Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akkor most a vitaminoktól...

Akkor most a vitaminoktól lesznek nagyok az újszülöttek, vagy ez inkább örökletes dolog?

Figyelt kérdés
A 30. héten felvetettem az orvosomnak, hogy felhagynék a terhes vitaminnal, hogy ne legyen túl nagy a babám. (Első szülésem lesz, és már nem is vagyok túl fiatal.)Azt mondta, hogy a vitaminoktól ez egyáltalán nem függ, sokkal inkább örökletes. Pl. engem és a tesóimat nagy súllyal szült az anyukám, tehát valószínű, hogy nekem is nagy babám születik majd. Ti mit gondoltok erről?
2008. jún. 2. 18:38
 1/9 anonim ***** válasza:
nem tudom mit gondoljak. nekem a doki a 10 héten mondtahogy kétnaponta szedjem ,mert nagy lesz a baba. Akkor ez megintdokifüggő? Neked viszont elég lenne heti egy.
2008. jún. 2. 18:41
 2/9 anonim ***** válasza:

Mostmár én is kíváncsi leszek mekkora a kis pocaklakóm. Én a 7ik hónapig szedtem kb és nagyjából naponta az Elevitet. Akkor azt mondta 32 hetesen a doki hogy nem e korábbra vagyok kiírva egy hónappal, és most mikor 37 hetesen voltam ahhoz képest alig nőtt. Egyszerüen csak a fejlődési üteme változó. Majd meglátjuk. Szerintem aki hajlamos rá felfújja aki nem meg nem. egyik sem bizonyított, szerintem ez örökzöld téma marad. Szedd úgy ahogy jónak látod! Boldog heteket.

38hetes kismama

2008. jún. 2. 18:44
 3/9 anonim ***** válasza:

Örökletes. Nálunk nagy babák születtek a szülői ágról és én 3900-al szültem a picikémet. Én szedtem vitamint is, azért, hogy biztos meg legyen minden cucc ami a fejlődéséhez kell, bár az orvosom azt mondta ne szedjek. Nagyon odafigyeltem mindenre. Én szedtem kétnaponta a dr Lenkei alap életerő vitaminjait és szedem szopi alatt is. Gyönyörű egészséges kisbabám lett. :)

Hogy ez minek köszönhető?!Nemtom.

2008. jún. 2. 18:48
 4/9 anonim ***** válasza:
Én végig szedtem az Elevitet és teljesen normális súllyal született a fiam. (3050g)
2008. jún. 2. 19:24
 5/9 anonim ***** válasza:

Én csak 16. hétig szedtem, mert nálunk mindenki nagy baba volt és ne akartam még a vitaminnal is megdobni a súlyát! Végül született egy 4180 g-os lányom, teljesen egészségesen mindenféle vitamin nélkül. Az uh a 38. héten már egész pontosan megmondja, hogy mekkora!

Sok sikert!

2008. jún. 2. 20:36
 6/9 anonim ***** válasza:

Én egy grandnyi vitamint nem szedtem,és egy csodálatosan egészséges és gyönyörű kislányt szültem.Van elég tejem,és még mindig nem szedek vitamint.

Szerintem felesleges népbutítás.(Ezért a véleményért sokan meg fognak kövezni.)Mind megszülettünk egészségesen elevit vagy gravida nélkül.

2008. jún. 2. 20:40
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem dokifüggő, hogy szedd vagy ne szedd a vitamint. Nekem eddig 5-en mondtak 8 félét kb. Így aztán azt csinálom, ami nekem jól esik, és ezért szedem a vitamint, mert inkább szülök szép nagy babát, mint beteg babát. Elég össze-vissza kajálok, szerintem szükség van vitaminra. Ettől függetlenül valóban mi is vitamin nélkül születtünk meg, és semmi bajunk :) Jó babavárást!!
2008. jún. 2. 21:32
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én Az első gyerekemmel nem szedtem vitamint,viszont sok gyümit,zöldségfélét ettem,átlagos 3kg-os baba lett.

A másodikkal szedtem végig,mert akkor már nem volt kertünk,és hát ugye igaz régen sem szedtek semmit,de nem is müanyagkaját ettek,szóval ő is átlagos súlyú baba lett,3,20kg.

Unokahugom csak a 12-ik hétig szedte az elevitet,és szült egy 5380gr-os babát,és valószínű a következő is ilyen óriási lesz.

Nekem az a véleményem,hogy aki nem jut megfelelő vitaminhoz,ásványianyagokhoz...stb...amire szükség van,mitől lenne egészséges az a baba?És persze az anyja is olyan szülés után,mint valami holdkórós.

Amit megveszünk a bevásárlóközpontokban,meg zöldségeseknél abban ugyan nem sok hasznos anyag van,az tuti.De mindenki nem tudja megtermelni magának amire szüksége van.

Ezért jók a vitaminkészítmények,legalábbis hasznosak.

Boldog babavárást.

2008. jún. 2. 23:18
 9/9 anonim ***** válasza:
Én is az első babával végig szedtem a terhesvitamint,és épp hogy 3kg lett,most a 2.babával is a kezdetektől szedem a vitamint,de minden uh szerint neki is átlagos a súllya....37hetes kismama
2008. jún. 3. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!