Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi magas vérnyomás?

Terhességi magas vérnyomás?

Figyelt kérdés
18hetes terhes vagyok és a 13.héttől nagyon magas a vérnyomásom,nagyon sokszor 180-ra is fölmegy. Feküdtem kórházba,ott jó volt,de haza jöttem és itthon ha kicsit is mozgok megint magas. Valakinek volt már komoly baja a terhesség alatti magas vérnyomástól? Esetleg a babájának? Én nagyon aggódok a babámért.

2013. jan. 18. 15:10
 1/3 anonim ***** válasza:
Ezt ne hagyd annyiban szerintem, gyógyszert nem kaptál rá? Nekem az 1. terhességem alatt volt magas vérnyomásom, de nem ennyire, 150/90 körül. Arra még éppen nem kaptam gyógyszert, ám a 39. héten felszaladt 170/100-ra, és rögtön a kórházba rendeltek. Látom, írtad, hogy voltál kórházban, de ott nem csináltak semmit?
2013. jan. 18. 15:44
 2/3 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, ilyenkor adnak egy állandó vérnyomásmérőt, ami folyamatosan mér, és ez alapján állítják be a gyógyszert.
2013. jan. 18. 15:45
 3/3 anonim ***** válasza:

Első terhességem alatt kb félidőtől magas lett a vérnyomásom, amire kaptam gyógyszert (Dopegyt-et). Az utolsó hónapban 2-szer is befektettek kórházba, amikor is beállították a gyógyszert. Utolsó héten toxémiás lettem: nagyon magas lett a vérnyomásom, rettentően vizesedtem (igaz, ez már akkor 1 hónapja tartott) és fehérjét találtak a vizeletemben. Így azonnal megcsászároztak. Szerencsére sem a babának, sem nekem nem lett bajom, és a vérnyomásom azonnal visszaállt normálisra. Most a második babámmal vagyok állapotos, a vérnyomásom kezdetek óta magas, és kaptam is rá gyógyszert, amit egyre nagyobb dózisokban kell szednem, de így azért kordában lehet még tartani a vérnyomásom. Én is úgy voltam, mint te, hogy sokat pihentem otthon, ha csináltam valamit, azonnal magasabb lett, de így sajnos sokat is híztam. Egy ideje napi 45-60 percet sétálok, ami egyrészt nagyon jól is esik, másrészt jótékony hatással van a vérnyomásomra, mert nemhogy nem viszi fel, inkább leviszi.

Te nem kaptál rá gyógyszert?? Mert a 180-as vérnyomás irtó magas! Ha szedsz rá gyógyszert, akkor is szólj a dokinak, lehet emeli fog a napi adagodon.

2013. jan. 18. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!