Kismamik! 28 hetesen akkor hány hónapos vagyok? Most ez hogy van?
10 hónap az 42 hét.
Azért negyven hét, mert a menstruáció utolsó napjától számolnak viszont akkor még nem lehet a nő terhes (általában) mert félidőben van peteérés. A hetedik hónapban vagy.
Hát ez az,én is min a 2 terhességemnél ezzel voltam megveszve,sőt az 1 terhességemkor a 39.hétre voltam kiírva a 2.-nál meg 42.hétre.
Én úgy tartottam fejben a hónapokat,hogy a 36.héttől van a 9.hónap ezért aztán én mindig ehez viszonyítottam és mindig ettől számoltam vissza.
pl.32-35-ig 8 hónapos,35-31-ig 7 hónapos,30-26-ig 6 hónapos,25-21-ig 5 hónapos,20-16-ig 4 hónapos,15-11-ig 3 hónapos,10-6-ig 2 hónapos,5-0 1 hónapos
Remélem érted,jó babavárást.
Amúgy meg nem tök mindegy? Összedől a világ, ha 7 hónapos vagy, vagy ha 8 hónapos?..
NEm értem miért kell ezen fennakadni...
Amőgy én úgy gondolom, hogy a teherbeesésemtől számolva a hónapokat egyértelmű, hogy hány hónapos vagyok.
Ha pl júni 1-én estem teherbe, akkor most a 3. hónapom végén vagyok.
Ennyi...
Most léptél a 7.hónapba, ami a 32. hétig tart.
A 8.hónap 32-36
A 9.hónap 36-40. hétig tart.
Aki lepontozott, gratulálok a matek tudásához!!!
Egyébként nekem a védőnőm mondta így és ez logikus is!
A terhesség nem 42 hét hanem 40.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!