Kismamák! Mikortól nem dolgoztatok, és miért? (Veszélyesztett terhesség vagy valami másért lett tp? )
6 hónapos kismama voltam az évzárón (pedagógus vagyok). Nagyon rossz volt az első 4 hónap, sokat volta rosszul - a gyerekeket ez nem igazán érdekelte :) Évzáró után még 2 hetet dolgoztam, de már gyerekek nélkül, utána meg ki kell venni mindenkinek a szabadnapjait. Nekem így pont jó volt. Szeptemberre már óriás hasam lett és előbb is jött a pici - okt. közepére voltam kiírva, erre szept. közepén sürgősségi császárra került sor.
Túl sokáig sem szabad húzni, butaság 36 hetesen még dolgozni. Mikor készülsz fel a gyerkőcre, lakást mikor csináljátok meg, vásárlások, stb. Max 30 hetesen már elmennék minden képen szabira/táppénzre.
8.héten el kellett jönnöm táppénzre mert bevéreztem:-(
Ez még utána 2x is előfordult,pedig már nem dolgoztam.
Egyébként is kereskedelemben dolgoztam,úgyhogy nem is maradtam volna sokáig.
Én 17 hetes vagyok, még dolgozok, pedig rettenetesen utálom. Állandó stressz, napi 9 óra, plusz séta be, aztán haza. Amúgy is utáltam a melóhelyem.
Úgy terveztem, hogy minél tovább bent leszek, mert úgyis csak unatkoznék otthon.
Aztán elvették a fizetésem egy részét, meg a feladataim egy részét, mondván, hogy én ahhoz már nagyon terhes vagyok (semmi megerőltető dologról nincs szó, egyszerűen másnak akartak jót tenni az én kontómra, persze előzetes figyelmeztetés nélkül, egyik napról a másikra)...erre berágtam, hogy rendben, akkor a többihez is az leszek. Szóltam nekik, hogy legyenek kedvesek valakit felvenni, hogy betaníthassam (nehogy hirtelen kelljen elmenjek táppénzre...azt hiszem még így is korrekt voltam), így még kb. másfél hónapot fogok itt bohóckodni, aztán megyek haza. Nem így terveztem, de nekem nem ér annyit az egész. Addig nem vásárolgatok, nem csinálok semmit, majd akkor rá fogok érni bőven. :) A kisbabás barátnőimmel már leszerveztük, hogy kinél mit fogunk csinálni, úgyhogy már az unalomtól sem félek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!