Tényleg nagyon fájdalmas az oxis szülés?
Már van két gyerekem, őket oxi és érzéstelenítő nélkül szültem. Mostanába sokat hallom, hogy mennyire fáj ha "mű" fájásokat csinálnak. Máshogy nem lehet megindítani?
Most várom a harmadik babát, nem szeretném megtapasztalni, mert oxi nélkül is nagyon fájdalmas... Hogyan lehet elkerülni?
Nekem volt részem oxitocinos indításban, és nálam extra fájásokat csinált (de bezzeg nem segített abban, hogy nyíljak, így császár lett a vége).
De valakinek meg sem kottyan, úgyhogy gondolom ennek is, mint mindennek ezernyi összetevője van (hány ujjnyira vagy nyitott, milyen a genetikát, miként reagál a szervezeted a külső beavatkozásokra stb.).
Elkerülni...nem tudom, hogy lehet. Nekem zavaros volt a magzatvíz, ezért indítottak. Nem mertem volna ellene tiltakozni, az orvosra hagyatkoztam.
Azért van erre szükség, hogy méhösszehúzódásokat tudjanak elérni, amivel ugye beindul vagy begyorsul a folyamat.
Mert van olyan, mikor a baba vagy az anya már nincsenek biztonságban, így meg kell indítani a szülést és nem feltétlenül egyből császárral, hanem természetes úton, ha lehet, viszont mivel még nincs ott az ideje, ezért ilyen módon lehet a folyamatot elindítani.
Nekem is így történt, gyorsabb volt, pár óra alatt lezajlott, viszont nagyon fájdalmas volt az tény, de mivel az volt az egyetlen szülésem, így nem tudok nyilatkozni arról, hogy fájdalmasabb-e vagy mennyivel fájdalmasabb, mint nem ilyen módon szülni.
Este 10-kor kerültem be a szülőszobára és mivel gondok voltak és indokolt volt, ezért éjjel 3-kor császároztak, de előtte már 45 percig a tolófájásokat kellett visszatartanom.
És ilyenkor semmi érzéstelenítőt nem adnak?
Mert én ugye "rendes" fájásokkal szültem, de tényleg a halálomon voltam, főleg az első gyereknél. Egyébként belőlem is úgy nyomta ki a doki.
Nemtudom milyen érzéstelenítőre gondolok, mostanában hallok először az oxiról:)
Bocs ha hülyeségeket kérdezek:DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!