Ez lehet hülye kérdés, de kíváncsi vagyok. A nőgyógyász manuális vizsgálattal meg tudja állapítani, hogy eltávozott-e már a nyákdugó vagy sem?
Valószínűleg igen.
Én hármat szültem, de amikor eltávozott a nyákdugóm, utána szülésig már sosem vizsgált meg, mert a 36. hét után a dokim nem szokott kézzel vizsgálni, csak ha én kérem, mert azt vélem, hogy lehet, hogy valami probléma van.
Egyébként meg ha minden rendben van, akkor nem vizsgál.
Vagy esetleg korábban tartasz, és attól félsz, hogy eltávozott, csak nem vetted észre?
Akkor itt még egy tényező van:
a nyákdugó képes visszatermelődni.
Nem tudom, mennyi idő telt el dec 27 és az azt követő első orvosi vlzsgálat között, de gondolom legalább egy hét, és annyi elég is lehet.
De, a legfontosabb, hogy a doki azt mondta, minden rendben van.
Amúgy egy olyan eset is lehetséges:
ha dec 26-án együtt voltál apával, az ondó is meg tud szikkadni picit, esetleg egy hajszálér megrepedt együttlétkor, és az a kis vér keveredett a normál méhnyaknyákkal meg az ondóval és kissé kocsonyásan távozott.
Ennyi jut eszembe.
Amúgy hány hetes vagy?
Akkor az lehetett! A hüvelynél amúgy is van egy boltozat, ami megakadályozza, hogy minden "visszafolyjon" azonnal, terhesen viszont a súlyeloszlás miatt még extrémebb lehetett. Úgyhogy simán belefér.
De bízz az orvosban, ha gond lenne, észlelné!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!