Szerintetek van esélyünk rá, hogy él a baba?
Dec.17-én volt az utolsó menzeszem, december 27-én, vagy 29-én foganhatott a babácska. Tehát most 7,29 hetes (ténylegesen kb:5,57 hetes) Tegnap volt egy kis vérzésem (piros, sajnos még csak nem is barna, viszont tényleg nacson kevéske, éppen csak egy cseppnyi)
Elmentünk az SZTK-ba, megvizsgált a doki, azt mondta, hogy a petezsák 12mm-es, a "sejtcsomó" benne 4mm-es, YS vagyis szikhólyag nem látható (!), és volt egy bevérzés a petezsák felett. Azt mondta, túl kicsi a "sejtcsomó", és lehet, hogy elhalt a baba :-((( Két hét múlva hívott vissza UH-ra. Szívhangot sztem nem is nézett még, nem mondta, hogy lenne.
Szerintetetek van esélyünk még, hogy életben van, és megmarad? Lehet, hogy a szikhólyagot valamiért nem látta, bár ott van? Hüvelyi UH volt.
Nekem 8. héten nézte a dokim a szívhangot, pedig 5 hetesen voltam nála elsőnek. Azt mondta, hogy előtte felesleges, mert úgysem "tapintható".
Nem biztos, hogy halott a magzat. Viszont pihenj sokat és most egy ideig ne szeretkezzetek, hogy még ezzel is kíméld magad!
Figyeld a tested változását és amint gond van menj vissza, ne várd ki a 2 hetet!
Esetleg elmehetsz egy magándokihoz is, ha van rá felesleges pénzed. Ott bővebb felvilágosítást fognak adni.
Drukkolok :)
Ha az utolsó menzesztől számítom, akkor 7,29 hetes a terhesség, de a baba fogantatásától számítva kb 5 és fél hét telt el. Gondolom nem mindegy, hogy a ciklus elején estem teherbe,vagy a végén a fejlődési szintje miatt, nincs igazam? Úgy gondolom, hogy a baba tényleges kora a megtermékenyüléstől számítva 5 hét, akkor viszont viszonylag jók az eredmények, vagy nem? Elvileg a szikhólyag is az 5-6.héten alakul ki, igaz?
Két hét múlva kell mennem a magándokimhoz, azt mondta, hogy ez alapján még akármi is lehet, és nem érdemes jövő héten elmennem UH-ra, ha nem vérzek, mert kb 2 hét alatt látszik komolyabb fejlődés - ha van...
Nagyon beparáztatott az SZTK-s orvos... :-s Még reménykedek, hátha... Nagyon vártuk már a babát
Ha nem volt szikhólyag, akkor értelemszerűen szívhang sem volt, mivel a szikhólyag maga a baba, egy korai fejlődési szakaszban.
De ettől függetlenül én is elmennék egy másik dokihoz pár nap múlva, mert itt akár napok alatt is sokat fejlődhetnek a dolgok.
6 hetes voltam, amikor én is vérezgettem, arra már nem emlékszem, hogy milyen volt, piros vagy nem, de akkor mentem dokihoz. Nekem sem volt még a petezsákban semmi, 2 hét mulvára rendeltek vissza, de én nem bírtam addig várni, egy hét múlva másik dokihoz mentem, és akkor már dobogott a kis szíve a lányomnak :)
Egyébként ezt a 7,29 aranyos :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!