Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek van esélyünk rá,...

Szerintetek van esélyünk rá, hogy él a baba?

Figyelt kérdés

Dec.17-én volt az utolsó menzeszem, december 27-én, vagy 29-én foganhatott a babácska. Tehát most 7,29 hetes (ténylegesen kb:5,57 hetes) Tegnap volt egy kis vérzésem (piros, sajnos még csak nem is barna, viszont tényleg nacson kevéske, éppen csak egy cseppnyi)

Elmentünk az SZTK-ba, megvizsgált a doki, azt mondta, hogy a petezsák 12mm-es, a "sejtcsomó" benne 4mm-es, YS vagyis szikhólyag nem látható (!), és volt egy bevérzés a petezsák felett. Azt mondta, túl kicsi a "sejtcsomó", és lehet, hogy elhalt a baba :-((( Két hét múlva hívott vissza UH-ra. Szívhangot sztem nem is nézett még, nem mondta, hogy lenne.

Szerintetetek van esélyünk még, hogy életben van, és megmarad? Lehet, hogy a szikhólyagot valamiért nem látta, bár ott van? Hüvelyi UH volt.

2013. febr. 5. 16:11
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
69%

Nekem 8. héten nézte a dokim a szívhangot, pedig 5 hetesen voltam nála elsőnek. Azt mondta, hogy előtte felesleges, mert úgysem "tapintható".

Nem biztos, hogy halott a magzat. Viszont pihenj sokat és most egy ideig ne szeretkezzetek, hogy még ezzel is kíméld magad!

Figyeld a tested változását és amint gond van menj vissza, ne várd ki a 2 hetet!

Esetleg elmehetsz egy magándokihoz is, ha van rá felesleges pénzed. Ott bővebb felvilágosítást fognak adni.

Drukkolok :)

2013. febr. 5. 16:16
 2/22 anonim ***** válasza:
63%
Ennyi idősen már kéne szívnhangnak lenni, és látható szikhólyagnak minimum. Sajnos valóban elhalt valószínűleg.
2013. febr. 5. 16:51
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
most ezt nem értem hogy 7,29hetes meg 5,57hetes......amugy én a helyedben elmennék egy másik dokihoz hogy lássam az mit mondd ugy hogy nem mondom el neki előtte amit az első doki mondott
2013. febr. 5. 16:57
 4/22 A kérdező kommentje:

Ha az utolsó menzesztől számítom, akkor 7,29 hetes a terhesség, de a baba fogantatásától számítva kb 5 és fél hét telt el. Gondolom nem mindegy, hogy a ciklus elején estem teherbe,vagy a végén a fejlődési szintje miatt, nincs igazam? Úgy gondolom, hogy a baba tényleges kora a megtermékenyüléstől számítva 5 hét, akkor viszont viszonylag jók az eredmények, vagy nem? Elvileg a szikhólyag is az 5-6.héten alakul ki, igaz?

Két hét múlva kell mennem a magándokimhoz, azt mondta, hogy ez alapján még akármi is lehet, és nem érdemes jövő héten elmennem UH-ra, ha nem vérzek, mert kb 2 hét alatt látszik komolyabb fejlődés - ha van...

Nagyon beparáztatott az SZTK-s orvos... :-s Még reménykedek, hátha... Nagyon vártuk már a babát

2013. febr. 5. 17:14
 5/22 anonim ***** válasza:
A terhességi heteket az utolsó menstruáció első napjától számolják, tehát nem az "aktustól". Szóval kb 7 hetesnek kéne lenned, ehhez kell nézni, hol kéne tartania a fejlődésben. Szerintem várd ki a 2 hetet, menj vissza és mindkét eshetőségre készülj fel lelkileg.
2013. febr. 5. 17:21
 6/22 anonim ***** válasza:
Rosszul tudod a baba korát mindenkinek a menses első napjától számolják és neked még korábban is volt a megtermékenyülés mint általában.
 7/22 anonim ***** válasza:

Ha nem volt szikhólyag, akkor értelemszerűen szívhang sem volt, mivel a szikhólyag maga a baba, egy korai fejlődési szakaszban.

De ettől függetlenül én is elmennék egy másik dokihoz pár nap múlva, mert itt akár napok alatt is sokat fejlődhetnek a dolgok.

6 hetes voltam, amikor én is vérezgettem, arra már nem emlékszem, hogy milyen volt, piros vagy nem, de akkor mentem dokihoz. Nekem sem volt még a petezsákban semmi, 2 hét mulvára rendeltek vissza, de én nem bírtam addig várni, egy hét múlva másik dokihoz mentem, és akkor már dobogott a kis szíve a lányomnak :)

Egyébként ezt a 7,29 aranyos :)))

8/22 frászkarikaborsó ***** válasza:
én is elmennék egy másikhoz de ne reménykedj mert az adatok alapján már nem csak sejtcsomót hanem élő embriót kellett volna látni. De több szem többet lát, azzal nem veszítesz ha elmész máshova is.
2013. febr. 5. 17:55
 9/22 anonim ***** válasza:
47%
Én 6+5 hetesen voltam először, akkor még csak üres petezsák volt. A legtöbb doki ilyenkor már küldene abortuszra. Az én dokim azt mondta, vsz. később fogant. 2 és fél hét múlva kellett visszamennem, és igaza lett, minden rendben volt, dobogott már a szíve!
2013. febr. 5. 19:32
 10/22 anonim ***** válasza:
Én 5+3-on voltam először (utolsó mensihez számolva) és akkor volt 13 mm petezsákom szikhólyaggal. Mennek a drukkok, de én felkészülnék a rossz hírre.
2013. febr. 6. 10:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!