6 hetes terhes vagyok, egész héten émelygek és hányok is napszaktól függetlenül. A nőgyógyásznál annyit mondtak, hogy ez ezzel jár. A vitaminoktól jobban lennék?
Szia!Folsavat is es magzatvedo vitaminokat Gravida,Elevit,Materna stb.is kapsz recept nelkul a gyogyszertarban.Nem akarlak elkeseriteni,de En hiaba szedtem barmit a 16.-ik hetig vegig ilyen rosszul voltam.Amikor megmozdult a baba,egyik naprol a masikra megszunt a rosszullet es azota elvezem a kismamasag minden pillanatat.Kitartas es boldog babavarast!
Udv.egy 25 hetes kismami
Nekem B6 vitamint ajánlott az orvos a hányingerre, ezt is kapsz recept nélkül a gyógyszertárban, de őszintén szólva nekem se sokat segített. Azért kipróbálhatod, hátha neked beválik, én 3*1-et szedtem belőle.
Mindig legyen nálad valami rágcsálnivaló (keksz, ropi, stb) és innivaló, néha ezek is segítenek a rosszullétekkor.
28 hetes kismami
Én is most vagyok a 6. hétben és én is émelygek egész nap, éjszaka is, reggelente pedig elkezdtem hányni. Vettem Magne B6-ot, majd meglátom használ-e. Egyébként örülj neki, hogy rosszul vagy, mert azoknál a kismamáknál, akik émelyegnek, hánynak, rosszul vannak sokkal jobban megtapad a magzat és sokkal kisebb lesz az esélye egy vetélésnek. Szóval babóca annyira maradni akar, hogy mindent megtesz, hogy ne legyen baja. :) Ezt a néhány hetet meg csak kibírjuk valahogy, legalább nem hízunk el, mert én például bármilyen kaja gondolatától is rosszul vagyok. Ha már eszem, akkor jó, de addig eljutni...
Valamilyen terhes vitamint szedj, én Elevitet vettem. Én is szedtem eddig külön Folsavat, de a védőnő is, meg a doki is azt monda, hogy az Elevitben van elég mindenből. C-vitamint ne szedj külön, meg A-vitamint sem. Sok zöldség, gyümölcs és nem lesz semmi gond. A cukrot és a sok szénhidrátot kerüld.
Jó babavárást és kellemes hányingeres heteket kívánok! :D
Szia!
Állítólag a gyömbér a leghatásosabb. Az "Állítólag" című műsorban teszteltek hányingerre minden elérhető gyógyszert és kütyüt, egyedül a gyömbér volt igazán hatásos. Asszem lehet kapni a gyógyszertárban vmi gyömbértablettát. Én nem szedtem, mert nem volt olyan durva, és megnyugtatott, merthogy tényleg a jó hormonszintet jelzi, így kisebb a vetélési kockázat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!