Anyukák, kismamák! Mi az amit a terhességetek, szoptatás alatt nagy örömmel használtatok, ami nagyon praktikus volt, és mi az, amit megvettetek, de azóta is ott porosodik a szekrényben?
Amit használtunk: szoptatóspárna, babamérleg, cumisüvegek, sterilizáló, utazóágy, babakocsi, etetőszék, szobahinta, légzésfigyelő, és bébiőr.
Ami felesleges volt: kézi mellszívó, pihenőszék, kenguru
Bár szerintem ez kicsit olyan kérdés, amire mindenki mást mondana. Függ a babáktól, és az anyukáktól.
Terhesen a szopipárna nélkül nem tudtam volna aludni. A fiamnál a 25. héten vettem meg, most már elővettem a 18.héten. Mondjuk a szoptatáshoz nem sokat használtam, de a baba olyan 3 hónapos koráig sokat aludt rajta.
Ami nem kellett? vettünk egy rakat cumit, de nem cumizott a fiam, vettem mellszívót, de gyakorlatilag nem volt tejem.
(Babának: Kiscipők, kis strandpapucs, sosem volt a fiamon. Nagyon kisméretű nadrágok, kb 3 hónapos koráig inkább bodyban-rugiban volt, vagy csak bodyban, nyáron.)
Nem vettem sterilizálót, hanem kifőztem a cuccokat fazékban.
A játszószőnyeg nekünk bejött. Pihenőszéket most a tesónak fogok venni.
amit senki se irt: pelenkavodor.
kb ket eves koraig hasznaltuk.
az elejen nekem nagyon jo volt, hogy nem kell lemenni 8x egy nap a kakival
utana is jo volt
most ket es fel eves majdnem, mar fel eve a wcbe dobjuk a kakit es siman a kukaba a pelust
sterilizalo ott rohad, a masodik gyerkocnel sem fogom elovenni (lett mikro, majd azzal lerendezem)
mellszivo jo volt, kar hogy eladtam :(
legzesfigyelot fel evig hasznaltuk, utana a baba atkoltozott az agyunkba, nem tudom, hogy a masodiknal fogjuk e hasznalni, engem megnyugtatott
imadtam a biciklistermoszt (ilyen henger, megtortem benne vmit, felforrosodott, igy mindenhol barmikor tudtam tapszert csinalni), forro vizbe kellett dobni hogy ujra hasznalni lehessen
mei tait sajna nem szerette a gyerkoc, remelem a masodik fogja
textilpelenkak eszmeletlen hasznosak voltak
szopiparna inkabb csak a 35. hettol konnyitette meg az alvast, szoptatashoz nekem nem volt jo
a baba nyugtatószeke (az a rezgo)..nyugtatoszeknek vettuk,de en nem tudtam rendesen bufiztetni, beleultettem picit mindig, jott a bufi szepen, meg a kaka, kakilószeknek hivtuk..SOSE volt emiatt szekletgond, es szerintem ez tok jo
(most majd ket es fel evesen is hasznalja, vagy megforditja es fűnyírónak hasznalja, tologatja)
ja, a ferjem amikor abebi maszni tanult, vett ilyen 1x1 meteres muanyag lapot, habtapi helyett, amire a kendósok szoktak egymast foldhoz vagni. egyreszt jo volt a tapadása, konnyebben maszott,hamar felvaltotta a jatszoszonyeget, most meg az ejszakai "duhajkodasok" ellen hangtompito, hogy ne oruljenek meg a szomszedok :)
(A jatszoszonyeg is nagyon jo volt elotte, utana meg falidisz lett :))
a pelenkavodros vagyok
jart ajandekba a mellszivo melle, de a kerdes az volt, hogy mennyire praktikus, nem az hogy mennyire "luxus"
minket se vet fel a penz, elso gyereknel voltak mellenyulasok, nyilvan a kerdezo is ezt akarta elkerulni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!