet még toxémia?

2013. febr. 13. 18:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

toxémia bármikor kialakulhat. de nem hiszem hogy nálad ez lenne, mert akkor jobban vizesednél (sokkal jobban) és a vizeletben is lenne fehérje, ami ugye nem volt.

azért nézd otthon a vérnyomásod, és azt hiszem a gyógyszertárban lehet venni ilyen tesztet, ami kimutatja a fehérjét a vizeletben.

én pl iszonyatosan vizesedek, meg volt egy minimális fehérje is a vizeletben, de nem vagyok toxémiás szerencsére. a vérnyomásom naponta mérem, az rendben van.

2013. febr. 13. 18:48
 2/13 A kérdező kommentje:
jaj köszi, remélem tényleg nem lesz semmi baj.
2013. febr. 13. 19:11
 3/13 anonim ***** válasza:

Gyógyszer nélkül visszaállt a vérnyomásod?

Én toxémiás voltam és nem vizesedtem nagyon durván, ez semmit nem jelent. Folyamatosan mérjed a vérnyomásodat és ha felmegy 140/90 fölé menj vissza az orvoshoz. Próbálj sómentes diétát tartani.

2013. febr. 13. 19:25
 4/13 A kérdező kommentje:
visszament, semmit nem csináltam. Reggel a magas vny.előtt kávét ittam és iszonyú meleg volt a védőnőnél.
2013. febr. 13. 19:30
 5/13 anonim ***** válasza:

2. vagyok.

Tudod otthon mérni a vérnyomásodat? Ha baj lenne, akkor gyógyszer nélkül nem menne vissza a vérnyomásod.

2013. febr. 13. 19:42
 6/13 A kérdező kommentje:
holnap visszamegyek, megnéz azért az orvos még egyszer, ha nem jó az eredmény, akkor szüleimtől elhozom arra az időre, amíg nem érkezik meg a megrendelt. A fejem a fronttól fáj, ugye? Mindig szokott, csak most jobban aggódom minden miatt. :)
2013. febr. 13. 19:50
 7/13 anonim ***** válasza:
Nekem a nagyimnak mindig akkor fáj a feje, ha magas a vérnyomása...jó lenne ha meg tudnád mérni, hogy mennyi most a tied!
2013. febr. 13. 20:04
 8/13 anonim ***** válasza:

Megint 2 vagyok:-).

Fájhat attól is. Nekem nem fájt a fejem, amikor magas volt a vérnyomásom. Pihenj sokat, igyál sok folyadékot és nyugi:-).

2013. febr. 13. 20:07
 9/13 anonim ***** válasza:

Megint 2 vagyok:-).

Fájhat attól is. Nekem nem fájt a fejem, amikor magas volt a vérnyomásom. Pihenj sokat, igyál sok folyadékot és nyugi:-).

Majd írjad meg, hogy mi volt.

2013. febr. 13. 20:08
 10/13 A kérdező kommentje:
köszi.:) akkor is fájt a fejem, amikor mérték a normális értéket.
2013. febr. 13. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!