Második terhességnél el lehet egyáltalán kerülni, hogy ne emelgesd a nagyobb gyermekedet?
Azért az, hogy valakinek nem lett tőle semmi baja, az nem azt jelenti, hogy neked nem kell vigyázni! Minden nő más és minden terhesség más. És lehet, hogy pár hozzászóló csak a jó szerencsének köszönheti, hogy nem lett baj. Ez nem követendő példa. 20 kilókat emelni? Gratulálok a főnökségnek... Második terhességnél pedig már lazábbak lehetnek az izmok, nem biztos, hogy bírja azt, amit az elsőnél még bírt.
Az a legjobb, ha sokmindenre megtanítod. Egy kétéves szereti a kihívásokat. Fellépők a mosdónál, etetőszéknél. Bemászni a fotelba, az ülésbe, alacsonyabb babakocsiba.
Ha sír, akkor ne felemeld, hanem gugolj/térdelj le hozzá, úgy öleld át. Mondd el neki, hogy nem tudod felemelni. Ha azt akarja, hogy ölelgesd, akkor ülj le és vedd az öledbe. Ezt el is mondhatod, hogy: várjál, ide leülök, és akkor jöhetsz az ölembe, mert máshogy nem tudlak felemelni. Nagyon okosak, megértik és elfogadják. Én is cipeltem be a fűtéshez fát, és tudom, hogy nem kellett volna.
Ez természetes: tudom is, hogy kerülnöm kell, amikor csak lehet, és azzal is tisztában vagyok, hogy más módjait kell keresnem annak, hogy megszeretgessem. De sajnos biztosan lesz olyan eset, amikor nem fogom tudni máshogy megoldani, akkor pedig jön a guggolva, egyenes háttal emelés.
Minden választ nagyon köszönök, sokat segítettetek! :)
Én még olyan anyáról nem hallottam, aki el tudta volna kerülni!:)
Meg szerintem nem is jó, ha a nagyobb már a várandósság alatt azt érzi,hogy neki valamit a kicsi miatt már nem szabad.
Nyilván ésszel kell csinálni, de egy egészséges terhességnél nem szabadna gondnak lennie abból,hogy néha emelgeted a gyereked!
Hát nem tudom ki tudja ezt megcsinálni...ha veszélyeztetett vagy az más, de normális terhességnél én tuti nem csinálnám ezt hogy egyáltalán nem emelem.
Egy barátnőm mondjuk megcsinálta, jó nagy tesóféltékenység lett a vége mert a 2.5 éves lányát SOSE emelte fel. A kád mellett fellépő volt így belépett a kislány a kádba, öltöztetni pelusozni (amíg kellett) az ágyon pelenkázta, az autósülésbe bemászott a kislány egyedül stb. Viszont rengeteget sírt, és még fokozottabban anyán akart "csüngeni" és jól megutálta a kistesót aki miatt ez történt (mert persze értette hallotta nem buta egy 2.5 éves hogy mindez a baba miatt van).
És nem volt veszélyeztetett az anyuka.
Nekem 3 kicsim van, 2 év van köztük tehát mindig volt kit emelgetni. Semmi bajom se lett még mg-t se szedtem. A harmadikat is 40.hétre szültem nem előbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!