Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti mennyit adtatok az orvosoto...

Ti mennyit adtatok az orvosotoknak a szülésért?

Figyelt kérdés

2013. jan. 20. 15:29
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Egyetértek az utolsó hozzászólóval. Ha az az igányed, hogy az orvos, aki ismer téged, tudja, hogy milyen volt a terhességed, végigkövette, ismeri minden gondod bajod, bármikor ugorjon, ha szülsz és ott legyen melletted, akár szabadságon van, akár ünnep van, éjjel-nappal, akkor azt igenis meg kell fizetni. Az a másik fele, hogy nagyon sajnálom, hogy abból az eszméletlen összegből, amit egészségbiztosításra fizetünk, nem telik arra, hogy ezeket az orvosokat rendesen megfizessék, és ezért nekünk kell ezt kipótolni, de azt gondolom, hogy az az ember, aki nem egy, hanem éppenséggel két életért felel és segít világra hozni a kisbabám (amiből esetemben nincs sok alkalom egy életben), az megérdemli, hogy megháláljam.

És pont azt beszéltük a párommal, amikor kijöttünk a kórházból, hogy ez egy olyan kiadás volt, amire egy csöppet sem sajnáltuk a pénzt, és nem bántam meg, hogy felfogadtuk! Az ügyeletes orvos pl. 1 óra elteltével tolt volna be a műtőbe megcsászározni, de megérkezett a dokim még szerencsére időben és 3 óra múlva ott volt a kezemben az egészséges kisfiam, aki természetes úton született meg, és ahogy a problémás terhességem alatt végig, itt is tanubizonyságot tett a szakértelméről. Ezért is fogadtuk fel, pedig sokáig gondolkoztunk azon, hogy legyen-e fogadott orvos. De amikor miatta nem lett koraszülött a babám, és minden nap mellettünk volt a kórházban a szabadsága alatt, és bármikor felhívhattam, ha valami aggasztott, akkor eldöntöttük, hogy legyen ott a szülésnél is kerül amibe kerül. Mi nem kérdeztük meg mennyit kér, megadtuk a rendelése 10szeresét (70-et) plusz színházjegyet a családjának (párom színházban dolgozik). És még egyszer mondom, adtunk volna akár többet is magunktól, ha van több erre... nem volt.

Aki nem akarja magát bebiztosítani így, vagy nem telik rá (mondjuk mi végig tettük félre a terhesség alatt havonta a pénzt, hogy ki tudjuk fizetni), az meg szül az ügyeletesnél, és az sem igaz, hogy az összes bunkó és lenézi az embert!

2013. jan. 21. 15:08
 22/30 anonim ***** válasza:

Olvasgatom itt a sok hozzászólást, meg ezeket az egetverő összegeket, mintha egyik a másikára rá akarna cáfolni, hogy ki mennyit ad. Igenis azért vannak elrontva az orvosok, és azért válnak pénzéhes hiénákká, amikor már semmi nem elég, mert ha kell, ha nem sokan tömködik a zsebüket borítékkal. Ha fogadott orvos, nyilván meg szabja a tarifáját (ezek is értelmetlen összegek sokszor), de az azért túlzás, hogy a másik embert, meg azért nézik le, ha esetleg az ügyeletesnél szül. Amúgy ez csak itt Magyarországon van így, külföldön nem is értik az orvosok, hogy mit akar az ember a borítékkal. Nem válasz az, hogy keveset keresnek itthon, mert ugyan ki keres sokat ebben az országban??

14 hetes terhes vagyok, és igaz én is magánrendelésre járok, mert akihez körzetileg tartoznék, az egy bunkó, és nem akarom vele végigcsinálni az egészet, viszont nem esem kétségbe azért, mert a fogadott orvosom már nem vállal szüléseket. Az ügyeletes orvosnál fogok szülni, és megmondom őszintén sokszor azokat a hisztis nőket sem értem, akik márpedig ragaszkodnak a fogadott orvoshoz, még akkor is, ha valami közbejön. Hogy a kérdésre válaszoljak, mivel nem tudom kinél fogok szülni, majd utána döntjük el, hogy mennyit adunk, de azt már tudom, hogy a józan ész keretei között...

