Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ezek közül mi az amit megvette...

Ezek közül mi az amit megvettetek vagy megvesztek mire a babátok érkezik?

Figyelt kérdés

-babamérleg

-szoptatós párna

-pihenőszék

-bébi őr

-légzésfigyelő

-mellszívó

...

Csak azért kérdezem, mert ezek olyan dolgok, amiről megoszlanak a vélemények, hogy kell vagy nem olyan fontos!

Esetleg van olyan dolog ezeken kívül, amire költöttetek, de utólag úgy gondoljátok, hogy felesleges, mert nem használjátok? vagy olyan, amit nem vettetek meg és hasznos lenne!?

2013. febr. 8. 13:53
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Szia!

babamérleg: nem volt. Apukám kampós horgászmérlegjét használjuk, hogy először a babát hordozóstul, majd ezt mínuszoljuk a hordozó és a gyereken levő ruhával, pelussal. Ill a saját digitális ráállósunkat használjuk ami dekáig mér, az előzőek szerint (hordozó helyett én, vagy apa fogja).

szoptatós párna: nem volt. Keményebb párnán szoptattam/szoptatok. Terhesség végén meg kisebb párnákkal bástyáztam körül magam - már semmi nem volt jó

pihenőszék: nem volt. A hordozót használom ringatásra, ha kell (amúgy nem jó a picinek a kagylóhelyzet sokáig)

bébiőr-légzésfigyelő: a 2in1 van nekünk. A fiamnál riasztott is, mert álmában 1X nem vett sokáig levegőt. Mindkét gyerek halkan veszi a levegőt. Szerintem érdemes.

mellszívó: fiamnál kellett 7 hós koráig, lányomnál eddig 2X használtam. (jó ha van, ha sok a tejed, és a baba nem tud szopizni, és te nem tudsz kézzel fejni) Mi a fiam születése után vettük csak, nem volt tervbe véve, a de a fentiek miatt kellett.

babaolló: nem volt. simával vágjuk a körmüket óvatosan

A fiamnál a szopizási nehézség miatt sorban álltak a cumisüvegek, tejtárolók. Most a lányomnál ezek gyakorlatilag felesleges cuccok. Nem tudhatod előre.

Amúgy nem vettünk semmi feleslegeset. pl. a játszószőnyegről is megoszlanak a vélemények. Nekem mindkét gyerek imádta/imádja. A nagy még most is bemászik alá, és játszik vele.

2013. febr. 8. 14:17
 12/24 anonim ***** válasza:
pihenőszéket nem vettünk mert káros a gyereknek, a többit mind megvettük és hasznát is vettük.
2013. febr. 8. 14:19
 13/24 anonim ***** válasza:

Babamérleg,lehet kölcsönözni,de nem szoptatott baba volt,így mindig tudtam mennyit evett,nem kellett szerencsére

Szoptatós párna,amíg kinlódtam a szopival igazán jól jött volna,de utána is,amíg olyan cseppecske volt,mert aludni is tudnak benne :)

pihenőszék,megtette a babahordó a dogát,ugyanolyan jól elvolt benne

bébiőr,légzésfigyelő,egy szobában vagyunk,így minden neszre felébredtem(amúgy nagyon mélyen alszok,de a gyerek moccanására már talpon voltam) ,kicsi a lakás,így mindig tudtam rá figyelni,most,hogy 2 éves már nem igazán,mert szemfényvesztés a csaj:D

mellszívó,azért egy vagyont megadtam volna legalább egy pumpásért,az első napokba,kézzel kellett fejjek :(( három napig

2013. febr. 8. 14:20
 14/24 anonim ***** válasza:

Szia.

Én a babamérleget kölcsön kaptam a leendő keresztanya jelölttől,szoptatós párnán még gondolkodom(bár sztem nem létfontosságú),pihenőszéket nem veszek(vettünk helyette játszószőnyeget),légzésfigyelőt megvettük,mellszívót úgyszintén a keri anyu jelölttől kaptuk kölcsön :)

27+3 hkm

2013. febr. 8. 14:25
 15/24 anonim ***** válasza:
68%
13as neharagudj, hoyg ezt mondom, de butaságot írtál. A bébiőrnek miköze ahoz, hoyg egyszobában alszotok és felébredsz a neszre, ha netán egy csecsemő nem vesz levegőt, az pont teljes csenddel jár együtt és nem ébredsz fel rá.
2013. febr. 8. 14:27
 16/24 anonim ***** válasza:
23%

-babamérleg -- egyik gyereknél sem volt

-szoptatós párna -- fekve szoptattam nem kellet

-pihenőszék -- van pár szuper kanapénk és fotel a lakásban

-bébi őr -- velem aludtak az első fél évben

-légzésfigyelő --- szintén

-mellszívó -- előtte mert már 7 hónapos terhesen folyt a tej :-)

...

