Toxémiás kismamák, nektek hogyan indult a toxémia? Milyen jelei voltak rajtatok először?
25+5 hetes első babás kismama vagyok,és dagadnak az ujjaim meg a kézfejem.Hétfő óta minden nap szédülök és fáj a fejem is.Tegnap az anyósoméknál megmértük a vérnyomásom,és 135/60 körül volt,holott eddig 105/57-es vérnyomásaim voltak.23+6 hetesen voltam tanácsadáson,akkor megmért a védőnő és kerek 10 kilót híztam,diétára fogott,csináltam is,de még is rá 1 hétre itthon megmértem magam és 1 hét alatt további 1 kiló jött fel rám,amit nem tartok normálisnak,hiszen diéta mellett jött fel!
Félek,hogy nehogy toxémiám legyen.A cukromat még nem tudom,hogy milyen,mert kedden megyek terhelésesre.
Szia
A toxémia jelei a magas vérnyomás, a vizesedés és fehérje a vizeletben.
Én most vagyok 36 hetes és 3szor voltam toxémiás laboron, mert a vizeletben egy keresztes fehérje volt -de csak a védőnőnél. A kórházas leletem mindíg negatív volt. A vérnyomásom alacsony általában, de a védőnőnél az is magas volt.
A lényeg, ha mindhárom tünet van, akkor a doki kér egy ilyen labort.
36hetes kismama
Fehérjét eddig nem találtak a vizeletemben,majd kedden kell vinnem azt is,mert nem csak terheléses lesz,hanem tán általános labor is.
A védőnőnél mint írtam is 23+6 hetesen voltam utoljára,és a vérnyomásom hétfő óta rosszalkodik,azaz 24+6 hetes korom óta.Most is fáj a fejem majd szét robban,biztos,hogy megint a vérnyomásom magas.
Vizesedni az ujjaim és a kézfejeim vizesednek,amiről azt hallottam,hogy nem jelent jót,mert a bokának meg a lábam szárának kellene,de ott egy deka víz sincs még,csak a kezemen.
Bocs az off-ért!
De kérdezném, hogy, mi van akkor, ha se magas vérnyomásom nincs, se nem vizesedek, se nem dagadnak az újjaim, csak fehérje, vmilyen baktérium van a vizeletben?
Volt ilyen nektek, vagy vkinek?
36hkm
Tudom hogy a magas vérnyomás sem jó - ha csak magában az lenne.
Nekem azt mondta a dokim, hogy akárhol vizesedhetsz. Nekem a bokám és a lábszáram vizesedett, mostanra a kezem is.
A cukor terhelés nem függg vele össze, majd a vizeletes lelet mondhat többet.
Kívánom, hogy minden rendben legyen.
Volt bacim is - az első válaszoló vagyok- arra kaptam egy olyan port, a nevét nem tudom most hirtelen, amit egy alkalommal kellett este meginnom.
Az hogy csak fehérje van a vizeletbe - mert oda csapódik ki, nem tud lebomlani összefüggésben van a vizesedéssel- a dokid biztos tudja pontosan. Sajna nem tudok többet hozzászólni.
36hetes kismama
35 hetesen lettem toxémiás. Egyik napról a másikra felment a vérnyomásom 160/95-re, másnap reggel pedig 170/110 volt, mire leértem a háziorvoshoz. Vizesedtem, de nem vészesen, fehérje akkor még nem volt a vizeletembe. 2 hétig kórházba voltam, a májfunkcióim nagyon rosszak voltak és napi 10 szem Dopegyt és 4 szem Cordaflex tartotta a vérnyomásomat 140/90 alatt. Természetes szülésem volt, 40+1 hetesen. Annyi volt csak, hogy végig ctg-n voltam és nem ehettem, hátha mégis császároznak.
A vérnyomásod még normáis, 140/90 alatt jó. Igyál sok folyadékot és amikortól kórházba voltam, teljesen sómentes diétán voltam a szülésig.
Én úgy tudom,hogy a cukor is hozzá tartozik a toxémiához,mert az terhességi cukrot,magas vérnyomást,kézen való vizesedést és fehérje vizelést eredményez.
Hát próbálok sómentesen étkezni,de azért valamennyi sót csak eszem,mert nem szeretem az ízetlen ételeket. :/
6-os vagyok.
A cukor nem tartozik a toxémiához. Én sem szerettem só nélkül enni, elhiheted, mert nem finom:-). Addig, amíg nem vagy toxémiás, addig elég, ha csak minimálisra csökkented a sót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!