Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Sok olyan van, aki csak a...

Sok olyan van, aki csak a pecsétekért jár a dokihoz? Ti hallottatok már ilyet?

Figyelt kérdés
Beszélgettem egy csajjal, azt mondta, hogy ha meg van a 4 pecsét, akkor már nem fog dokihoz járni. Kicsit ledöbbentem, persze az ő dolga, az ő babája. Sok ilyen van?
2013. jan. 27. 15:06
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén szólva sokszor felesleges volt elmennem a terhesgondozásra, mert még csak meg sem vizsgált, amikor panaszom volt akkor sem. Megkérdezte hogy vagyok, bármit mondtam csak odaadta a táppénzes papírt és viszlát. Hát ennyiért órákat várni egy zsúfolt meleg helyen nyáron nem volt kellemes, én is szívesen kihagytam volna, a kötelező vizsgálatokat persze nem.
2013. jan. 27. 16:30
 12/17 A kérdező kommentje:
Azt azért hozzáteszem, hogy itt mindig van kézi vizsgálat, legalábbis a 36. hétig.
2013. jan. 27. 16:40
 13/17 anonim ***** válasza:

Én általában

1.a terhesség megállapításakor (kb 7 - 8. hét)

2.a 12. heti UH előtt

3.a 24. - 30. hét között (valamikor a cukorterhelés után)

4.a 36. hét környékén

megyek a nőgyógyászom magánrendelésére.Ezen kívül megcsináltatom a laborokat, AFP-t, vércsop. vizsgálatot, cukorterhelést, és a két nagy UH -t a kórházban. Védőnőhöz mindig az adott laborok előtt megyek, ha kell beutaló, máskor nem. A végén, a 35. héttől hetente CTG, megpróbáljuk úgy szervezni, hogy aznapra kérjek időpontot, amikor bent van a dokim, és akkor meg is vizsgál.

2013. jan. 27. 16:45
 14/17 anonim ***** válasza:
46%

Nem is tudok erre jelzőt mondani! Nálam nem a pecsét száma a lényeg, hanem az, hogy a babával minden rendben legyen. És ha ötszáz vizsgálat kell hozzá, akkor ötszázra megyek el. Nyilván vannak, akik nem tudatosan kezelik a várandósságukat, nem gondolnak a rizikókra, de ilyen esetben a babát sajnálom, aki tán nem egészségesen jön világra, mert az anyuka a vizsgálatok felét letojta.

Pecsétek számáról annyit, hogy én most vagyok 10 hetes és 2 van. Ergo a 20. hét körül összejön a 4?? Hova marad akkor azoknak a kismamáknak a további 20 hét vizsgálata?

2013. jan. 27. 19:15
 15/17 A kérdező kommentje:
Igen, ez érdekel engem is:) Nekem eddig 5 pecsétem van, most vagyok 25 hetes. Holnap megint megyek, akkor már 6 lesz. De a további vizsgálatokra is elmegyek, mert tojok rá, hogy rég megvan a 4 pecsétem.
2013. jan. 27. 19:20
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Régen sokkal kevesebb koraszülött baba volt, és kevesebb volt a veszélyeztetett terhes is! Akkor az anyukáék többsége sokszor a szülés napjáig is dolgozott a munkahelyén, Csak a nehezebb fizikai munkát végzők mentek táppénzre.

Külföldön ma sincs ennyi vizsgálat, mint itthon, és nem is szednek ennyi gyógyszert a terhességük alatt, mint nálunk.

2013. jan. 28. 07:11
 17/17 anonim ***** válasza:
A saját dokimhoz azért járok, hogy gondozzon, megvizsgáljon engem is és a babát is. A "pecsétes" dokihoz viszont én is csak a pecsétekért járok. Sajnos a saját dokim nem adhat pecséteket, hülyén van ez megcsinálva, legalábbis Szegeden...
2013. jan. 28. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!