2013. jan. 22. 01:51
 23/30 anonim ***** válasza:

Nem hiszem,hogy bárki leszólta volna azt, aki ügyeletesnél szül. Én egy ilyen választ nem találtam. Sőt! Az a gond, ha valaki arra költi a pénzét, amire akarja!

Mindenkinek szíve joga eldönteni,hogy fogad-e dokit és, hogy mennyit ad neki!

Az én gyerekem életet is kizárólag a dokim egy jól meghozott döntésén múlt, tehát nem bántam meg,hogy fizettem neki!

Mindenki rosszul keres???? Ez igaz, csak nem mindenhogy valaki 10 évig tanul érte, vagy kettőig. Tehát ne hasonlítsuk már össze azt az utat, ameddig egy doki eljut, oda,ahova mondjuk azzal az úttal, amíg egy tanítónő, vagy egy asztalos!

2013. jan. 22. 05:19
 24/30 anonim ***** válasza:

Kiforgatod a szavaimat utolsó ! Nem ecsetelem, hogy miért, amellett, hogy a szövegértésed nulla !

Amúgy kinek érzed magad te, hogy lenézed a tanítókat és az asztalosokat ???

2013. jan. 25. 05:42
 25/30 anonim ***** válasza:

24-es !

És még annyi, hogy mond e neked valamit a Hipokrateszi eskü??? Merthogy a gyereked élete, nem a mutyiban odadugdosott borítékodon múlt, azt ugye tudod ? Vagy előtte adtad a borítékot, nem is mint hálapénz? Az ugyanis még szép hazánkban is megvesztegetésnek minősül és Btk-s cselekedet, csak szólok...

2013. jan. 25. 05:49
 26/30 anonim ***** válasza:

Senki nem forgatta ki a szavaid!

És nem, nem nézem le a asztalosokat, pusztán annyit írtam,hogy az átlag ember bele sem gondol,hogy egy orvosnak mennyit kell ahhoz tanulnia, hogy az legyen. Erre írtam, hogy egy négy éves tanítóképző, vagy egy 3 éves szakmunkás képzés nem igazán hasonlítható ezzel össze. Mondom ezt úgy,hogy tanárképzőt végeztem, a barátnőm akkor orvosi járt. Hát véletlenül sem tudtam volna annyit tanulni, mint ő!

Ez pl. olyan, mint az én egyik barátom, aki elemző matematikusként keres 600 ezret. A sok buta csak azt látja, hogy hú, apám de sok fizuja van, de ezek közül senki nem csinálná utána, amit ő az egyetemen és még utána is megcsinált!

És egyébként is már leírták. Ha te orvost fogadsz, az ő szolgáltatását veszed igénybe. Hogy akkor is bemegy, amikor dec. 24.-e van, ill. vasárnap este is felveszi a telefont, ha hívod!

Ha nem veszed ezt igénybe, nyilván nem kell fizetni!

2013. jan. 25. 08:43
 27/30 anonim ***** válasza:

Ja és a gyerekem élete éppen azon múlott, hogy ott volt a fogadott dokim és meghozott egy olyan döntést, amit egy nagyon hasonló helyzetben lévő kismama ismerősömnél az ügyeletes nem, és baj is lett a babával.

Ennyi múlt,hogy sokan voltak a kórházban, váratták több órán keresztül és mire rájöttek,hogy baj van, már tényleg baj volt. Nekem pont a dokim miatt nem kellett várnom, ami jelen esetben megmentette a gyerekem életét!

2013. jan. 25. 08:45
 28/30 anonim ***** válasza:

Ha már eskünél tartunk az ügyeletes dokinak nem kell ugyanazt a döntést meghoznia mint a fogadottnak??? Szóval akkor miről is beszélünk??? Érted mit akarok ebből kihozni...? Ha nem tejelsz ahogy azt ő szeretné akkor már nem jár az az ellátottság??? ELhiszem h ő sokáig tanult ezért és küzdött de ugyanúgy fizetést kap érte mint mindenki más... itt arról van szó ha meg is szültél pl egy varratszedésnél nagyon sok doki úgy tud helyezkedni h szó szerint a zsebéhez könnyen hozzáférj...

