Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Második terhességnél el lehet...

Második terhességnél el lehet egyáltalán kerülni, hogy ne emelgesd a nagyobb gyermekedet?

Figyelt kérdés
Kisfiam két éves, és várom a kistestvérét: most léptem az 5. terhességi hétbe. Akárhogy is gondolkodom, nem tudom elkerülni, hogy ne emeljem be az autóba, az etetőszékbe, a kiságyba, így szinte biztos, hogy ez emeléssel nem tudok vigyázni. Sajnos ma reggel is volt egy rossz mozdulatom, így aggódom egy kicsit. Érdekelne, hogy Ti hogyan oldottátok meg ezt, egyáltalán meg tudtátok-e oldani?
2013. jan. 15. 12:53
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Nagyon egyformán gondolkodunk :)
2013. jan. 15. 13:05
 12/21 anonim ***** válasza:
majdnem 3 éves lesz a nagy, mire a kicsi megérkezik. Nálunk 17 hónap van köztük, a nagynak simán megtanítottuk, hogy hogy másszon fel egyedül az etetőszékre, akig 1,5 évesen, nyilván ott voltam végig mellette, de nem kellett emelni. Pelenkázni a földön pelenkáztam, a kádba két lépésben emeletem be (először a peremére, majd onnan tovább), a kiságyba (akkor még rácsos ágya volt, úgyszintén 2 lépésben. A Te fiad már 3 évesen ennél is sokkal ügyesebb elsz. Lesz, amikor elkerülhetetlenül emelgetned kell, de egy normál terhességnél ez nem okoz semmi gondot. Nagyon sokan emelgetjük, emelgettük a nagytesót várandósan. Ami lényeges a dokim szerint, hogy nem derékből, erőből emelünk, hanem szinte guggolásból, egyenes háttal.
2013. jan. 15. 13:06
 13/21 anonim ***** válasza:
58%

Azért az, hogy valakinek nem lett tőle semmi baja, az nem azt jelenti, hogy neked nem kell vigyázni! Minden nő más és minden terhesség más. És lehet, hogy pár hozzászóló csak a jó szerencsének köszönheti, hogy nem lett baj. Ez nem követendő példa. 20 kilókat emelni? Gratulálok a főnökségnek... Második terhességnél pedig már lazábbak lehetnek az izmok, nem biztos, hogy bírja azt, amit az elsőnél még bírt.

Az a legjobb, ha sokmindenre megtanítod. Egy kétéves szereti a kihívásokat. Fellépők a mosdónál, etetőszéknél. Bemászni a fotelba, az ülésbe, alacsonyabb babakocsiba.

Ha sír, akkor ne felemeld, hanem gugolj/térdelj le hozzá, úgy öleld át. Mondd el neki, hogy nem tudod felemelni. Ha azt akarja, hogy ölelgesd, akkor ülj le és vedd az öledbe. Ezt el is mondhatod, hogy: várjál, ide leülök, és akkor jöhetsz az ölembe, mert máshogy nem tudlak felemelni. Nagyon okosak, megértik és elfogadják. Én is cipeltem be a fűtéshez fát, és tudom, hogy nem kellett volna.

2013. jan. 15. 13:11
 14/21 A kérdező kommentje:

Ez természetes: tudom is, hogy kerülnöm kell, amikor csak lehet, és azzal is tisztában vagyok, hogy más módjait kell keresnem annak, hogy megszeretgessem. De sajnos biztosan lesz olyan eset, amikor nem fogom tudni máshogy megoldani, akkor pedig jön a guggolva, egyenes háttal emelés.

Minden választ nagyon köszönök, sokat segítettetek! :)

2013. jan. 15. 13:15
 15/21 anonim ***** válasza:
91%

Én még olyan anyáról nem hallottam, aki el tudta volna kerülni!:)

Meg szerintem nem is jó, ha a nagyobb már a várandósság alatt azt érzi,hogy neki valamit a kicsi miatt már nem szabad.

