Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Intim kérdés: hogy is van ez...

Intim kérdés: hogy is van ez a szőr-biznisz odalent?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Hajlamos vagyok a gombás meg más típusú fertőzésekre, és mivel baba tervezés előtt vagyunk, kissé aggaszt a dolog - elvégre, ha nekilátunk, jó lenne 2-3 naponta együtt lenni, de ha mindig összeszedek vmi fertőzést, akkor nez nem megy. Na meg a terhesség alatt is szeretném a lehető legkevesebb ilyesmit elkapni, érthető módon.

Sokszor hallottam már azt, hogy az lehet fertőzések oka, hogy mi nők totál leszőrtelenítjük magunkat odalent. Így nincs védve a "bejárat", bemennek a bacik.

Van-e köztetek olyan, aki emiatt (vagy amúgy is) visszanövesztette a szőrt? Nem kellemetlen? Az én férjem imádja, ha totál csupasz vagyok, biztosan nem repesne az örömtől, ha szőrösen jelennék meg előtte. Megértené, és elfogadná, de biztosan nem tetszene neki így.

Ti hogy vagytok ezzel? És ami a leginkább aggaszt: a "bejárathoz" nagyban hozzájárul a gát és az ánusz. Ha azt ott leborotválom, akkor a védelem nem biztosított, nem? Ott is meg kellene hagyni a szőrt, de azt meg én sem akarom, olyan undi...

2013. jan. 13. 15:16
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
73%
Ne "szőrözz" ezen, szerintem semmi köze nincs a gombás fertőzésekhez. Próbálj meg a patikában venni intim irrigálót és hozzá való folyadékot, amennyiben a nem megfelelő ph miatt van a gondod, gyorsan meg fog szűnni.
2013. jan. 13. 15:23
 2/16 A kérdező kommentje:
Próbáltam irrigálni, csak rosszabb lett tőle. De légyszi, most nem az a kérdés, hogy vajon mitől jön elő a fertőzés, hanem hogy ki növesztette már vissza a szőrt, hogyan kezeli, nem undi-e, javított-e az egészséges, a párja hogyan reagált rá... Köszi!
2013. jan. 13. 15:26
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
ha gombás fertőzésed volt, akkor visszafertőzhet a bugyi is. Sajnos a sima 40 fokos mosással nem pusztulnak el a bacik. Ki kell fertőtleníteni alaposan a fehérneműket, beáztatni őket domestos fehérítőbe, vagy cloroxba, jó forró vízbe. Hagyni állni fél napot, majd 60 fokon jól átmosni őket és öblítő helyére ecetet tenni (az fertőtlenít szintén) majd száradás után vasalni, mert ez is fertőtlenít. És nem szabad műszálas bugyikat hordani, csak pamutot, főleg ha hajlamos vagy a gombára.
2013. jan. 13. 15:31
 4/16 szintiatina ***** válasza:
100%

Szia!

Én is ilyen vagyok mindig mindent elkapok. De én borotválok odalent mindent. most nem igazán megy a nagy pocak miatt :)és szerintem nem játszik szerepek hogy van szőr vagy nincs szőr mert ha hajlamos vagy rá akkor így is úgy is elkapsz valamit! nekem az vált be hogy pamut bugyit használok csak. Naponta 2-szer fürdök. és éjszakára nem húzok bugyit valamikor "szellőznie" is kell. és a dokim is alátámasztotta ezt. :)

2013. jan. 13. 15:36
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is hajlamos vagyok ilyen fertőzésekre, nekem ezzel kapcsolatban a nőgyógyászom két dolgot mondott:

1. Nem baj ha szőrtelenítek teljesen, de ha borotvával végzem, akkor kezdjem mindig a hüvelybemenetnél és az ajkaknál, utána jöhet a szeméremdomb aztán a gát és környéke, majd dobjam ki a borotvát, sose használjam ugyanazt kétszer (én mondtam neki, hogy ez számomra teljesen evidens, de azt mondta, nem is hinném hányan nem tartják be ezt a fontos alapszabályt)

2. A Saforelle nevű intimlemosót ajánlotta, ami nem savas ph-jú mint a legtöbb lemosó, hanem lúgos, ami a gombáknak nem a legideálisabb kémhatás. Kipróbáltam, azóta szerencsére nem volt gombám egyszer sem.

Összességében szerintem ennek a szőr-nemszőr dolognak annyira nagyon nincs köze a gombához, szerintem ha valaki hajlamos erre , akkor a szőr sem védi meg kifejezetten ezektől a fertőzésektől.