2013. febr. 8. 14:31
 17/24 anonim ***** válasza:

jaaa

öööö

pihenőszék a gyereknek :-))

azt hittem szoptatáshoz :-))

na az sem volt nekünk ellenben a babahordozó az első kanalaknál nagyon jó szolgálatot tett

a miénken van hintafunkció de ha átcsapom a kart akkor megemelte és akkor meredekebben ült benne a gyerek

2013. febr. 8. 14:34
 18/24 anonim ***** válasza:

nekünk most minden meg van az első babától én azt írom melyiket használtam szívesen melyik volt hasznos és mit miért nem fogok most használni :

-szoptatós párnát már most használom mert nagyon jó alváskor megtart nem esek előre a hasamra mikor oldalra fordulok nekem nagyon kényelmes mikor szoptattam nem használtam vagy akkor is csak arra hogy az én hátam tartsa meg azt nagyon szeretem

-mellszívó mindenképp mert hajlamos vagyok a begyulladásra még tályogom is volt szóval az most is már elő van készítve

-légzésfigyelő igen az nagyon jó nyugodtan alszol két szopi közt :-)

-bébiőr 12 hetes korától használtuk akkor vittük át a saját szobájába akkor már éjszaka csak 1-2x volt szopi így nem volt baj ha át kell menni :-)

-pihenő szék nekünk a irodai székünk olyan jó nagy foteles és hintázik is abba nagyon kényelmes volt szoptatni és közbe hintáztunk is :-)ha van hasonló fotel vagy hintaszék az teljesen megfelel

-na és útóljára a mérleg van de csak 1-2 hétben 1x fogom használni mert az tiszta stressz minden szopi után mérni hány grammot evet annyi nem elég de már nem kell neki áhhhhhhh soha többé mérleg mikor már nagyon begyulladt a mellem megkerestem egy szoptatási tanácsadót és megkérdeztem mi legyen na amikor ugyanazt mondta mint anyukám akkor voltam nagyon mérges magamra ,a baba annyit szopik amennyi kell neki és annyiszor kell cicire tenni ahányszor kéri nem 3 óránként mert pl egy 2,5 kg baba nem tud annyit enni egyszerre hogy 3 óráíg elég legyen neki így többször eszik keveset így a mell is úgy termeli a tejet ahogy a babának megfelelő és nem fog begyulladni szóval ha már megvan akkor majd 2 hetente megmérem lássam mennyit hízott de ha nem lenne akkor inkább elmennék a védőnőhöz de nem vennék .Hát nagyjából ennyi szép baba várást kívánok .

2013. febr. 8. 14:51
 19/24 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok én is össze tévesztettem a pihenő széket a szoptatóssal igen a pihenő szék az nagyon jó volt napközbe majdnem végig abban volt azért találom jobbank mint a babahordozó mert egyenesebben fekszik benne szerintem kényelmesebb nekik .:-)
2013. febr. 8. 14:55
 20/24 anonim ***** válasza:

Szia!

Második babát várom.

Babamérleg:Kölcsön kaptuk, most kölcsönözni fogunk egy pár hónapra.

Szoptatós párna:Vettünk, de szoptatásnál a kis párna jobb volt. Viszont terhesen alvánsál ha (félig)hason feküdtem, fel tudtam tenni az egyik lábamat rá és nagyon kényelmesen aludtam.

Pihenőszék: Használtan vettük. Nagyon jó volt, mert ameddig a házi munkát csináltam, addig nem a plafont nézte, hanem engem figyelhetett.

Bébi őr: Egy szobás garzon lakásban laktunk(konyha-szoba egy nyitva), akkor nem kellett. Amikor két szobásba költöztünk, akkor jó szolgálatot tett, mert be is csukhattam az ajtót és a konyhában nyugodtan zöröghettem. Ezt is használtan vettük, 3000 Ft volt és most is tökéletes.

Légzésfigyelő: Angelcare-t vettünk. Nagyon megnyugtatott. Újonnan vettük, azóta kölcsönattuk másnak is. Nyáron jön vissza:-)

Mellszívó: Barátnőmtől adta a kölcsön. 20 hónapig szoptattam. Kb. 1 évig fejtem. 6 hónapos kortól a főzelékeket azzal készítettem és imádta. Nagyon fárasztó volt éjszaka is minden szopi után fejni, tejet pakolászni, tisztítani..De megérte! Második gyereknél azért valószínűleg kevesebbet fogok.

Amit vettünk, de felesleges volt(nekünk!):

Járóka-Utálta, egy percet sem maradt benne.

Babakocsi-Inkább a hordozóban érezte jól magát, csak bevásárláskor vittem babakocsiban. 10 hónaposan járt. Utána semmi esélyem sem volt beletenni, mert csak homorított. DE EZ NEM ÁLTALÁNOS! Sok gyerek szeret benne ülni. Az enyém inkább fogat a kezemet és úgy jött velem. A hordozó-ha megteheted-sokkal jobb a babának és bensőségesebb. Szóval, örülök, hogy nem vettem drága babakocsit.

Kakis pelus tároló- Légzésfigyelőhöz adták ajándékba. Nem sokat ért, mert hiába zárt, akkor is hamar szivárgott a szag. 2 nap múlva úgyis ki kellett üríteni.

Remélem segítettem. De ne feledd minden anyuka és baba más.

Jó babavárást!:-)

2013. febr. 8. 15:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!