Szerintetek van esélyünk rá, hogy él a baba?
Dec.17-én volt az utolsó menzeszem, december 27-én, vagy 29-én foganhatott a babácska. Tehát most 7,29 hetes (ténylegesen kb:5,57 hetes) Tegnap volt egy kis vérzésem (piros, sajnos még csak nem is barna, viszont tényleg nacson kevéske, éppen csak egy cseppnyi)
Elmentünk az SZTK-ba, megvizsgált a doki, azt mondta, hogy a petezsák 12mm-es, a "sejtcsomó" benne 4mm-es, YS vagyis szikhólyag nem látható (!), és volt egy bevérzés a petezsák felett. Azt mondta, túl kicsi a "sejtcsomó", és lehet, hogy elhalt a baba :-((( Két hét múlva hívott vissza UH-ra. Szívhangot sztem nem is nézett még, nem mondta, hogy lenne.
Szerintetetek van esélyünk még, hogy életben van, és megmarad? Lehet, hogy a szikhólyagot valamiért nem látta, bár ott van? Hüvelyi UH volt.
Ha valóban dec 27 vagy 29-én fogant a baba akkor már kellett volna látni az embriót. Ha mégis lehet hogy később fogant, akkor még van remény...
de egyébkétn kedves Kérdező, a baba tényleges korát ne számolgasd, az senkit nem fog érdekelni. A terhességi heteket az utolsó menstruációtól számítják, vagy ha hosszabbak a ciklusok és pontosan tudod a fogantatás dátumát, akkor ahhoz még két hetet kell hozzáadni. Tehát ha 5,5 hete fogant, akkor most vagy 7,5 hetes terhes. Mindig mindenhol ebben a rendszerben számolnak. És 6 hetes terhesen valóban lehet még hogy nem látszik semmi, de 7,5 hetes terhesen már kell látszania, azért mondom hogy ha tuti hogy dec27 vagy 29 a fogantatás, akkor sajnos nem sok jóra számíthatsz :(
Uhh... Bocs, de nem jól írtam, csak tegnap kissé izgatottabb voltam a kelleténél :-s (Mondjuk az "izgatott" kimondhatatlanul enyhe kifejezés....)
Pontosan ezt írta a doki: "...12mm petezsák az ut.-ban, benne embriotelep sejthető, szivműködés nem azonosítható, YS nem látható..."
Amit az UH-n láttam az egy petezsák, benne egy rizsszem nagyságú, egyenes folt (lemérte, 3-4 mm-es volt az embriótelep).
Rákerestem képekre neten, és (persze jóval rosszabb felbontásban, de kb a forma ez volt) ilyet láttam:
A kép szerint ez egy normál 5 hetes embrió.
Nos, azért izgulok, mert ugye - ahogy Ti is írtátok - 7 hetes a terhesség, ahhoz meg "kevés" ez a fejlettségi szint :-s A doki is hasonló váleményen volt, de 18-án megyek a dokimhoz, akinek hiper-szuper UH gépe van.
Atyaég! Annyira várom már a 18-át, hogy megtudjam az igazságot! Addig meg reménykedek tovább, hátha mégis csak később kezdett el fejlődni, mint gondoltam... Pfúúú, de rohadt nehéz dolog ez :-s
Úgy gondolom, hogy ha mégsem sikerült, akkor 18-ig úgyis megindul a vetélés, akkor az már biztos jel lesz. Amíg az nem történik meg, addig reménykedek...
Minden esetre köszönöm a kommenteket, mindenre fel szeretnék készülni, amire kell, és amire lehet...
Sajnos rossz hírt kaptam :-s
A mai UH-n már volt szikhólyag, viszont embrió már sehol sem. A petezsák is 5x kisebb volt, mint egy normál 8 hetes babánál, szóval a dokim még jövő hét keddre behívott, hogy a kollégája is megerősítse az eredményt, de azt mondta, hogy nem sok esélyt lát :( Ha két héten belül nem indul meg magától a vetélés, akkor műszeres befejezés lesz.
Azt hittem, hogy felkészültem lelkileg a rossz hírre, de nem. Nagyon nehéz lesz elengedni a babát, holott tudom, hogy még csak a szíve sem dobogott, és csak egy pár miliméteres sejtcsomó volt, mégis úgy fáj, mintha nagyobb babát vesztettem volna el.
Fél év múlva próbálkozhatunk újra... A remény hal meg utoljára
Miért kell lepontozni azért, mert hasonló előzménnyel nekem sikeres lett a terhességem? Csak tényeket írtam.
9-es
Egyébként nagyon sajnálom, ami veled történt, és remélem, mielőbb sikeres terhességed lesz!
9-es, 15-ös
Pont a napokban foglalkoztak ezzel a tv-ben, hogy mikor lehet próbálkozni, és azt mondta a doki, hogy 3 hónap a protokoll, de ő egy hónap kihagyást javasol csak, mert egészségügyileg már nincs akkor semmi, ami ellene lenne, de jobb mielőbb belevágni, hogy a gyászidőszak minél rövidebb legyen...lelkileg egészségesebb..."kutyaharapást szőrivel" alapon
Egyébként nagyon sajnálom... :(
Nagyon köszönöm a kedves szavakat és a bátorítást!
Úgy tűnik, felszívódik teljesen, talán még műtétre sem lesz szükség, de ezt majd meglátjuk. Remélem, hogy hamar összejön megint a baba. Igyekszem lelkileg is hamar túl lenni a dolgon, más lehetőségem úgy sincs. Reménykedek benne, hogy ez is egy olyan tapasztalat, amit meg kellett szereznem, de többet nem fordul elő, szóval "ez is megvolt", nehéz nagyon, de túl leszek rajta.
Kedves 9-es és a többiek is! Nekem mindegyik válasz hasznos volt és nagy segítség a probléma feldolgozásában! Még egyszer köszönöm mindenkinek!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!