Hogy ne idegesítsem magad vele?
Szia!
Én is hasonló helyzetben vagyok (8+5 hetes terhes vagyok), csak a kolleganőm nem terhes (52 éves). Nem tudja még, hogy terhes vagyok. Viszont! Engem is folyton próbál cseszegetni, próbál főnökösködni. Hát nem hagyom. Mostanra eljutottam oda, hogy nem érdekel, meg sem hallom, sőt magamban mindig jókat nevetek. Mindig arra gondolok, hogy az én kisbabám sokkal fontosabb, ő itt növekszik a pocakomban, és egy ilyen vén kua miatt nem fogok neki ártani. Mindig bejön! Úgy a képébe mondanám már, hogy babát várok, de várunk még egy kicsit!
Szóval, megtanultam nem meghallani, és elengedem a fülem mellett. Mi egymással szemben ülünk kb. 2 m van köztünk, nehéz volt az elején, de mára kitűnőre fejlesztettem a nem hallásomat! Próbáld meg! Főleg, hogy ma kiderült, hogy veszélyeztetett terhes vagyok, így meg pláne nem azon a nőn fogok majd idegeskedni! Remélem, hogy tudtam segíteni!
Neked sem könnyű, neki sem könnyű.
Szerintem ne hozd fel a babás témát egyáltalán, ha kíváncsi valamire, majd megkérdezi.
A saját nővéremet nem érdekelte a téma. Nem erőltettem. Keres amikor keres. Valamivel többet érdeklődik, mióta megkértem, legyen a fiam keresztanyja.
Hagyj neki időt.
Tudom, egy kismama mindig a terhességéről beszélne. Mert az a legfontosabb. De ha valakit nem érdekel, nem kell erőltetni.
Szia!
Nehéz ez,neki is,neked is.
2,5 évig próbálkoztunk,mire teherbe estem.A munkahelyemen már nagyon sokan voltak terhesek(25-30 közötti nők.)Amikor a mellettem ülő barátnőm is bejelentette,hogy kismama,konkrétan kész lettem,persze ezt nem mutattam.Nagyon örültem a boldogságának,mindig mosolyogtam vele,és hallgattam,amikor a terhesség csodáiról mesél,de 100%-osan nem tudtam osztozni az örömén,mert az járt a fejemben,hogy ők nekik milyen jó,nekem soha nem fog sikerülni.Végre pozitív lett a tesztem.10 hetes voltam,amikor bejelentettem,a mellettem ülő kismama 23.
Egy kolléganőm nem volt terhes akkor.Ez (volt) életem legfontosabb része,de neki csak akkor mondtam valamit,ha kérdezett,mert tudom milyen ezt hallgatni,és ez nem irigység miatt van.
Beszélgessetek másról,és próbáld megérteni a barátnőd!
8 hónapos kislány anyukája
Én valamilyen szinten meg tudom őt is érteni, de persze nincs teljes mértékben igaza. Mi a párommal több mint 1,5 évig próbálkoztunk, mire össze jött a baba. Közben az egyik barátnőm akarata ellenére, de ez mindegy is, terhes lett.Nem voltam rá irigy, örültem az ő örömének, de valahol nekem is rossz volt, hogy neki sikerült, nekem meg nem. Én úgy érzem helyén tudtam kezelni a dolgot, de nem olyan könnyű ám mint, ahogy azt elképzelik. Az ember az eszével tudja, hogy nem az a másik tehet róla, de akkor is, valahogy a saját kudarcélmény jön fel az emberben, amikor a nála szerencsésebb beszél arról, amire ő is nagyon vágyik, és azt sem tudja, hogy neki meg adatik-e valaha. Nem tudom a kolléganőd pontos helyzetét, de ha úgy érzed, hogy őt ez zavarja, akkor ne beszélj ERRŐL vele, neki. Beszéljetek másról, a terheségeddel kapcsolatos gondolataidat pedig oszd meg mással. Azt egyébként nem hiszem, hogy nem érdekli, csak egyszerűen, fáj neki, hogy nektek sikerült, ami nekik nem. És hidd el nem a személyed ellen szól a "haragja", hanem a világ, sors, vagy nevezzük bárminek, ami neki nem adta meg azt, amit többek között neked is megadott. Nem könnyű, de próbáld meg őt is megérteni.
24 hkm
Velem pont az ellenkezője történt. Kolléganőmmel nagyon jóban voltunk. Egyszerre lettünk terhesek, ő egy kicsivel előrehaladottabb mint én. Először csak fura volt a viselkedése, majd mikor rákérdeztem (mert mindenki azt javasolta, hogy beszéljük meg és tisztázzam a dolgokat - na ez volt a hülyeség) nekemesett, hogy ez az ő terhessége és beárnyékolom az én terhességemmel és amikor róla van szó akkor ne beszéljek az én terhességemről. Azóta csak munkaügyben beszélünk egymással és igyekszik ahol tud alám tenni (megfúrta a nagyon fontos prezentációmat, megfúrta a parkolóhelyem szóval igyekszik). Semmit nem lehet tenni az ilyen irigy pcsákkal.
A Te kolléganődet abból a szempontból meg tudom érteni, hogy nehéz lehet neki feldolgozni a sikertelenségét és hogy nem élheti át azt a csodát, amit Te. Legyél hozzá türelmes. Majd nyit (vagy pedig nem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!