Nyilván ésszel kell csinálni, de egy egészséges terhességnél nem szabadna gondnak lennie abból,hogy néha emelgeted a gyereked!

2013. jan. 15. 13:19
 16/21 anonim ***** válasza:
89%

Hát nem tudom ki tudja ezt megcsinálni...ha veszélyeztetett vagy az más, de normális terhességnél én tuti nem csinálnám ezt hogy egyáltalán nem emelem.

Egy barátnőm mondjuk megcsinálta, jó nagy tesóféltékenység lett a vége mert a 2.5 éves lányát SOSE emelte fel. A kád mellett fellépő volt így belépett a kislány a kádba, öltöztetni pelusozni (amíg kellett) az ágyon pelenkázta, az autósülésbe bemászott a kislány egyedül stb. Viszont rengeteget sírt, és még fokozottabban anyán akart "csüngeni" és jól megutálta a kistesót aki miatt ez történt (mert persze értette hallotta nem buta egy 2.5 éves hogy mindez a baba miatt van).

És nem volt veszélyeztetett az anyuka.

Nekem 3 kicsim van, 2 év van köztük tehát mindig volt kit emelgetni. Semmi bajom se lett még mg-t se szedtem. A harmadikat is 40.hétre szültem nem előbb.

2013. jan. 15. 13:35
 17/21 anonim ***** válasza:
84%
Nekünk 2 év és 2 hét van a gyerekek között, és én a szülést megelőző napig emelgettem a kislányomat. Tetőtérben lakunk, így a csigalépcsőn is az a megszokott, hogy én viszem le. Na de az én terhességem probléma nélküli volt (mindkettő), nem jelentett gondot, hogy cipelem. Sokszor utcán is vittem. Annyira hozzá voltam szokva, hogy egymásra vagyunk nőve, hogy nekem a terhesség miatt sem változott meg ez, bár biztosan furcsán nézett ki, hogy egy nagypocakos kismama viszi a 2 évesét. De nekem nem volt teher. :-)
2013. jan. 15. 14:01
 18/21 A kérdező kommentje:
Igen, nekem is ez okoz dilemmát: nagyon fontos számomra, hogy a kisfiam ne távolodjon el tőlem, és ne szenvedjen semmiben hiányt, de ugyanakkor már egy másik kis életért is felelős vagyok, ami ugyanolyan fontos. Valahogy meg kell találni a középutat. :)
2013. jan. 15. 14:34
 19/21 anonim ***** válasza:
85%
Nem lesz semmi gond. Amit tudtok, oldjátok meg új dolgok bevezetésével. Pl mi vettünk egy leesésgátlós ágyat, mert nem biztos, hogy be tudtam volna hajolni a kiságy mélyére. Vagy pl a lépcsőn nem viszem fel, hanem "egyedül" megy. Az etetőszékébe is bemászhat a mellette lévő székről, szigorú felügyelet mellett. Ha szeretné, hogy felvegyem, akkor leülök a földre és úgy szeretgetem meg. De bizony a kádba be kell emelnem, ha hisztizik, akkor le/fel kell vennem arról a helyről ahol nem lehet, a kocsiba be kell emelnem. Ennyitől nem lesz bajod. 12 kg a kislányom, én meg 25 hetes vagyok.
2013. jan. 15. 14:58
 20/21 anonim ***** válasza:
80%
Ez a 6. terhességem, és minden gyerek kis korkülönbséggel követte az előtte lévőt, tehát mindig volt kit emelgetenem terhesen (volt, hogy kettőt is). Persze nem kell túlzásba vinni, és óvatosan kell megemelni, de egy egészséges terhességnél semmi problémát nem okozhat! Most 11 hetes vagyok, és egy 11 kg-sat és egy 15 kg-sat is fel kell néha emelnem/ki kell vennem a kádból, stb. A nagyobbakat már nem emelem fel persze...
2013. jan. 15. 16:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!