Van-e olyan tornafajta, amelynek rendszeres gyakorlása megnöveli esélyét, hogy a nő természetes úton, minnél könnyebben szüljön (ne császármetszéssel)?
nekem még általános suliban is azt hajtogatta az egyik tanár, hogy aki rendszeresen mozog/sportol annak könnyebb lesz a szülés.
gondolom terhes torna meg ilyen hasonlók mind segítenek, elvégre akkor minek kéne csinálni
én a terhesjógát csináltam az utolsó napig (lehet kapni könyvet), 4 óra alatt szültem (az első fájástól számítva), 36 évesen az első babámat. Ezenkívül mindennap tornáztam is egy órát amiben a hasgyakorlaton kívül minden izmomat mozgattam. Hogy ezért szültem-e könnyen nem tudom, de azt mondják, hogy ilyen idősen ez a szülés nagyon könnyű volt.
Ja és a jógában van légzőgyakorlat is (a terhesjóga-könyvben nincs benne, a hagyományos jógalégzést végeztem a gyakorlatokhoz), és NST-n ha nem akart mozogni a baba, a légzéseimmel tudtam befolyásolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!