Sok olyan van, aki csak a pecsétekért jár a dokihoz? Ti hallottatok már ilyet?
Én általában
1.a terhesség megállapításakor (kb 7 - 8. hét)
2.a 12. heti UH előtt
3.a 24. - 30. hét között (valamikor a cukorterhelés után)
4.a 36. hét környékén
megyek a nőgyógyászom magánrendelésére.Ezen kívül megcsináltatom a laborokat, AFP-t, vércsop. vizsgálatot, cukorterhelést, és a két nagy UH -t a kórházban. Védőnőhöz mindig az adott laborok előtt megyek, ha kell beutaló, máskor nem. A végén, a 35. héttől hetente CTG, megpróbáljuk úgy szervezni, hogy aznapra kérjek időpontot, amikor bent van a dokim, és akkor meg is vizsgál.
Nem is tudok erre jelzőt mondani! Nálam nem a pecsét száma a lényeg, hanem az, hogy a babával minden rendben legyen. És ha ötszáz vizsgálat kell hozzá, akkor ötszázra megyek el. Nyilván vannak, akik nem tudatosan kezelik a várandósságukat, nem gondolnak a rizikókra, de ilyen esetben a babát sajnálom, aki tán nem egészségesen jön világra, mert az anyuka a vizsgálatok felét letojta.
Pecsétek számáról annyit, hogy én most vagyok 10 hetes és 2 van. Ergo a 20. hét körül összejön a 4?? Hova marad akkor azoknak a kismamáknak a további 20 hét vizsgálata?
Régen sokkal kevesebb koraszülött baba volt, és kevesebb volt a veszélyeztetett terhes is! Akkor az anyukáék többsége sokszor a szülés napjáig is dolgozott a munkahelyén, Csak a nehezebb fizikai munkát végzők mentek táppénzre.
Külföldön ma sincs ennyi vizsgálat, mint itthon, és nem is szednek ennyi gyógyszert a terhességük alatt, mint nálunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!