Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Második terhességnél el lehet...

Második terhességnél el lehet egyáltalán kerülni, hogy ne emelgesd a nagyobb gyermekedet?

Figyelt kérdés
Kisfiam két éves, és várom a kistestvérét: most léptem az 5. terhességi hétbe. Akárhogy is gondolkodom, nem tudom elkerülni, hogy ne emeljem be az autóba, az etetőszékbe, a kiságyba, így szinte biztos, hogy ez emeléssel nem tudok vigyázni. Sajnos ma reggel is volt egy rossz mozdulatom, így aggódom egy kicsit. Érdekelne, hogy Ti hogyan oldottátok meg ezt, egyáltalán meg tudtátok-e oldani?
2013. jan. 15. 12:53
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
38%
Az 5 kilónál nagyobb súlyú emelgetés még normálisan zajló terhességnél is veszélyes, én valahogy megoldanám, hogy ne kelljen emelgetni a másik gyereket, az biztos...
2013. jan. 15. 12:58
 2/21 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem nem kell "túl parázni".Ezt nem rosszból írtam ne értsd félre.Persze mindenki félti a picurkát. :)

Az én lányom 3,5 éves volt amikor terhes lettem volt,hogy fel kellett emelnem,és a 20. hétig dolgoztam(élelmiszerbolt,nem mondhattam,hogy nem pakolok 20-25kg emelgettem)

2013. jan. 15. 12:59
 3/21 anonim ***** válasza:
91%

A két gyerekem között 25 hónap van. Én nem tudtam megoldni, hogy ne emelgessem a nagyobbat. 34 hetesen egyszer még az 1-es villamosra is én cipeltem fel babakocsistul. Semmi baj nem lett belőle.

Az ismerőseim is emelgették a nagyobb gyerekek a babavárás alatt, baj sehol nem történt belőle. Szerintem vigyázva emelj és ritkán, hidd el a bab jól kapaszkodik!

2013. jan. 15. 12:59
 4/21 anonim ***** válasza:
56%
Első: ezt az 5 kilónál többet ne emelj dolgot hol hallottad?
2013. jan. 15. 13:00
 5/21 anonim ***** válasza:
89%

Egy NORMÀLIS terhességnél ennyi egyáltalán nem probléma, amikor meg szabadna emelgetni, az akkor van, ha eleve veszélyeztetett terhsség van, de akkor meg jóformán semmivel sincs kevesebb esély valami bajra, ha végig csak fekszel. SZóval a normális munka, gyerekgondozás, emelgetés mellett semmi bajod sem lesz.

Viszont meg tudod tanitani a nagyot sok mindenre, hogy pl az autóba NE emelni kelljen, hanem a te segitségeddel másszon be, hogy neked csak segiteni meg bekötni kelljen, az etetöszék mellé tegyél kissámlit, hogy ö menjen fel, neked csak arra kell vigyázni, hogy ne tudjon közben leesni, stb.

6/21 anonim ***** válasza:
77%
Sehogy.Olyan munkakörben dolgoztam hogy muszáj volt emelnem,ennél nagyobb súlyokat is,a gyereket is ugyanúgy.Semmi bajom nem lett tőle.Persze ha erre orvos kért akkor az más,de egyébként normál terhességnél én éltem tovább az életem ugyan úgy mint azelőtt.Talán annyit lehet hogy vigyázz hogy hogyan emeled fel,a helyes testtartásra kell ügyelni.Gondolom autóba egyéb helyekre muszáj emelni a gyereket,nincs az ember mellett mindig valaki.
 7/21 anonim ***** válasza:
74%

kg lányomat szoktam emeleni naponta többször ha kell. megszokott suly kezdettöl fogva ennél n

agyobbat nem emelek semmi bajod nem lesz

2013. jan. 15. 13:01
 8/21 anonim ***** válasza:
14kg -- bocsi
2013. jan. 15. 13:02
 9/21 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a gyors válaszokat! Igazatok van, az óvatosság a lényeg, a kisfiam pedig biztosan fog örülni az új kihívásoknak, mint például a mászás vagy a kis lépcső. Egy biztos: teljesen elkerülni nem tudom, de ezekkel a taktikákkal biztosan megpróbálkozom!
2013. jan. 15. 13:04
 10/21 anonim ***** válasza:
86%

Nem tudod elkerülni és nem is szabad megvonni a nagyobbtól azt, hogy felemeld. Nekem azt mondta a dokim, hogy ha a baba el akar menni, akkor emelgetés nélkül is el fog, ha meg meg akar maradni, akkor meg is marad. Az én Lányom 15 hónapos volt, mikor teherbe estem a 2. babámmal. Emelgettem, szoptattam, utóbbit a terhesség 4. hónapjában magától hagyta abba. Az emelgetés viszont végig ment, utolsó nap is még ölben vittem a bölcsibe, 1 héttel szülés előtt még kérte a játszón, ha lecsúszik a csúszdán, akkor kapjam fel és pörögjek vele. Most itt alszik mellettem a makk egészséges 3 hónapos Öcsi.

Fogja még elég sokk érni a nagyobbat, ne sokkold azzal, hogy nem emeled fel!

2013. jan. 15. 13:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!