persze az is más ha te mondjuk plusz szolgáltatásokat vársz el tőle azért fogadod fel csak az a baj h az orvosok már azoktól is sokszor, sajnos várják a pénzt aki ezt nem igényelte persze tisztelet a kivételnek...de legtöbbször jellemző nem hiába panaszkodnak a kismamák erre a jelenségre...itt nincs is gond aki tudja adja meg akarja de az sem megvetendő aki nem...

ha én is problémás terhességgel küzdöttem volna biztosan fogadok dokit de mivel semmi baj nem volt nem láttam értelmét egy sima általános ellátás elegendő volt számomra...

mondjuk itt sokan nem is azon hűltek el h adtak pénzt hanem az összegeken...és az tényleg némelyik hááát h is mondjam elég durva...persze az ő pénze azt csinál vele amit akar egyértelmű csak azt nem tartom valószínűnek h annyival sokkal többet tett volna érte az orvosa mint egy 30ezerért vállalt doki...meg persze ilyen összegek kifizetése után naná h mézes mázos madzag lesz meg felveszi a telefont de lehet a háta közepére se kíván közbe mind a pénzért megy...és hidd el ha egy asztalosnak adsz puszira 100ezret ne félj semmit ő is szebben dolgozik majd meg ha tanárnak adod a gyermeked mindjárt 5ös matek dogával megy majd haza...minden csak pénz kérdése nem??? mindent meg lehet fejelni plusz összegekkel és mindenhol máshol különb lesz az ellátásod csak mondjuk máshol ezt nem teszik meg az emberek a dokiknál meg már elképzelhetetlen h ne így működjön...és az a szomorú az egészben h életekről beszélünk és h megér ennyit az egészséges baba ez így is van rendjén h a gyermekünkért bármit de ha ő letette azt a bizonyos esküt akkor miért is nem csinálja meg normálisan pénz nélkül is ????? na én ezen vagyok csak fennakadva...bocsi h hosszan fejtettem ki de így sikerült :)

2013. jan. 25. 11:50
 29/30 anonim ***** válasza:

Én nem azt mondtam,hogy pénz nélkül nem kötelesség megmenti egy gyerek életét! Sőt!

Pusztán azt, hogy a mai kórházakban kevés az ember, sok a ! Az orvos is, nővér is,a beteg meg sok és ezért fordulhat elő sajnos olyan, amit írtam,hogy nem egyből foglalkoznak a kismamával, és ennyi is elég, hogy megtörténjen a baj!

Ha fogadott orvosa van, ez optimális esetben ez elkerülhető. Persze, hallunk mindkettőre ellenpéldát. Arra is, hogy a fogadott doki le sem sz.rja szegényt, meg arra is,hogy az ügyeletes mindent megtett érte.

Mondjuk az első esetben normál ember, nem ad akkor pénzt a dokijának, vagy jóval kevesebbet, mint akart!

Egyébként az nekem sem szimpatikus, amikor előre kiköti,hogy mennyit kér. Az enyém szerencsére nem ilyen!

De ha valaki felfogad egy orvost a szülésre, az tényleg egy szolgáltatás.

Egyébként nekem asztalos is mondott már olyan árat egy 15 perces munkára, hogy csak kerekedett a szemem.:) Aztán egy másik feleannyiért tökéletesen megcsinálta,amit kértem.

2013. jan. 25. 13:45
 30/30 anonim ***** válasza:

Egyébként az én dokimmal pl. az volt a mákom,hogy nagyon szeretik és tisztelik a kórházban. A nővérek, szülésznők, mindenki!

Ezért is alakult úgy,hogy ahogy bementem, egyből rátettek fájásmérőre, ahol kiderült,hogy nincs minden teljesen rendben, a dokim pedig már császározott is.

Alap esetben mi lett volna? Betotyogok, lent felveszik az adataimat és kivárom azt az 5 túlhordós kismamát, akik előttem voltak a ctg-n. A fejenként legalább fél óra. Na lehet,hogy az én babám, azt már sajnos nem várta volna ki!

És ez nem az ügyeletes orvos hibája, pusztán az a protokoll,hogy fájás mérésre nem illik csak úgy beesni, és nyilván a már kórházban fekvő kismamáknak csinálják meg először és utána annak, aki csak bement!

2013. jan. 25. 13:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!