Remélem valamennyire tudtam segíteni

2013. jan. 13. 15:47
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Van egy nagy csavar nálunk nőknél. Mégpedig az, hogy nem kell elkapnunk a hüvelygombát, mégis lehet hüvelygomba által okozott fertőzésünk. És akinek nagy rendszerességgel van ilyen gombás fertőzése, az nem elkapja, hanem a saját szervezete hozza ki. Mégpedig oly módon, hogy bizonyos dolgok felborítják a hüvelyflóra egyensúlyát (gyakori tamponhasználat, fogamzásgátló szedése, gombaölő szerek, antibiotikum, stb.), amikor túlszaporodnak olyan gombák, amik amúgy természetesen ott vannak, csak túlszaporodásnál gyulladást okoznak. Ezért fontos, hogy a hüvelyflóra mindig egyensúlyban legyen és akkor nem fog újra előjönni. A szőrnek ehhez nem sok köze van.

Én voltam szőrtelen, voltam szőrös is odalent, de így is és úgyis volt már hüvelygyulladásom gombás fertőzés miatt. És mint kiderült, mindig attól, hogy nem voltam soha rendesen kikezelve, illetve, hogy a hüvelyflórám felborult a fent említett dolgok miatt.

Fontos, hogy ne csak te legyél kikezelve, hanem a párod is, mert ha neki átadod, akkor tök mindegy, hogy van-e szőr vagy nincs, visszaadja neked. Fontos, hogy csináljanak mindig tenyésztést és ne csak tünetek alapján kezeljenek. Illetve fontos a hüvelylóra helyreállítása, illetve a normál fenntartása.

2013. jan. 13. 15:53
 7/16 anonim ***** válasza:
Próbálj meg wc használata után ha van rá lehetőséged a nagy dolog elvégzése után mindig lezuhanyozni alulról, ha nem tudsz akkor legyen nálad mindíg törlőkendő! Nagydolog után előről hátulra törölni! Ha fürdesz utána zuhanyozz le, együttlét előtt is és után is! Meg ahogy írták az előttem lévők a fehérnemű megfelelő mosása! Ne használj tangabugyit, tampon helyett inkább betét! Ha idegen helyen mész el wc-re akkor wc-zés előtt is moss kezet, ne ülj rá az ülőkére....!
2013. jan. 13. 18:48
 8/16 anonim ***** válasza:

Ilyen problémám nekem is van!

Én az összes tangámat lecseréltem pamut normál bugyikra,a vanish fertőtlenítővel mosom őket külön minden ruhától és azóta jobb a helyzet,előtte nem használt semmi.

Szőrteleníteni pedig úgy ahogy leírta a többi válaszoló!

Irrigálás nem a legjobb,főleg ha próbálkozol a babával,inkább próbálj ki hüvelyflóra helyreállító kúpokat.

2013. jan. 13. 18:49
 9/16 anonim ***** válasza:

Szia!Én is evvel a gonddal küzdöttem!A mai napig borotválom...Volt olyan h valamennyire mevnövesztettem, mert igy jott ki.De ugyan ugy nem segitett akkor is kijött!

Nivea intimmosot hasznàlok.És ha lehetséges nem pisiliek olyan helyen mint pl mozi, etterem.

Párod is kikezeli magat?

2013. jan. 13. 18:50
 10/16 A kérdező kommentje:

Hú, köszi a sok választ! Ugyan nem a kérdést válaszoltuk meg, mégis hasznosak :) 1-2 nekem is újdonság volt.

Tangát már én sem hordok, csak normál vagy francia pamutbugyit. Az idegen helyen pisilés elkerülése sajnos nem megy valami jól, rengeteg folyadékot iszom, így sokszor kell mosdóba mennem. Az meg hogy nem ülök le, nem jó megoldás, valahogy nem tudom kontrollálni - nem vicc, volt már, hogy a padlóra sikerült, rosszabb esetben a nadrágomra :(. De ha mindig elbarikádozom az ülőkét papírral, és a papírra ülök? Az úgy működhet?

A sokszori zuhanyzást még nem próbáltam, ez is jó lehet. Vagy legalábbis odalent megmosakszom majd gyakrabban. Törlőkendő, helyes törlés megvan. Valaki írta a lúgosabb mosakodót. Azt sem ismertem, de ki fogom próbálni.

Ami nagy újdonság: hogy a bugyi visszafertőzhet. Ezt nem tudtam, és lehet, hogy ez a baj. 40 fokon szoktam csak mosni mindent, de akkor ez édes kevés. Fogom majd a bugyijaimat és mindet beáztatom, ahogy itt írta valaki, és kifertőtlenítem. Ez jó tipp.

A férjem pedig nem kezelte még magát. Hogyan kellene? Neki nincs panasza.

2013. jan. 13. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!