Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akik 4kg körüli gyereket...

Akik 4kg körüli gyereket szültek, azoknak meddig tartott a szülés? Mennyire volt fájdalmas, mire készüljek?

Figyelt kérdés
Előre is köszönöm a válaszokat,és bocsi ha egy kicsit furán fogalmaztam.40+3 hetes vagyok,és ma ismét megmérték a bébit,és 3950gr-ra becsülték,és egy kicsit megijedtem.első baba lesz.
2010. jan. 28. 13:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Az én babám 3850 grammal született mindennel együtt 12 óra volt úgy kezdődött hogy elfojt a magzatvíz. Fájdalmas volt, de ez nem azt jelenti hogy neked is az lesz....
2010. jan. 28. 13:40
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Menet közben azt már kiderül meg tudod e szülni, vagy császározni fognak. Nekem 3,5 kilós volt a babám, nem volt könnyű szülésem, de nem a gyerek súlya miatt.
2010. jan. 28. 13:40
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
A fejméret inkább befolyásolja a szülés lefolyását mint a súly.
2010. jan. 28. 13:43
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

4060-al született.

a 36. heti uh-n 3500-ra becsülték, a BPD 100 volt !

Gondolhatod, teljesen bepánikoltam :) Bevallom őszintén, rákérdeztem a császárra, de ez nálunk nem kívánságműsor, azt mondta a doki bízzak benne.

Szóval sima szülésnek indult, és nagyon gyorsan, de az EDA lelassította, aztán leesett a baba szívhangja, és az első fájástól számítva 10 óra múlva császároztak. Akkor derült ki, hogy a zsinór is körbe volt rajta tekeredve, és 38-as fejkörfogattal született. Utólag piszok rossz a császár, de akkor ott biztos hogy ez volt a jobb megoldás.

De a barátnőm 4010 grammal simán megszülte a kisfiát. És igen, a fejméret a lényeg, nem a súly.

2010. jan. 28. 13:50
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Na, akkor én csupa jó hírrel szolgálhatok! =) Babócám kereken 4 kg-al és 54 cm-el jött világra. (Kislány) Érdekes volt mert végig kicsinek nézték, aztán a végén úgy beindult a növekedése hogy, már a hasam is alig bírtam el.=)

Én is pánikoltam hogy, ez nekem nem fog menni, pedig nem vagyok egy törékeny alkat. De a szülőszobán a szülésznő egy kicsit megnyugtatott mikor azt mondta hogy, a nagyobb babák könnyebben születnek. Nálunk ez be is jött. Nem mondom hogy gyorsan ment, de a magzatvíz elfolyástól számítva 8 óra volt az egész. Az elején sokat sétálhattam. Ami nagyon jó volt! Az egészben 2 óra volt kemény. Nem mondom hogy, nem fájt. Mert akkor hazudnék. De én megpróbáltam arra gondolni hogy, a manókámnak most sokkal nehezebb mint nekem. És csak arra kell koncentrálnom hogy, segítsek neki minnél előbb megszületni. Tolás közben egyszer elkiabáltam magam hogy, "ez nem fog menni" de akkor rámszólt az orvos hogy, már nincsen visszaút és pikk-pakk kipottyant a kis poronytyunk!

2010. jan. 28. 14:00
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom, szerintem nem csak a súlya számit...két barátnőm is szült mostanában egyiknek nem forgott be rendesen a baba, vákumos lett, másiknak úgyszintén nem forgott, és császár lett a vége, mindkettő 2800-3 ezer gramm körüli baba.

Nekem a lányom 4330 gramm és 60 centisen született 37-es buksival...és össz vissz 4 óra volt a szülésem.

előtte nap jóslóim voltak, meg hetek óta egyre jobban nyilt a méhszáj így a szülés napján amikortól én valóban fájásoknak nevezném a dolgot az csak délelőtt 10től volt. 1kor burkot repesztettek, 2 re meglett a lány!! :)

(ja és tenném hozzá nekem őt 3300 grammra saccolták előtte).

Nekem sokat segített hogy az utolsó percekig álltam, a férjembe kapaszkodva és már csak tényleg akkor feküdtem fel a szülőágyra mikor jött a feje.

Bízz magatokban!! :) Nem a súlyától fog függeni a dolog:)

2010. jan. 28. 14:02
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Fiam 4350gr volt és 50 cm

12 órát vajúdtam,fél óra alatt szültem.

2010. jan. 28. 14:05
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
3620 szal született a lányom 38 óra alatt.
2010. jan. 28. 14:14
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam 4720g és 60 cm, 36cm fejmérettel született császárral.Elhúzódó vajúdásom volt, rendszertelen fájásokkal, 10 óra vajúdás után döntött az orvosom, hogy császároz. Szerinte kb. másnap délelőttre lett volna meg.

Bevallom megváltás volt, mert nagyon kínlódtam a végén már. De viszont a császárból meg sokkal lassúbb a felépülés.

Most második babánkat várjuk, reménykedem, hogy őt meg tudom simán szülni.

25h kismama

2010. jan. 28. 14:24
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam 4100 g-mal és 60 cm-vel született, 5 óra volt a vajúdás és 45 erc a szülés. Azt mondta a doki, hogy ez első szülésnél viszonyag gyorsnak számít.162 cm, 50 kg vagyok és meg tudtam természetesen szülni, nehéz volt, de megérte.
2010. jan. 28. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!