Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Sok olyan van, aki csak a...

Sok olyan van, aki csak a pecsétekért jár a dokihoz? Ti hallottatok már ilyet?

Figyelt kérdés
Beszélgettem egy csajjal, azt mondta, hogy ha meg van a 4 pecsét, akkor már nem fog dokihoz járni. Kicsit ledöbbentem, persze az ő dolga, az ő babája. Sok ilyen van?
2013. jan. 27. 15:06
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
74%
nem hinném, illetve maximum bizonyos szubkultúrákban... én még sosem találkoztam ilyen kismamával
2013. jan. 27. 15:11
 2/17 A kérdező kommentje:
Nem volt roma a csaj ha erre gondolsz. Én mondjuk el nem tudom képzelni, hogy a létező bármelyik vizsgálatot kihagyjam.
2013. jan. 27. 15:12
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Aki az 1x-i anyaságira hajt,azoknál nyilván elképzelhető.De meg is van a véleményem arról a nőről,akinek a hatvan valahányezer Ft többet jelent,mi a gyermeke egészsége.
2013. jan. 27. 15:13
 4/17 A kérdező kommentje:
Na de az a 4 vizsgálat szerintem édeskevés. És elmegy kb. 20 hétig dokihoz, mert utána ugye meg lesz a 4 pecsét. És a többi vizsgálat? A méhszájértéket pl. lesz@rja? És a cukorterhelés? A vérképek? Az NST?? Ezek mind kimaradnak. Pedig fontosak. Legalábbis nekem az...
2013. jan. 27. 15:16
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

1. vagyok

nem, nem c.gányozni akartam! arra gondoltam, h vannak olyan általában aluliskolázott, képzetlen, egyszerű gondolkodású és többnyire kevés pénzből élő emberek (fehérek, romák egyaránt), akik nem fogják fel a gyerekvállalás súlyát és felelősségét, mert úgy gondolják, h "nem kell annak orvos, nő az magától is". ezért ők tényleg csak azért a néhány törvényileg előírt pecsétért mennek, mert ez afeltétele annak, h felvehesék a pénzt. de azért ez ritka, a többségnek nagyon is fontos a terhesgondozás.

2013. jan. 27. 15:17
 6/17 anonim ***** válasza:
45%
Ha nincs semmi probléma, akkor igaza is lehet. Régen csak háromszor kellett járni a dokihoz. Igaz, akkor még nem sok mindent néztek.
2013. jan. 27. 15:20
 7/17 A kérdező kommentje:
Hát... az, hogy most nincs probléma, az nem jelenti azt, hogy 2 nap múlva sem lesz. Szóval a méhszájérték meghatározása számomra nagyon-nagyon fontos. Mert ugye ha "nem tart jól" akkor koraszülés lehet a vége, hiába fejlett az orvostudomány, pl egy 24 hetes babának szinte 0 az esélye:(
2013. jan. 27. 15:25
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Akkor kérdezd meg anyukádat ő hányszor volt veled orvosnál, nálunk konkrétan mire ultrahangra került a sor megszülettem 3. héttel a kiírt időpont előtt.

Persze lehet 2 nap alatt is valami probléma meg 5 perc múlva is de azért nem mész minden nap kétszer orvoshoz nem?

2013. jan. 27. 15:57
 9/17 A kérdező kommentje:
Minden nap nem megyek, de 2 hetente igen. Régen sokkal több volt a vetélés/koraszülés. Ha már ilyen fejlett az orvostudomány, akkor mért ne adnám meg a gyerekemnek a legtöbb esélyt, amit csak tudok? Mert ennél többet nem adhatok neki egyelőre...
2013. jan. 27. 16:09
 10/17 anonim ***** válasza:

Fura ez a pecsét téma is.

26 hetes vagyok és csak egy pecsétem van a védőnőtől, azt is a 12. héten kaptam, pedig mivel veszélyeztetett voltam kb 3* annyit jártam orvoshoz, mint más.

A véleményem megvan az olyan emberről aki a pénzért jár gondozásra, de szerintem egy percig nem veszélyezteti a babáját. Az sztk rendelés=0. Én azokat az orvosokat ítélem el aki terhesgondozás alatt a pecsételést érti és ha bármi gond van, mossa kezeit /pl. a 3000-res méhszájérték ált. vizsgálat nélkül kerül a kiskönyvbe/, mert szegény fáradt és kedvetlen.

2013. jan. 27. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!