Meddig lehet terhesen kádban fürödni?
Valamit hallottam erről, de egyáltalán nem tiszta a kép nálam, hogy hány hetes korig lehet kádban ülve fürödni, és mikortól lehet már csak tusolni? És ha már nem lehet ülőfürdőzni, annak mi az oka? És azt is hallottam, hogy túl meleg vízben sem jó fürödni, mert leválhat a méhlepény. Ez igaz?
Nagyon köszönöm a válaszokat.
Én is sokmindent hallottam. De a legjobb, ha az egész terhesség alatt egyáltalán nem fürdessz kádban. Nagyon eltérőek a vélemények és biztosan lesz itt egy csomó anyuka, aki végig kádban áztatta magát a terhesség alatt és mégsem lett semmi baja...de én azt mondom, hogy ki lehet bírni azt a pár hónapot.
A forró víz pedig se tusolva se fürödve nem tesz jót.
Ha veszélyeztetett vagy, akkor pedig egyértelmű, hogy egyáltalán nem szabad.
Ha előtte alaposan kifertőtleníted a kádat, akkor akár egész terhesség alatt fürödhetnél kádban. Azért nem ajánlják, mert terhesség alatt sokkal könnyebb felszálló fertőzéseket elkapni, ami ugye nagy gondot is okozhat, ezért nem ajánlatos terhesen strandra sem menni, mert ott is sok a fertőzésforrás.
Ami még veszélyes, hogy ülőfürdő esetében a magas hőfokú víz, mert ugye van aki kifejezetten szeret forró vízben ücsörögni, az viszont alhasi vérbőséget okoz.
szia!
első 12 hétben zuhanyoztam, de azóta ülőfürdő.. minden alkalommal kisikálom a kádat, nem forró vízben fürdök (pedig de imádom, főleg ilyen időben)
eddig nem volt semmilyen fertőzésem. de oda kell figyelni nagyon.
35 hkm
ameddig még beleférsz :):) A lényeg hogy ne legyen forró, mert valóban vérbőséget okoz. Illetve ha már nyitva van a méhszáj valamennyire érdemesebb tusolni .
Bár én már a 41-ik héten már így fürödtem, várva hogy beindul a szülés, de még egy hetet ráhúztunk így is.
Szülésig.
Csak ne legyen forró, mint már írták.
Én vajúdtam is kádban egyik szülésnél, de a kórházba indulás előtt mindig a fürdés volt az utolsó.
Szia!
Én történetesen semmit nem imádok jobban, mint a kádban fürdést, úgyhogy bennem is volt félsz ezzel kapcsolatban. Sokszor zuhanyozom, de amikor már kicsit feszültebb vagyok, beülök egy kád vízbe és áztatom magam egy kicsit. :) ...de csak akkor, ha a párom is itthon van, mert a nagy pocakkal sokszor nehéz a kiszállás.
Én is kerestem szakirodalomban, hogy lehet-e vagy sem, de aztán annyi mindent olvastam, hogy úgy voltam vele, ha az orvosom nem mondja, hogy ne, akkor miért vonja meg magamtól ezt a minimális kényeztetést... :) Ennyi nekünk is jár! :)
38 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!