Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kérdés azoknak akik az előző...

Kérdés azoknak akik az előző amnió kérdésekben az amnió ellen vannak?

Figyelt kérdés

KÉREK MINDENKIT NEM BÁNTÁSSAL REAGÁLNI CSAK VÉLEMÉNYEKET SZERETNÉK NEM VITÁT KÖSZÖNÖM!

Ha ellenzed az amniót és ne vállalnád mert beteg babát is megtartanál miért jársz uh-ra illetve miért csináltassátok meg a kombinált teszteket afp-ket esetleg még fizetek is érte , miért jártok laborra stb.

2013. jan. 18. 12:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Én azért járok uh.-ra, mert nagyon szeretem nézegetni a kicsi embert. AFP-t meg kell csináltatnom, de pl. amikor rossz lett, nem mentem el amniora (aztán ki is derült, hogy semmi baja a babának). A labor meg fontos, pl. hogy ne legyünk ugye vérszegények, ne legyen vitaminhiány, stb.
2013. jan. 18. 12:13
 2/12 anonim ***** válasza:
Ja, és nem ismerem az előző kérdést, bocsánat!!
2013. jan. 18. 12:13
 3/12 anonim ***** válasza:
UH, AFP kötelező. A többit gondolom azért, mert ha már beteg baba jön, fel tudjanak készülni lelkileg.
2013. jan. 18. 12:15
 4/12 A kérdező kommentje:

szerintem aki beteg babát is vállalna az fel van készülve arra is még mindig érthetetlen a többi vizsgálat "számomra"

az uh-át elfogadom minden anyuka szereti nézegetni a picit én pl nem megyek afp-re mert lesz amnióm semmi értelme + 1 szúrinak

2013. jan. 18. 12:18
 5/12 anonim ***** válasza:

Én nem ellenzem az amniót, de véleményem szerint ez a vizsgálat azoknak az anyukáknak van kitalálva, akik beteg baba esetén az elvetetés/korábban megszülés mellett döntenének - tehát nem nekem.

Uh-ra azért járok, mert fontos tudni, hogy minden rendben van-e a babával. Ha ne adj' Isten betegen születik, akkor akár az élete múlhat azon, hogy az ultrahangok során észrevették-e az esetleges szervi bajokat. Ha a betegsége felkészületlenül éri az orvosokat, akkor az akár az életébe is kerülhet. Ultrahanggal nagyon jól szűrhetők az egyes fejlődési rendellenességek, úgyhogy szerintem fontos.

Kombinált tesztet én nem csináltatok, mert szerintem az csak "tippelés", semmi garancia nincs egy jó eredményű kombinált teszt esetében arra, hogy egészséges lesz a baba - mint ahogy arra sem, hogy beteg. Fizetni meg végképp nem fizetnék ilyen tesztért.

Afp kötelező vizsgálat, ahogyan a laborok is. A baba és az édesanya érdeke, hogy a kötelező vizsgálatokon - így a laboron is - megjelenjen a kismama. Nem mindegy pl. hogy milyen vassal megy egy anyuka szülni - ha nagyon alacsony, és nem megy el a kötelező vizsgálatokra, akkor elég nehéz első időszaknak néz elébe a babával...

De a laborhoz tartozik az ellenanyagszűrés is. Nem mindegy, hogy termel-e az anya szervezet ellenanyagot a kicsi ellen, vagy sem, és ha igen, akkor az mennyire durva...

Ugyanígy az egyes betegségek szűrése is anya/baba érdek (pl. hepatitis b stb.)

Aki nem csináltat amniót, az nem korlátolt. Nyilván mindenki egészséges babát szeretne. De vannak, akik különböző okokból egy beteg babát sem képesek a halálba taszítani.

Egy kérdés neked is, kedves kérdező: hogy merült fel benned ez a kérdés?

2013. jan. 18. 12:22
 6/12 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Beteg babára lelkileg képtelenség felkészülni, ezt tapasztalatból mondhatom. Valamennyire fel lehet, de mivel nem lehet előre tudni, hogy mi fog történni, így csak minimálisan lehet felkészülni erre a dologra.
2013. jan. 18. 12:24
 7/12 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Szerintem igazából senki sem vágyik az amniocentézisre. Ha nem muszáj, akkor jobb kihagyni. Az ultrahang nem veszélyes és sok esetleges betegséget lát a a szonográfus. Sajnos az amnio mindössze 3 genetikai betegséget mutat ki:-(

Jó babavárást!

2013. jan. 18. 12:42
 8/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat és hogy aranyosak vagytok azért merült fel bennem ez a kérdés mert az előző 2 amniós kérdésnél több kismama az amnió ellen van mert hogy kockázatosnak tartják és amúgy is vállalnák a beteg babát ,és bár nem tudom biztosan csak valószínűnek tartom hogy pl kombinált tesztre többen közülük elmentek ami ugye arra van hogy kimutassa az esetleges kromoszóma rendellenességeket és ez számomra érthetetlen hogy akkor miért nem úgy élik meg a terhességet hogy ha beteg baba is jöhet minek a vizsgálatok sokasága akár pénzért is nem tudom elgondolkodtam hogy ha én így gondolnám akkor biztos nem járnék ilyen vizsgálatokra sem
2013. jan. 18. 12:44
 9/12 anonim ***** válasza:

Nem vitatkozni akarok, kedves kérdező, de ha alaposan elolvasod, amit írtam, akkor szerintem választ kapsz a kérdésedre. Ha valaki nem jár semmilyen vizsgálatra, csak azért, mert mindegy neki, hogy beteg a baba, vagy sem, az felelőtlenség. Az, hogy valaki egy beteg babát nem taszítana el magától, nem felelőtlenség, csupán olyan felfogás, ami sokak számára elfogadhatatlan, sokak számára nem...

Mellesleg úgy van, ahogy az egyik előző válaszoló is írta: az amnió három genetikai rendellenességet mutat ki, de a genetikai rendellenességek száma ennél sokkal nagyobb, és akkor még nem említettük a nem genetikai betegségeket, és a szülés közben esetlegesen fellépő komplikációkat sem.

2013. jan. 18. 12:52
 10/12 A kérdező kommentje:

ezt még szeretném megosztani veletek mert nem csak 3 genetikai problémát lehet vele szűrni.

A magzatvíz mintavétel milyen rendellenességek szűrésére alkalmas?

Ez az eljárás több mint száz genetikai betegség szűrésére alkalmas, köztük természetesen a leggyakoribbak felismerésére is.

Elsősorban kromoszóma-rendellenességek szűrésére hasznáják ezt az eljárást, mint például a Patau-szindróma vagy az Edwards-szindróma. A down-kór szűrés szintén ezzel a vizsgálattal történik, amennyiben az ultrahangos vizsgálat során magas kockázati tényezőt állapítottak meg. A Down-szindróma biztos kizárása vagy igazolása csak ezzel a vizsgálattal lehetséges.

Viszont fontos tudni, hogy az amniocentézis nem alkalmas minden egyes fejlődési rendellenességek kiszűrésére, például ezzel az eljárással nem lehet megállapítani, hogy a magzatnak van-e szájpad- vagy ajakhasadékja.

Ugyanakkor a velőcső-záródási rendellenességek kiszűrésében használható, mint például a nyitott gerinc, bár sok esetben ezt a rendellenességet biztosabban lehet szűrni vérvizsgálattal, illetve genetikai ultrahang vizsgálattal.

Az amniocentézis alkalmas a magzat Rh-faktorának megállapítására is, így az esetleges Rh-összeférhetetlenség kiszűrésére.

2013. jan. 18. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!