Októberben lejárt a Gyesem. Nincs munkahelyem, így TB-m sincs. A nőgyógyász meg fog vizsgálni ingyen érvényes Tb támogatás nélkül?
Sztem igy csak fizetösön a terheség nem ad tbt!
Amugy sztem kezd el fizetni mert viszamenöleg ís kérik és igy is van pár hónapod amit egybe fognak kérni!
Ha nincs munkahelyed, akkor magadnak kell fizetned a tb-t, hogy járjon az ingyenes orvosi ellátás.
Szerintem csak életmentés az, ami ingyen van mindenképpen.
A terhesgondozás ingyen van, mert az nem neked jár, hanem a magzatnak.
Ettől még tb-t fizetned kell, de nem a terhesség miatt, hanem azért, mert kötelező.
A doki mindenképpen megnéz, csak jelezni fog a rendszer, hogy nincsen biztosításod, így a NAV visszamenőlegesen is behajtja. Menj el a NAV-hoz, és kérd ki, visszamenőleg is csak decemberre kell fizetned, meg persze a januárt. (hiszen ha októberben szűnt meg, akkor kb. decemberig élt a biztosítottságod -45 napig)
Jelentkezz be munkaügyibe és ha kevés az egy főre jutó jövedelem akkor fizeti az önkormányzat eg évig helyetted a TB. Amíg nem intézed el, vagy nem leszel jogosult addig pedig havi 6600Ft-ot be kell fizetned a Nav-nak.
Ha nincs érvényes TB-d akkor gyes sem fog járni, és a szülésről is pár milliós számlával fogsz távozni.
Ne mond már, hogy egy császár ha úgy adódik megvan 100. ezerből.
"10 gyereket szült kisebbség majd fizeti ezt maga után."
Otthon van a gyerekkel gyes-en vagy gyet-en akkor fizeti helyette az állam.
Semennyit sem számlázna ki, felesleges találgatnotok. Ahogy előttem már valaki leírta: a terhesgondozás és a szülés INGYENES. Ugyanis egyik sem a szülő nőnek jár, hanem a gyereknek. A magzatvédelmi törvény elég egyértelműen rendelkezik erről.
Amit kiszámláznának neki: kb. 9 hónapnyi TB elmaradás, összesen max. 70 ezer forint, illetve ezen kívül minden olyan vizsgálat, ami nem függ össze a terhességgel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!